BOGDAN ARVINTE, UN INCEPATOR CARE A SPART BANCA CLUBULUI GOLD!

Atunci când a luat decizia să organizeze competiţia Club Gold, conducerea Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România s-a gândit să ofere tuturor columbofililor români, începători sau profesionişti, o şansă reală de a-şi măsura talentul şi de a-şi autofinanţa pasiunea. Iată că, încă din primul an, dezideratul a fost atins. Băcăuanul Bogdan Arvinte, un tânăr columbofil care a concurat pentru prima dată în anul 2015, a reuşit anul trecut să obţină locul 6 Naţional în cadrul Clubului Gold, încasând un premiu de 10.000 lei. „Am concurat pentru prima dată acum trei ani, în 2015, însă am reuşit încă de la început să obţin rezultate foarte bune: am câștigat locul 1 pe centru Roman și zona 2 la maratonul Național Silagalys, Lituania, îmbarcând doar 2 porumbei! A fost un rezultat extraordinar pentru mine, dovedindu-mi că am pornit cu dreptul în această minunată călătorie columbofilă. Apoi, au apărut rezultatele și la fond în 2017, fiind loc 6 Gold Național, 1 General tineret provincial, 1 As speed tineret provincial, fiind singurul porumbel care a reușit sa îndeplinească această normă în provincia Moldova la tineret“, ne-a declarat Bogdan Arvinte. El se declară încântat de iniţiativa Federaţiei de a înfiinţa Clubul Gold, fiind foarte mulţumit de regulamentul competiţiei: „Am salutat de la început ideea federației de a înființa Clubul Gold! Competiţia o consider una corectă şi echitabilă, oferind şansa celui mai bun să câştige. Regulamentul actual al Clubului Gold este unul bine gândit din toate punctele de vedere şi îi felicit pe responsabilii din federație care s-au ocupat de acesta. Sincer vorbind, tocmai faptul că este o competiţie deschisă şi transparentă i-a asigurat succesul din prezent. Mă bucur că interesul pentru Clubul Gold a crescut extrem de mult şi recomand tuturor colegilor să participe! Eu voi cumpăra inele în fiecare an deoarece, până la urmă, prima condiţie pentru a câştiga este să participi“. 

Ca orice columbofil gospodar, Bogdan a folosit premiul câştigat în investiţii: „Suma de bani câștigată a fost binevenită, având în vedere că anul acesta am construit o nouă crescătorie și am achiziționat porumbei pentru matcă, din cele mai valoroase linii de fond și maraton“.
Porumbiţa cu care a reuşit să pătrundă în Top 10 Naţional este o pasăre 100% Verkerk, având în spate o serie întreagă de campioni, precum Olympic Sogno sau Olympic Survivor. Ea a fost concurată la natural, iar după acest rezultat extraordinar va fi retrasă la matcă. „În cei trei ani de când concurez, porumbeiii mi-au răsplătit pe deplin munca depusă şi investiţiile făcute. Mulțumesc familiei pentru susținere şi înţelegere şi sper ca în anii următori să am cel puţin aceleaşi satisfacţii de la aceste păsări minunate și misterioase“, a conchis Bogdan Arvinte.

 

 

inapoi