COMUNICAT 03.05.2017

ASOCIATIA   JUDETEANA  COLUMBOFILA  CONSTANTA

 

                                  COMUNICAT

       Referitor la sesizarea formulata si semnata de reprezentantii Cluburilor Constanta 1 si Medgidia, domnii Bercea Marian si Vrinceanu Victor, precum si domnii Stroia Ionut si Iusein Tanior si transmisa catre Federatia Nationala a Crescatorilor de Porumbei din Romania va invederam urmatoarele aspecte:

            CHESTIUNI PREALABILE:

 

1.     In cadrul sedintei Adunarii Generale a Asociatiei Judetene Columbofile Constanta desfasurata in data de 22-04-2017 nu s-a adoptat nici o decizie concreta referitoare la efectuarea transportului porumbeilor la concursurile organizate in tara si in exterior, deoarece la respectiva sedinta, unde nu a participat nici un reprezentant al clubului Constanta 1 nu au fost prezentate ofertele de efctuare a transportului porumbeilor pentru acest sezon competitional.

2.     In consecinta in data de 26-04-2017, avand in vedre perioada scurta ramasa pana la data inceperii canpionatului, presedintele asociatiei a convocat sedinta Consiliului Director, fiind analizate cele doua oferte inaintate catre acest for de conducere si adoptata decizia ca transportul porumbeilor apartinand membrilor AJCC la concursurile din sezonul competitional 2017 sa fie asigurat de catre autoutilitarele omologate si avizate de catre DSV Constanta, care indeplinesc conditiile stabilite prin RNS, avand numerele de inmatriculare CT- 01-TRZ  si CT-16-TRZ (capacitate totala 9000 porumbei) , fiind antamata ca varianta de rezerva o autoutilitara  cu o capacitate de 2640 porumbei.

3.     La sedinta respectiva a participat reprezentantul legal al Clubului Columbofil Medgidia din cadrul AJCC, domnul Fratu Gheorghe, care indeplineste calitatea de responsabil tehnic al clubului, acesta comunicand in plenul acestui for de conducere, faptul ca membrii clubului sus mentionat nu vor participa la categoriile viteza, demifond si fond, rezervandu-si dreptul de a participa in Campionatul Judetean Constanta exclusiv la categoriile Maraton FCI si Maraton, unde concursurile sunt organizate de AC Danubius Braila.

4.     Clubul Constanta 1 nu a participat la sedintele Adunarii generale si Consiliului Director ale AJCC si un a inaintat catre asociatie vreo oferta concreta de efectuare a transportului porumbeilor pentru concursurile interne sau externe.

5.     Procesele verbale al Adunarii Generale si Consiliului Director, semnate de membrii prezenti,  au fost aduse la cunostinta Comisiei Nationale Sportiva a FNCPR.

6.     Ulterior sedintelor Adunarii Generale si Consiliului Director ale asociatiei, in data de  28-04-2017, presedintele AJCC e emis, semnat si publicat pe portalul oficial al FNCPR, Decizia nr. 1/27-04-2017, conform careia s-a statuat faptul ca organizarea concursurilor columbofile interne si externe, respectiv programul imbarcarilor, distribuirea membrilor columbofili pe centrele de imbarcare stabilite la nivelul asociatiei si stabilirea mijloacelor auto in care se imbarca porumbeii acestora la  centrele de imbarcare respective este in competenta exclusiva a Consilului Director si Adunarii Generale a asociatiei.

 

ASPECTE REFERITOARE LA ORGANIZAREA CONCURSURILOR:

 

 1. Consiliul Director a constatat ca cele doua autoutilitare contractate de catre asociatie,  sus mentionate, cu o capacitate de 9000 porumbei asigura imbarcarea la cele patru centre ale asociatiei ( Constanta1, Constanta 2, Eforie Nord si Cobadin) si a stabilit ca una dintre masini sa imbarce porumbeii apatinand membrilor de la centrele Constanta 2 si Eforie Nird, cea de-a doua urmand sa imbarce porumbeii apatinand membrilor de la centrele Constanta 2 si Cobadin, impartirea fiind efectuata in functie de numarul porumbeilor angajati la concurs.S-a luat act de faptul ca membri Clubului Medgidia un participa la concursurile organizate de catre asociatie.

