CATALIN ISTUDOR: „SFATUIESC TOTI COLUMBOFILI SA PARTICIPE LA ACEASTA COMPETITIE!“

Membru într-una dintre cele mai puternice asociaţii columbofile judeţene, cea a judeţului Prahova, Cătălin Istudor a reuşit o performanţă extraordinară în ediţia inaugurală a Clubului Gold. Prestaţia porumbiţei cu seria 3003296 i-a asigurat columbofilului un loc 2 judeţean şi un loc 18 la nivel naţional, Istudor fiind printre cei care au reuşit să îşi adjudece marele premiu în valoare de 10.000 de lei. Reuşita acestui proiect îl determină pe Cătălin Istudor să participe şi în acest an, deşi, susţine acesta, schimbarea RNS-ului nu îl avantajează.

Reporter: Ce părere aveți despre ideea Federației de a înființa un „Club Gold“?
Cătălin Istudor: Încă de la început, de când am auzit că se va înființa Clubul Gold am fost foarte surprins și entuziasmat de aceasta idee. Sunt întru totul de acord cu înființarea acestui club. Am și achiziționat 30 de inele Gold pentru a încuraja cât mai mulți prieteni să cumpere și ei inele Gold pentru a face parte din măreața idee a Clubului Gold.

Rep.: Cum apreciați regulamentul Clubului Gold?
Cătălin Istudor: Regulamentul mi s-a părut foarte corect şi strict, cum ar trebui să fie toate regulamentele.

Rep.: Este el echidistant şi asigură sanşe tuturor columbofililor?
Cătălin Istudor: În 2016 când s-a înființat Clubul Gold am spus că şansele sunt egale pentru toți columbofili din țară și este corectă aplicarea normei la fond tineret din minim 3 etape de 500. Acum, că s-a schimbat regulamentul, adică norma la fond cu minim 3 etape de 600, şansele nu mai sunt egale şi rezultatul se va vedea anul acesta prin numarul punctelor de penalizare care va crește enorm. Prahova va juca la o distanță de peste 760 ultima intrare pentru a face norma la fond tineret din cauza distanței lungi care este între prima şi ultima intrare din Prahova și anume aproximativ 100km.

Rep.: Competiția a fost una transparentă?
Cătălin Istudor: Competiția a fost transparentă şi foarte corectă.

Rep.: Cum apreciați valoarea premiului câștigat?
Cătălin Istudor: Pe lângă faptul că, până acum, am câștigat numai valori sentimentale, a venit vremea să am și un câştig material pe lângă bucuria de a fi pe podium.

Rep.: În acest an ați mai achiziționat inele Gold?
Cătălin Istudor: Da, în acest an am achiziționat 50 de inele Gold, dar din cauza schimbării regulamentului s-ar putea să renunț la câteva dintre ele.

Rep.: Având în vedere experiența dumneavoastră, ați recomnda colegilor columbofili din țară să participe la această competiție?
Cătălin Istudor: Eu sfătuiesc toți columbofili să participe la această competiție și chiar aș încuraja înființarea de concursuri și pentru alte categorii.

Rep.: Ce ne puteți spune despre porumbelul câștigător?
Cătălin Istudor: Porumbelul câștigător face parte dintr-o familie de porumbei care a câștigat foarte multe premii naționale (acest porumbel fiind nepoata locului I demifond maturi național, locul I demifond palmares maturi național, locul I lotul olimpic 2013). Femela care m-a făcut fericit a fost concurată numai la văduvie. Tocmai pentru că s-a dovedit o atât de bună competitoare, şi anul viitor o voi concura cu mari speranţe în ceea ce priveşte rezultatele viitoare.

Rep.: De când concurați porumbeii şi cu ce rezultate? Ce categorii de distanță vă plac cel mai mult?
Cătălin Istudor: Eu concurez porumbeii de la o vârstă foarte fragedă. Au fost unele perioade când nu am putut să mă ocup de porumbei, cauza fiind lipsa timpului alocat din pricina şcolii și mai târziu carierei. Din 2011 rezultatele au început să fie foarte bune. Mie îmi plac categoriile de distanță între 100 şi 800 de kilometri (viteză, demifond, fond, general) unde am şi avut rezultate notabile.

Rep.: Ce produse folosiți pentru întreținerea porumbeiilor (medicamentație, condiționare, mâncare)?
Cătălin Istudor: Produsele pe care le folosesc sunt cele care mi le recomandă doctorul la care fac analizele anuale și periodice porumbeilor. Eu încerc să le ofer cât mai multe condiții porumbeilor mei.
Rep.: Vă mulţumim pentru amabilitatea de a ne acorda acest interviu!

Cătălin Istudor: Vă mulțumesc şi eu pentru întrebările puse și urez tuturor columbofililor un an plin de realizări!

inapoi