𝐈𝐮𝐫𝐢𝐞𝐭𝐢 𝐑𝐞𝐥𝐮- 𝐜𝐚𝐬𝐭𝐢𝐠𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐒𝐓𝐀𝐑 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐭𝐨𝐧 𝟐𝟎𝟏𝟗

Numele meu este Iurieti Relu, membru in asociatia ACP Botosani si sunt un impatimit al etapelor de maraton.
Premiile si nivelul ridicat al competitiei din campionatul Moldova STAR Maraton m-au determinat sa fiu participant!

𝐅𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧
După ce porumbeii au trecut de perioada de naparlire urmez un program de tratamente, si anume tratamente pentru: viermi, coccidioza, tricomonoza, antibiotic ușor cu spectru larg, iar in final vaccinare.

𝐈𝐦𝐩𝐞𝐫𝐞𝐜𝐡𝐞𝐫𝐞𝐚
In general as dori sa imperechez porumbeii la sfârÈ™itul lunii martie, totul depinde de vreme. Porumbeii scot câte un pui, după care ii vaduvesc. Cand pun porumbeii la pereche folosesc vitamina E si hrana cu seminte mici. După ce puii au eclozat ofer porumbeilor tratament pentru coccidioza si tricomonoza.

𝐀𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞
Cat timp porumbeii sunt la natural porumbeii au program liber de zbor, deoarece etapele de viteză, demifond, fond sunt pt antrenament. Pana sa înceapă etapele duc porumbeii la antrenament de 3 ori cu masina personala: 1x20km, 2x50km. In perioada participarii la etape dupa sistemul natural porumbeii nu sunt duÈ™i cu masina personala la antrenamente, se antreneaza doar in jurul crescatoriei.
După ce porumbeii sunt trecuți la văduvie obligatoriu porumbeii zboară minim o ora in jurul crescatoriei. Dacă refuză antrenamentul, ii duc cu masina personala la o distanta unde sa aiba o ora de zbor.
Particip la etape după sistemul văduvie, atât cu femelele cât È™i cu masculii. Partenerii se vad doar cand vin de la etapa. Dupa fiecare etapa porumbeii sunt lăsaÈ›i impreuna. Perioada de "love" este in functie de dificultatea etapei: daca etapa este foarte grea stau împreună 1-2 zile, dacă este usoara maxim 1 zi.

𝐈𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥
Dupa cum am specificat mai sus etapele de viteză, demifond si fond sunt considerate antrenament. In general tot efectivul participa de la prima la ultima etapă.
Ca si pregatire pentru prima etapă de maraton, cu doua zile inainte de imbarcare porumbeii nu mai merg la antrenament cu masina, în schimb zboară o ora in jurul crescătoriei, dacă vremea permite. Dacă vremea este ploioasă porumbeii nu mai ies afara doua zile înainte de îmbarcare.

𝐓𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞
În sezon tratez tricomonoza din 3 in 3 saptamani, iar antibiotic folosesc doar dacă este cazul, in functie de problemele care apar.

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐧𝐭 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐒𝐭𝐚𝐫 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐭𝐨𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟎
Da. Personal particip cu tot lotul si recomand si altor crescatori sa participe cu tot lotul pentru ca sansele de castig sunt mai mari.

𝐍𝐮 𝐞𝐳𝐢𝐭𝐚 𝐬𝐚 𝐧𝐨𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐞𝐳𝐢 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢(𝟐𝟎𝟏𝟗) 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐓𝐀𝐑 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐭𝐨𝐧. 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭.
𝐑𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐒𝐓𝐀𝐑 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐭𝐨𝐧:
Botosani- Munteanu Bogdan 0758.356.272
Datcu Ionut 0755.903.050
Iasi- Hanes Petrica 0743.971.218
Suceava- Gagea Cristian0745.321.673
Bacau- Apavaloaie Ciprian 0744.554.742
Neamt- Festila Ioan 0744.593.157
Vaslui- Oajdea Marius 0768.145.518
Vrancea- Damian Gabriel 0724.632.596
Galati- Popa Cosmin 0760.839.878

 


                   Cu stima
          AsociaÈ›ia Crescătorilor 
                      de 
    Porumbei a JudeÈ›ului BotoÈ™ani

inapoi