ALEXANDRU IONESCU: INDEMN TOTI CRESCATORII SA CUMPERE INELE GOLD

Pe locul unsprezece la nivel Naţional şi pe locul trei în judeţul Mureş, Alexandru Ionescu, un crescător cu un palmares bogat, a câştigat un binemeritat premiu în valoare de 10.000 la prima ediţie a Clubului Gold. Zburând în judeţul Mureş, el a avut parte de o concurenţă acerbă, fapt dovedit şi de clasamentul naţional la categoria Fond-Yearling. În total, trei membri ai Asociaţiei Columbofile Judeţene Mureş au reuşit să se claseze în primii douăzeci de competitori la nivel naţional. În rândurile care urmează, vă prezentăm un flash-interviu cu Alexandru Ionescu:

Reporter: Ce părere aveţi despre ideea Federaţiei de a înfiinţa un Club Gold?
Alexandru Ionescu: Este o idee foarte bună, împartăşită de tot mai mulţi columbofili, care au astfel şansa de a fi răsplătiţi suplimentar pentru munca, efortul şi sacrificiile făcute de fiecare dintre noi pentru a practica acest sport.

Rep.: Cum apreciaţi regulamentul Clubului Gold?
A.I.: Cu introducerea măsurilor de siguranţă la această categorie, competiţia este desigur una transparentă, evitând unele suspiciuni ale „cărcotaşilor”. După părerea mea, primul regulament Gold era mai bun decât al doilea. Fiind un club la nivel naţional, era normal ca aceste premii să rămână la nivel naţional. Cu al doilea regulament, premiile naţionale sunt mai puţine, suma totală a premiilor fiind împărţită la nivel judeţean, iar valoarea acestuia scade din toate punctele de vedere! Cu ce nu sunt de acord personal, este schimbarea regulilor în timpul jocului, aici făcând referire la creşterea numărului de kilometri de la 1500 la 1800!

Rep.: Pe viitor, veţi mai achiziţiona inele Gold?
A.I.: După cum am mai spus, aceste premii sunt binevenite şi, totodată, motivante pentru columbofilii din România şi, bineînţeles, şi în acest an am pregătite inele gold pentru câţiva pui pe care îi voi concura la această categorie! Pe această cale îndemn pe toţi crescătorii de porumbei să îşi cumpere în fiecare an aceste inele pentru a creşte numărul membrilor acestui club şi, totodată, concurenţa!

Rep.: Ce ne puteți spune despre porumbelul câştigator?
A.I.: Este o femelă cu origini de la bunul meu prieten Pop Ciprian din Bistriţa, pe care am concurat-o la văduvie de la prima etapă până la ultima, fiind singurul yarling din Mureş cu normă la AS Fond tineret şi locul 2 provincial. Bunica maternă este o super zburătoare concurată de mine, femela “707”, care se află de anul trecut la reproducţie.

Rep.: Va fi zburată în continuare?
A.I.: Desigur, până la trei ani, dacă va rezista!

Rep.: Când ați decis să concurați cu porumbeii şi ce categorii de distanţe abordați?
A.I.: Concurez mai serios din anul 2008, când mi-am luat şi primul ceas electronic, iar din anul 2013, când am luat primul titlu de campion naţional, până în prezent, am obţinut 12 trofee naţionale! Deși am avut şi porumbei cu normă la maraton, de caţiva ani m-am axat pe etapele de o zi, concurând porumbeii de la 100 la 700 km.

Rep.: Care sunt „secretele“ porumbeilor pentru competiţie?
A.I.: Pentru întreţinere folosesc produse de la Belgica şi Rohnfried, iar mâncarea o iau de la domnul Creţ, din Târgu Mureş.

inapoi