30.000 DE LEI, PREMIUL CASTIGAT DE UN BACAUAN LA CLUBUL GOLD

Florin Vartolomei: „Pentru a avea rezultate ai nevoie de muncă, documentare, pasiune şi investiţie în porumbei de calitate“

Şapou:

Din inima Moldovei, de la Bacău, Florin Vartolomei a reuşit o performanţă uluitoare în primul an al Clubului Gold, cea mai importantă competiţie columbofilă, cu importante premii în bani, organizată în premieră la noi în ţară de către Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România. În urma concursurilor de fond tineret zburate în 2017 la nivelul Asociaţiei Columbofile Bacău, tânărul columbofil moldovean a reuşit să claseze trei porumbei în primii douăzeci pe plan naţional, încasând la începutul acestui an, în cadrul Galei Campionilor, cel mai mare premiu oferit vreodată de o organizaţie columbofilă din România: 30.000 lei.


Pentru mulţi un necunoscut până mai ieri, Florin Vartolomei a devenit deja un nume de referinţă în lumea columbofilă din România. Rezultatul său uluitor obţinut în prima ediţie a Clubului Gold, competiţie organizată în exclusivitate de FCPR, l-a propulsat pe tânărul columbofil bacăuan în prim planul columbofiliei româneşti. „Sunt, ca şi alte mii de români, un tânăr sclav al acestei nobile pasiuni: columbofilia. Am 45 de ani, locuiesc şi îmi zbor porumbeii din localitatea Comăneşti, judeţul Bacău, acolo unde îmi şi administrez propriul bussines, o firmă locală de transport“, se prezintă, simplu, Florin Vartolomei. Columbofilul recunoaşte că „a fost sedus“ de prima oară când a auzit care sunt regulile Clubului Gold, motiv pentru care încă din primul an a achitat mai multe cotizaţii Gold: „Ideea Federaţiei de a înfiinţa un Club Gold este una dintre cele mai bune alegeri din toate punctele de vedere pe care o putea face o organizaţie columbofilă. O astfel de competiţie pune în valoare cei mai buni porumbei din campionatul de fond tineret şi, totodată, oferă columbofililor care se înscriu la startul acestui concurs o satisfacţie materială importantă în susţinerea financiară a acestei pasiuni. Sper ca această competiţie să capete contur cât mai accentuat pe plan naţional şi să motiveze cât mai mulţi membrii columbofili să participe.“

„A fost competiţie corectă şi transparentă“

Vartolomei a ţinut să aprecieze în mod deosebit transparenţa organizatorilor acestui Club, iar, în opinia sa, regulamentul competiţiei „este echidistant, chiar dacă zonele diferă, dând şanse de caştig tuturor columbofililor în mod egal, indiferent de locul în care concurează“.
Succesul răsunător din acest an nu putea să nu îl determine pe Vartolomei să continue pe această cale: „După toate aceste rezultate obţinute, faptul că am fost locul 12, 14, 17, Naţional Gold din cele 20 locuri premiate, m-a determinat şi mai mult să particip, achiziţionând în acest an 100 de inele Gold pentru sezonul următor. Ca unul care am câstigat deja un premiu important în cadrul acestei competiţii, recomand cu toată încrederea columbofililor să participe începând cu acest an, deoarece oricine are şanse de a câştiga, iar premiile vor creşte direct proporţional cu numărul de participanţi“.

Simplitatea, răsplătită cu rezultate de excepţie

În ceea ce priveşte modul în care Vartolomei îşi gestionează pasiunea, lucrurile sunt simple în volierele sale: 12 cupluri de reproducţie, 100 de pui zburaţi anual, 80 de maturi aliniaţi la startul campionatului naţional în fiecare an. „Porumbeii mei zboară la natural, aşa cum au făcut-o şi yarlingi care mi-au adus cele trei premii. Masculul 3006646-2016 este dintr-un Brockamp şi mama de la reputatul columbofil Cor de Heijde, femela 3006595-2016 provine tot dintr-un mascul Brockamp şi femela Noel Peiren, iar 3006617-2016 are tatăl de origine Freialdenhofen&Sohne şi mama de origine Brockamp. De fapt, aceste trei păsări minunate sunt strâns înrudite cu porumbeii mei campioni şi vicecampioni naţionali în 2017 şi, cu siguranţă, vor zbura şi în 2018“, ne-a declarat Florin Vartolomei.
Pentru menţinerea porumbeilor în condiţii optime în timpul sezonului competiţional, bacăuanul foloseşte produse veterinare de la Dr. Brockamp Vet, Schroeder+Tollisan şi hrană Verselle-Laga. „Pe lângă toate acestea, ţin să precizez faptul că doar prin multă muncă, documentare, pasiune şi investiţie în porumbei de calitate, am obţinut rezultatele foarte bune de-a lungul timpului şi premii în bani!“, a conchis Dlorin Vartolomei. Iar rezultatele, cel puţin în 2017, au fost unele la superlativ: locul 1 Naţional As Fond Palmares 3 ani, locul 1 Naţional Crescator Fond Palmares 2 ani, locul 1 Naţional As Maraton Palmares 2 ani, locul 2 Naţional As Fond maturi, locul 2 Naţional Fond Palmares 2 ani, locul 2 lot olimpic al României la Categoria C, locul 3 Naţional Maraton maturi şi locul 3 Naţional As Maraton maturi!

 

inapoi