AU CUMPARAT INELE GOLD, ACUM INCASEAZA PREMIILE! (PARTEA A II-A)

Sezonul 2018 a ajuns la final, iar cei mai valoroÅŸi crescători care au pariat pe inelele Gold culeg acum roadele muncii lor. Vorbim despre 64 de columbofili din 15 judeÅ£e, acolo unde asociaÅ£iile au reuÅŸit să vând peste 250 de inele, care vor împărÅ£ii premii de peste 45.000 de lei. Este dovada că această competiÅ£ie gândită de FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România (FNCPR) ÅŸi-a atins scopul principal, acela de a oferi columbofililor români ÅŸansele unei satisfacÅ£ii materiale, dincolo de gloria sportivă.


După ce, în prima parte a articolului, vi i-am prezentat pe câÅŸtigătorii din judeÅ£ele Bihor, Prahova, Vâlcea, Olt ÅŸi ArgeÅŸ, acolo unde asociaÅ£iile au reuÅŸit distribuirea a peste 500 de inele Gold, a venit rândul să-i cunoaÅŸtem ÅŸi restul câÅŸtigătorilor. Vorbim despre crescătorii din judeÅ£ele Hunedoara, ConstanÅ£a, MehedinÅ£i, Arad, Covasna, Vrancea, Suceava, Bacău, NeamÅ£ ÅŸi MureÅŸ, care vor încasa premii graÅ£ie faptului că asociaÅ£iile au distribuit, la începutul sezonului, cel puÅ£in 250 de inele Gold. În total, cei 30 vor împărÅ£i suma de 15.000 de lei, cel mai mic premiu fiind de 333 de lei.

Hunedoara
O situaÅ£ie inedită se întâlneÅŸte în judeÅ£ul Hunedoara, acolo unde primele trei locuri în clasamentul judeÅ£ean, cele care asigură câte un premiu în valoare de 587 de lei, sunt ocupate de porumbei aparÅ£inând aceleiaÅŸi echipe: Natural Sport, primul clasat înregistrând o penalizare de doar 55,81 de puncte.

Constanţa
La malul mării, cele trei premii, fiecare în valoare de 435 de lei, vor merge la Marian Dumistracel, al cărui porumbel inelat Gold a înregistrat 61,76 de puncte de penalizare, ÅŸi la Vasile Băcuţă, proprietarul porumbeilor clasaÅ£i pe locurile doi ÅŸi trei!

Mehedinţi
Lucrurile stau la fel ÅŸi în judeÅ£ul MehedinÅ£i, unde primul loc este ocupat de un porumbel aparÅ£inând lui Florinel Tuce, în vreme ce pe locurile doi ÅŸi trei au clasat porumbei aparÅ£inând aceluiaÅŸi crescător, Mădălin Riza. Trebuie menÅ£ionat însă că punctajul obÅ£inut de porumbelul de pe primul loc - 39,72 de puncte de penalizare - îi asigură columbofilului oltean, pe lângă premiul local în valoare de 427 de lei, ÅŸi un loc pe lista câÅŸtigătorilor la nivel naÅ£ional. Astfel, în cadrul Galei Campionilor care va avea loc la mijlocul lunii ianuarie, la BraÅŸov, Florinel Tuce va primi ÅŸi un premiu brut în valoare de 10.000 de lei.

Arad
PuÅ£in mai la Vest, în judeÅ£ul Arad, cele trei premii judeÅ£ene, în valoare de 400 de lei fiecare, vor merge la Sergiu Costea, ale cărui păsări ocupă locurile unu ÅŸi trei, ÅŸi Călin Ususan, al cărui porumbel a obÅ£inut poziÅ£ia secundă a clasamentului.

Covasna
Tot 400 de lei vor primi ÅŸi doi crescători din judeÅ£ul Covasna care au pariat pe inelele Gold. Astfel, două dintre premii vor merge la Mihaly Gabor (120,84 puncte) ÅŸi Barabas Gabor (120,95 puncte), doi crescători despărÅ£iÅ£i în clasamentul judeÅ£ean de doar 11 sutimi.

Vrancea
În ceea ce priveÅŸte situaÅ£ia în Vrancea, cele trei premii judeÅ£ene în valoare de 373 de lei fiecare vor ajunge la Cătălin Apostu, Daniel Stan ÅŸi Edward Braia. Nu putem însă să nu amintim faptul că rezultatul înregistrat de porumbelul de pe primul loc - 18,04 puncte - îi va aduce lui Cătălin Apostu ÅŸi un premiu brut de 10.000 de lei în cadrul Galei Campionilor de la BraÅŸov de peste câteva zile.

Catalin Apostu - Vrancea

Suceava
Ceva mai la Nord, în Suceava, cele trei premii judeÅ£ene în valoare de 347 de lei vor merge la echipa Doru ÅŸi Cristi Nistor (locul I), Adrian Gheorghiţă (locul II) ÅŸi Ciprian Prelipcean (locul III). La fel ca în multe alte judeÅ£e, bătălia pentru podium a fost decisă de doar câteva puncte, astfel porumbelul de pe primul loc a acumulat un punctaj de 46,38, cel de pe locul secund 58,00, iar cel de-al treilea a înregistrat un punctaj de 60,37.

Bacău
Rămânem în Moldova ÅŸi descoperim că, la Bacău, câÅŸtigătorii celor trei premii judeÅ£ene, în valoare de 340 de lei fiecare, sunt, în ordine, Iulian Oancea, cu un punctaj de 57,27, Florin Vartolomei - 71,09 puncte ÅŸi echipa FraÅ£ii Olaru, cu 82,98 de puncte.

Neamţ
De departe cel mai competitiv judeÅ£ în acest sezon este NeamÅ£, rezultatele obÅ£inute de crescătorii de aici fiind de-a dreptul impresionante. Astfel, după un veritabil „foto-finish“, pe primul loc în clasamentul judeÅ£ean apare un porumbel aparÅ£inând lui Ionel MihuÅ£, cu un punctaj ideal: 18,01 puncte de penalizare. Pe locul secund găsim un porumbel aparÅ£inând cunoscutului crescător Ioan FeÅŸtilă, care a reuÅŸit un punctaj de 19,52, în vreme ce pe locul al treilea apare un porumbel al crescătorului Gheorghiţă Corfu, cu un scor de 20,90 puncte. PerformanÅ£ele celor trei le asigură acestora prezenÅ£a ÅŸi în clasamentul naÅ£ional, astfel că toÅ£i vor fi premiaÅ£i, în ianuarie, în cadrul Galei Campionilor organizată la BraÅŸov, cu suma de 10.000 de lei brut.

Festila Ioan - Neamt

Mihut Ionel - Neamt

MureÅŸ
În ceea ce priveÅŸte situaÅ£ia din judeÅ£ul MureÅŸ, conform clasamentului, cele trei premii judeÅ£ene în valoare de 333 de lei fiecare vor merge la echipa Tătar + Rogoz (locul I) ÅŸi Alexandru Ionescu, proprietarul porumbeilor clasaÅ£i pe locurile II ÅŸi III.

 

 

inapoi