ALEXANDRU IONESCU: INDEMN TOTI CRESCATORII SA CUMPERE INELE GOLD

Pe locul unsprezece la nivel NaÅ£ional ÅŸi pe locul trei în judeÅ£ul MureÅŸ, Alexandru Ionescu, un crescător cu un palmares bogat, a câÅŸtigat un binemeritat premiu în valoare de 10.000 la prima ediÅ£ie a Clubului Gold. Zburând în judeÅ£ul MureÅŸ, el a avut parte de o concurenţă acerbă, fapt dovedit ÅŸi de clasamentul naÅ£ional la categoria Fond-Yearling. În total, trei membri ai AsociaÅ£iei Columbofile JudeÅ£ene MureÅŸ au reuÅŸit să se claseze în primii douăzeci de competitori la nivel naÅ£ional. În rândurile care urmează, vă prezentăm un flash-interviu cu Alexandru Ionescu:

Reporter: Ce părere aveÅ£i despre ideea FederaÅ£iei de a înfiinÅ£a un Club Gold?
Alexandru Ionescu: Este o idee foarte bună, împartăşită de tot mai mulÅ£i columbofili, care au astfel ÅŸansa de a fi răsplătiÅ£i suplimentar pentru munca, efortul ÅŸi sacrificiile făcute de fiecare dintre noi pentru a practica acest sport.

Rep.: Cum apreciaţi regulamentul Clubului Gold?
A.I.: Cu introducerea măsurilor de siguranţă la această categorie, competiÅ£ia este desigur una transparentă, evitând unele suspiciuni ale „cărcotaÅŸilor”. După părerea mea, primul regulament Gold era mai bun decât al doilea. Fiind un club la nivel naÅ£ional, era normal ca aceste premii să rămână la nivel naÅ£ional. Cu al doilea regulament, premiile naÅ£ionale sunt mai puÅ£ine, suma totală a premiilor fiind împărÅ£ită la nivel judeÅ£ean, iar valoarea acestuia scade din toate punctele de vedere! Cu ce nu sunt de acord personal, este schimbarea regulilor în timpul jocului, aici făcând referire la creÅŸterea numărului de kilometri de la 1500 la 1800!

Rep.: Pe viitor, veţi mai achiziţiona inele Gold?
A.I.: După cum am mai spus, aceste premii sunt binevenite ÅŸi, totodată, motivante pentru columbofilii din România ÅŸi, bineînÅ£eles, ÅŸi în acest an am pregătite inele gold pentru câÅ£iva pui pe care îi voi concura la această categorie! Pe această cale îndemn pe toÅ£i crescătorii de porumbei să îÅŸi cumpere în fiecare an aceste inele pentru a creÅŸte numărul membrilor acestui club ÅŸi, totodată, concurenÅ£a!

Rep.: Ce ne puteÈ›i spune despre porumbelul câÅŸtigator?
A.I.: Este o femelă cu origini de la bunul meu prieten Pop Ciprian din BistriÅ£a, pe care am concurat-o la văduvie de la prima etapă până la ultima, fiind singurul yarling din MureÅŸ cu normă la AS Fond tineret ÅŸi locul 2 provincial. Bunica maternă este o super zburătoare concurată de mine, femela “707”, care se află de anul trecut la reproducÅ£ie.

Rep.: Va fi zburată în continuare?
A.I.: Desigur, până la trei ani, dacă va rezista!

Rep.: Când aÈ›i decis să concuraÈ›i cu porumbeii ÅŸi ce categorii de distanÅ£e abordaÈ›i?
A.I.: Concurez mai serios din anul 2008, când mi-am luat ÅŸi primul ceas electronic, iar din anul 2013, când am luat primul titlu de campion naÅ£ional, până în prezent, am obÅ£inut 12 trofee naÅ£ionale! DeÈ™i am avut ÅŸi porumbei cu normă la maraton, de caÅ£iva ani m-am axat pe etapele de o zi, concurând porumbeii de la 100 la 700 km.

Rep.: Care sunt „secretele“ porumbeilor pentru competiÅ£ie?
A.I.: Pentru întreÅ£inere folosesc produse de la Belgica ÅŸi Rohnfried, iar mâncarea o iau de la domnul CreÅ£, din Târgu MureÅŸ.

inapoi