2. Membri de la centrul de imbarcare Constanta 1 au refuzat sa imbarce porumbeii in masina repartizata de asociatie si trimisa la centrul acestui club  in data si la ora stabilite in vederea imbarcarii.

S-au intocmit tabelul nominal al membrilor participanti la concurs si procesul verbal de lansare, fiind mentionat numarul total de porumbei imbarcat pe cele trei centre participante in cele doua autoutilitare, acesta fiind de 5288 porumbei.

3. La locul si data stabilite pentru lansarea porumbeilor ( Frumusita- jud. Galati- 30-04-2017) s-au prezentat cele doua autoutilitare contractate de catre asociatie in vederea efectuarii lansarii. La acelasi loc de lansare s-au prezentat doua autoutilitare care imbarcasera porumbei apartinand unor columbofili constanteni, fara a fi anuntata prezenta acestora si nefiind mentionate in procesul verbal de lansare ( inclusiv numarul de proumbei imbarcat in acestea), astfel incat in mod intemeiat s-a refuzat efectuarea in comun a acestei lansari.

4. Mentionam faptul ca organizarea acestei etape de concurs si lansarea efectiva a porumbeilor s-au efectuat cu respectarea intocmai a cerintelor regulamentare si a deciziilor adoptate de Adunarea Generala a asociatiei, Consilul Director si presedintele acesteia, respectiv:

 

a.Organizarea concursurilor cu porumbei calatori, din punct de vedere tehnic, înseamna respectarea procedurilor, de la îmbarcarea porumbeilor si pânã la omologarea concursului de catre omologator. Aceste proceduri sunt prevazute în prezentul RNS si se aplica ca atare.

b. Face exceptie de la cele mentionate anterior transportul porumbeilor cu masini speciale, care se face în conformitate cu normele de transport nationale si internationale în vigoare, în momentul efectuarii cursei.

c.Organizarea concursurilor cu porumbei pentru campionatul FNCPR si transportul porumbeilor sunt doua chestiuni diferite din punct de vedere tehnic. Astfel, atributiunile organizatorului în raport cu CNS sunt doar cele specificate în prezentul regulament

d. Transportarea porumbeilor la locul de lansare se va face cu masini speciale, dotate cu sistem GSP de supraveghere prin satelit. Acestea trebuie sa îndeplineasca normele europene pentru transportul pasarilor si animalelor.

· Asociatiile pot opta pentru transportul cu masini proprii sau cu masini de închiriat.

·Raporturile economico – financiare generate de transportul porumbeilor la locurile de lansare nu fac obiectul atentiei CNS.

·Raporturile organizator – CNS sunt cele legate strict de respectarea prezentului regulament, iar organizarea concursurilor si transportul porumbeilor sunt douã lucruri separate.

·Aceste lucruri se prevad într – un protocol care va cuprinde integral toate clauzele aferente unei bune organizari.

 

f. Concursurile cu porumbei calatori (maturi si pui) se organizeaza de catre asociatiile columbofile afiliate la FNCPR in conformitate cu prezentul RNS. Numarul etapelor de concurs nu este limitat.

g. Asociatia organizatoare va asigura conditii de participare tuturor membrilor columbofili de pe raza respectivului judet sub un raport al distantelor si al transportului.

 

     IN CONCLUZIE, SOLICITAM TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI A AJC CONSTANTA SA RESPECTE DECIZIILE ORGANELOR DE CONDUCERE ALE ACESTEIA, REFERITOARE LA PROGRAMUL IMBARCARILOR, TRANSPORTUL PORUMBEILOR LA LOCUL DE LANSARE SI DATA/ORA LANSARII, ASOCIATIA FIIND UNICUL ORGANIZATOR AL CAMPIONATULUI JUDETEAN CONSTANTA SI AVAND ATRIBUTIUNI IN STABILIREA ACTIVITATII COMPETITIONALE DESFASURATA DE CATRE MEMBRII CLUBURILOR AFILIATE.

 

 

Data: 03-05-2017                                     Presedinte AJC Constanta

                                                                 Marian Guta

inapoi