POZITIA FCI DUPA CELE DOUA SCRISORI DIN PARTEA UCP

In ultima perioada UCP a trimis catre FCI, doua scrisori. In ambele solicitau folosirea logoului FCI pe propriile inele, dar mai ales transmiteau eronat situatia columbofila din Romania, in ultima culminand cu faptul ca Marius Tunduc, ,,limiteaza drepturile si libertatile columbofililor romani,,.

Sunt de-a dreptul consternat de acest mod de abordare, care pune in umbra eforturile echiperi FNCPR din ultimii ani care au dus la creerea unei imagini deosebite pentru sportul columbofil romanesc.

In acest sens am de facut urmatoarele mentiuni: in Romania, doar legea impune limite si libertati. Nu Marius Tunduc sau FNCPR. Iar legea spune ca folosirea unei marci inregistrate este o infractiune!

Tot in Romania, pot, conform legilor, sa functioneze atatea entitati columbofile cate se doreste, fara ca acest lucru sa creeze obligatii pentru Federatia Internationala unde este afiliata FNCPR. Aceste organizatii pot daca doresc sa colaboreze, insa daca acest lucru nu se doreste, nimeni nu poate forta aceasta.

Incercarea disperata de a ajunge acolo unde nu e loc, scrisorile mincinoase, si vorbele murdare nu fac decat sa ne pateze imagine de ROMANI!!! Respectul si colaborarea nu se poate baza pe minciuna si pe neadevaruri.

Puteti citi mai jos, pozitia oficiala a FCI, transmisa clar si fara echivoc prin presedintele acesteia dl. Istvan Bardos. Cred si sper ca este clar pentru toata lumea, ca singura cale pentru a ajunge cu adevarat la manifestarile internationale, este si va ramane Federatia Nationala Columbofila (FNCPR). Totodata prin decizia Consiliului director al FNCPR, vom continua demersurile legale pentru a apara ceea ce este al nostru; nu incercand sa limitam libertatea de alegere a cuiva, ce prin a incerca sa aparam libertatea noastra de a avea ceva al nostru, asa cum este prevazut in lege.

Scrisoarea de mai jos este, desigur, si clarificarea pentru totdeauna, a minciunilor vehiculate an de an in anumite medii, despre cine si cum se va ajunge la Olimpiada Columbofila, provenind din Romania.

Asigurandu-va de buna credinta atat a mea cat si a colegilor mei, va invit pe toti cei care iubiti competitia sa va alaturati asociatiilor afiliate Federatiei Nationale (FNCPR) pentru a simti emotia Galei Campionilor, pentru a avea sansa unui premiu Gold, si de ce nu pentru a traii momentul unic al participarii la Olimpiada!!!

Este anul Centenarului Unirii, iar Unirea depinde de noi de fiecare!!!

 

Marius Tunduc

Presedinte FNCPR

 

inapoi