IN MEMORIAM STOIAN ION - FONDATORUL CLUBULUI COLUMBOFIL CALAFAT - ASOCIATIA COLUMBOFILA A JUDETULUI DOLJ IGG

In data de 29-01-2021, ne- a parasit dupa o lunga si grea suferinta, unul dintre intemeietorii columbofiliei doljene, ION STOIAN, fost Presedinte al Clubului Columbofil Calafat, membru columbofil in cadrul Asociatiei Columbofile a Judetului Dolj “Ioan Gelu Gatejescu”,timp de o jumatate de secol. (1966-2016).

Persoana dedicata total columbofiliei doljene, implicata in mod activ, inca de la infiintarea Clubului Columbofil Calafat in organizarea si promovarea tuturor activitatilor columbofile, ION STOIAN a condus multe decenii la rand unul dintre cele mai importante cluburi columbofile din cadrul asociatiei noastre, infiintat in anii 60 ai secolului trecut si va rămâne în memoria generatiilor de columbofili doljeni, care l-au cunoscut, ca un pasionat columbofil, pentru care respectul fata de colegi, cinstea și corectitudinea au fost cele mai importante virtuți.
Ion Stoian a reusit sa mentina vie pasiunea columbofililor calafeteni multe decenii la rand si sa conduca loial si dedicat, destinele acesteia, intr-o perioada economica si sociala-politica, extrem de dificila pentru Romania.

Intreaga sa activitate s-a concentrat pe cooptarea in cadrul clubului Calafat a tinerilor columbofili si de sprijinire concreta a tuturor membrilor, avand in vedere ca acest fenomen era la inceputuri, insuficient dezvoltat in zona de sud a judetului nostru, reusind alaturi de colegii sai columbofili sa obtina rezultate semnificative de-a lungul ultimelor decenii la nivel national si judetean.

Columbofilia doljeana a pierdut pentru totdeauna pe unul dintre cei mai importanti si pasionati mentori si conducatori columbofil , un om corect si pasionat, care s-a dovedit a fi de-a lungul intregii cariere columbofile, un adevarat profesor si prieten al columbofililor doljeni.

INMORMANTAREA VA AVEA LOC IN DATA DE 31-01-2021, IN MUN. CALAFAT.
DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE.
SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI INDOLIATE.CONSILIUL DIRECTOR AL ACJD “IGG”
PRESEDINTE
FLORIN GATEJESCU

inapoi