𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐑𝐚𝐜𝐨𝐯𝐢𝐭𝐚 𝐜𝐚𝐬𝐭𝐢𝐠𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐒𝐓𝐀𝐑 𝐦𝐚𝐫𝐚𝐭𝐨𝐧 𝟐𝟎𝟏𝟗

Ma numesc Racovita Marius ( Racovel ) am 32 ani si sunt membru columbofil in AJC Voiajorul Vrancea din 2017. Tin sa mentionez ca nu stau printre porumbei deoarece lucrez in strainatate. De porumbei se ocupa mama, prietenul meu Olaru Marian si nasu Vasile Tuvenia.
Motivul sa joc in campionatul Moldova STAR Maraton a fost simplu: imi place sa particip la toate categoriile!
𝐒𝐟𝐚𝐫𝐬𝐢𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧
Atat porumbei care au terminat naparlirea si cei care nu au terminat ( seria 3) urmeaza tratamente preventive necesare, pregatire pentru vaccinare. Evident si hrana buna fara de care nu poti obtine rezultate si o naparlire buna. In cazul meu folosesc doar hrana la sac.
𝐈𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧
Porumbeii ii imperechez, de obicei, cand incep etapele de antrenament cu asociatia deoarece fiind plecat din tara este greu sa-i separ de fiecare data cand sosesc acasa. Daca porumbeii sunt sanatosi evit sa folosesc tratamente in perioada imperecherii. Dupa ce femela se oua, de regula, folosesc General Qure.
𝐀𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞
Programul de antrenament este dimineata si seara. Jucam dupa metoda natural si este putin mai greu, iar de regula incepand cu prima etapa de fond trebuie sa folosim steagul la antrenamntele in jurul crescatoriei. Intre etape facem antrenamente cu masina personala, de la 65 km.
𝐈𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐞𝐭𝐚𝐩𝐞
Noi nu jucam etape de viteza asa ca le numim `antrenamente`. De obicei nu tinem cont de anumite criterii cand imbarcam porumbeii la `antrenamentele` mai lungi. Pentru ca porumbeii sunt tratati si hraniti la fel, toti pleaca la etape: Fond/Maraton!!
𝐓𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞
In sezon tratez pentru tricomonoza si cai respiratorii, de obicei la intoarcerea de la concurs.
Inainte de prima etapa de maraton urmarim ca porumbeii sa fie sanatosi si sa aiba pozitie pe cuib.
𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐧𝐭 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐒𝐓𝐀𝐑 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐭𝐨𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟎
Sa participi in campionatul Moldova STAR Maraton nu cred ca trebuie recomandare. Eu am participat si am castigat! Voi participa si in sezoanele viitoare pentru a castiga! Fiecare columbofil joaca unde vrea, fara a fi influentat!

𝐑𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐒𝐓𝐀𝐑 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐭𝐨𝐧:
Botosani- Munteanu Bogdan 0758.356.272
Datcu Ionut0755.903.050
Iasi- Hanes Petrica 0743.971.218
Suceava- Gagea Cristian0745.321.673
Bacau- Apavaloaie Ciprian 0744.554.742
Neamt- Festila Ioan 0744.593.157
Vaslui- Oajdea Marius 0768.145.518
Vrancea- Damian Gabriel 0724.632.596
Galati- Popa Cosmin 0760.839.878

 


                   Cu stima
          AsociaÈ›ia Crescătorilor 
                      de 
    Porumbei a JudeÈ›ului BotoÈ™ani

inapoi