RASPUNS „VERIFICAREA COLUMBOFILILOR DESEMNATI”

 

     Dupa cum bine stiti situatia prin care a trecut anul acesta asociatia noastra, subsemnatul, Berceanu Marian, responsabil tehnic sportiv al asociatiei crescatorilor de porumbei Bucuresti, ales in cadrul adunarii generale din data de 02 decembrie 2018 si care mi-am prezentat demisia pe data de 16 martie 2019 din cauza dezafilieri clubului din care fac parte, Copaceni, impreuna cu celelalte cluburi de pe teritioriul judetului ilfov. La sedinta din cadrul FNCPR din data de 14 aprilie 2019, a fost votat ca aceste cluburi sa ramana in continuare afiliate la ACPB. In cadrul sedintei de comitet a ACPB din data de 18 aprilie 2019 am fost repus in functie, lucru care mi-a dat foarte mult de munca, fiind foarte putin timp pana la statul sezonului competitional si am fost nevoit sa lucrez intens pentru a creea cluburile dezafiliate, pentru a activa crescatorii, pentru a introduce coordonatele cluburilor si a crescatorilor care nu le aveau introduse si mai ales la introducerea seriilor ceasurilor si activarea abonamentelor Topigeon.  

Astfel, in urma comunicatului aparut pe site-ul FNCPR din cadrul sedintei  din data de 21.03.2019, punctul 2. “De asemenea, propune adoptatea unor masuri deosebite de control pentru o serie de crescatori care au obtinut preformante deosebite in cadrul Campionatului National Columbofil in ultimii ani, respectiv: 
- reclemarea cu stikere a porumbeilor angajati de acestia la toate etapele de concurs 
- asigurarea, de catre asociatie a unui delegat (sau mai multi) , care urmeaza sa asiste la sosirile porumbeilor și să filmeze live (facebook) sosirile porumbeilor de la concursuri, apartinând acestor crescatori. 
Aspectele de procedura vor fi comunicate, in timp util de catre CNS, prin intermediul portalului oficial al FNCPR. „

Presedintele ACPB a desemnat la inceput de sezon, conducerea clubului Gyo ICCF pentru aplicarea acestor masuri deosebite de control pentru crescatorul Guta Marian (Pasha) care activeaza la acelasi club.

Aceste aspecte de procedura nu au mai fost publicate, drept pentru care nimeni nu a stiut exact procedura concreta care trebuia aplicata.

 

Conform RNC, Art. 20.2, pagina 17 „...Columbofilii care au de anunțat în procedura de control, mai mult de 3 porumbei și posedă sisteme live, vor avea la dispoziție 60 de minute pentru expedierea sms-urilor. Anunțarea eronată atrage următoarele sancțiuni: - Anunțul eronat la ora, minute, serie, an și sticker atrage anularea porumbelului; - Dacă nu sunt anunțați li se anulează etapă respective pentru porumbelul în cauza; - Dacă sunt anunțați în afară termenului regulamentar de 30 minute, li se va lua în considerare ora anunțului. Sancțiunile de mai sus se aplică cu condiţia să aibă un punctaj de până în 15 puncte la oricare clasament al respectivei etape. Pentru punctaje mai mari porumbeii nu se anulează și nici nu li să ia ora anunţului, rămânând pe locul ocupat în clasament, dar porumbelul trebuie să se încadreze în celelalte prevederi ale RNS cu privire la anunțuri dacă este cazul. - Columbofilii au obligația sesizării conducerii cluburilor/centrelor/asociației despre faptul că au porumbei care se încadrează la controlul prin reclemare chiar și în cazul în care din diferite motive, departamentul tehnic al asociației nu a trimis spre centralizare clasamentul, (deci porumbeii nu apar în lista de reclemare) sau, dacă din eroare, se uită reclemarea lor de către comisie. Indiferent de motivul pentru care nu sunt reclemați, porumbeilor li se anulează (etapă respectivă), dacă ar fi trebuit controlați și asta nu s-a întâmplat…”.

Domnul Guta Marian (Pasha) nu a anuntat niciun porumbel la nicio etapa de pana acum, drept pentru care conducerea ACPB a luat hotararea de a-i anula rezultatele la toate etapele unde nu au fost anuntati porumbeii reclemati.

Incepand cu etapa urmatoare, am hotarat urmatoarele:

- desemnarea crescatorului Radu Constantin din clubului Gyo Antilopa ca delegat care sa asiste la sosirile si efectuarea filmarii live pe facebook a porumbeilor domnului Guta Marian (Pasha) pentru toate etapele, inclusiv in sezonul cu puii.

-domnul Guta Marian (Pasha) are obligatia de a-si anunta toti porumbeii reclemati in concursurile provizorii in maxim 60 de minute.

 

Responsabil Tehnic Sportiv ACPB,

Berceanu Marian

inapoi