HOTARARE CJD 03.08.2019

HOTARARE CJD 03.08.2019

 

COMISIA JUDETEANA DE DISCIPLINA A.J.C.GEORGE BACOVIA BACAU

HOTARARE

din data de 03.08.2019

 

Toc Vasile – presedinte; Sandulache Sorin – membru; Bitere Teodor – membru.

 

Comisia Judeteana de Disciplina a A.J.C.GEORGE BACOVIA BACAU s-a intrunit, cu respectarea dispozitilor art. 15 din Statutul A.J.C.GEORGE BACOVIA BACAU , in data de 03.08.2019, la ora 10:00, la centrul de imbarcare a clubului Bacau , situat in interiorul parcului Gheraesti din mun Bacau ,pentru ca in temeiul art. 16 din Statut sa solutioneze urmatoarele:

 

1.               Sesizarea formulata de catre o parte dintre membrii Clubului 4/4 Moinesti, referitoare la incalcarea Regulamantului National Sportiv-Columbofil de catre membrii columbofili Diaconu Victor, Rusu Alexandru ,Rusu Danut, Venter Razvan , Lazar Silviu si Marin Ionut.

 

In vederea respectarii dispozitiilor atr. 29 din Statul A.C.J.G.B.B., pentru a analiza sesizarea , au fost prezente  persoanele care au semnat plangerea: Mazare Fanica ,Rotaru Daniel, Adobrei C-tin si Rusu Alexandru Nectarie,dar si persoanele impotriva carora a fost indreptata plangerea, Diaconu Victor  , Rusu Danut , Venter Razvan , Lazar Silviu cat si urmatori martorii Enea Daniel si Rusu Costica .Au fost audiate partile mentionate mai sus, iar din declaratiile contestatorilor doar Mazere Fanica sustine plangerea iar numiti : Rotaru Daniel, Adobrei C-tin si  Rusu Alexandru Nectarie, nu au sustinut plangerea declarand ca au semnat o hartie al carei continut nu-l cunosc, find dusi in eroare de catre numitul Mazere Fanica care le-a pecizat ca semneaza o cerere pentru unirea cluburilor Moinesti si Comanesti .

De asemenea, : Rotaru Daniel, Adobrei C-tin si  Rusu Alexandru Nectarie , au precizat ca nu au suspiciuni cu privire la fraudarea concursurilor de catre  membrii, Diaconu Victor  , Rusu Danut , Venter Razvan , Lazar Silviu sau altii ,cu ocazia imbarcarii porumbeilor la centrul de imbarcare 4/4 Moinesti si nicio proba concludenta conform R.N.S-ului , din care sa reiese ca acestia ar fi comis vreo frauda in cursul anului 2019.

In aparare, au fost audiati si Diaconu Victor , Rusu Danut , Venter Razvan , Lazar Silviu , Rusu  Costica si Enea Daniel, acesia au declarat ca au participat la toate imbarcarile efectuate la centrul 4/4 Moinesti, ei fiind mentionati pe fisele de imbarcare si desigilare ca membrii ai comisiilor.

Acestia au precizat ca nu au fraudat niciun concurs, motivand ca au imbarcat mai devreme deoarece mai multii crescatorii incep seviciul inainte de ora 07.00 si la solictarea transortatorului care i-a rugat sa grabeasca imbarcarea , totodata au precizat ca nu-si permit sa piearda vreun membrul datorita faptului ca sunt la limita r.n.s-ului  cu nr de crescatori.

Analizand aspectele ce fac obiectul  sesizarii Comisia Judetene de Disciplina, dupa audierea partilor implicate, a martorilor in unanimitate hotaraste conform art. 15 alin. 3 din Statutul  A.C.J.G.B.B., raportat la art. 16 din acelasi Statut:

 

1.       Referitor la acuzatiile de fraudare a concursului fond Kalinka-4 din 04.07.2019 formulate impotriva membrilor Diaconu Victor, Rusu Danut , Rusu Alexandru , Venter Razvan , Lazar Silviu si Marin Ionut, in urma analizarii inscrisurilor depuse, a declaratiilor persoanelor implicate, a martorilor si administrarea probelor se constata ca nu au fost aduse suficiente dovezi pentru sustinerea acestor acuzatii. Probele aduse nu au putut demonstra cu certitudine acuzatiile de frauda aduse, mai mult, avand in vedere ca unii petitionarii nu au mai insistat in aceste acuzatii si nici nu au formulat plangeri privitoare la suspiciunea de frauda in termenele impuse de R.N.S. – Columbofil. Avand in vedere aceste aspecte Comisia Judeteana de Disciplina nu poate aplica sanctiunile prevazute de Capitolul XV din Regulamantul Naional Sportiv Columbofil, respectiv anularea concursurilor din anul competitional 2019;

 

2. In sezonul competitional 2020, avand in vedere existenta unor neintelegeri, constatate in urma analizarii plangerii de catre Comisia Judeteana de Disciplina A.C.J.G.B.B. intre membrii columbofli ai clubului 4/4 Moinesti si pentru o transparenta totala, toti membrii clubului 4/4 Moinesti, vor imbarca la centrul Comanesti, cu clasament pe clubul Moinesti  ,toate etapele de fond , iar cele de maraton la centrul unic pe judet. Totodata urmatori columbofili: Diaconu Victor, Rusu Alexandru si Rusu Danut vor reclema toti porumbeii participanti la etapele de fond si maraton . Toate sosirile la fond si maroton a columbofililor : Diaconu Victor, Rusu Alexandreu si Rusu Danut vor fi “live” pe Facebook  a primilor 5 porumbei sositi. Filmarea live va intra in atributia crescatorilor .

inapoi