CIPRIAN PRELIPCEAN: CLUBUL GOLD ERA O COMPETITIE NECESARA!

Columbofil pasionat, Ciprian Prelipcean este, de ani buni, o prezenţă constantă în fruntea competiÅ£iilor organizate de AsociaÅ£ia Columbofilă Suceava, acolo unde este membru. „Concurez cu porumbeii din anul 2010, iar rezultatele au început să apară din primul an. Concret, din 2011 È™i până în anul 2017, am fost pe podium în fiecare an. Printre rezultatele remarcabile aÅŸ aminti loc I naÈ›ional obÅ£inut la categoria Mare Fond pui 2016 È™i locul II naÈ›ional Demifond pui în anul 2017“, ne-a spus Prelipcean, un crescător cu peste 150 de trofee la activ. Astfel că nu a fost chiar o surpriză când numele său a apărut pe lista câÅŸtigătorilor la prima ediÅ£ie a Clubului Gold, cel mai titrat program organizat de FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România, Ciprian Prelipcean reuÅŸind să-ÅŸi adjudece două mari premii, în valoare de 10.000 de lei fiecare, după ce a clasat doi porumbei în primii 20 în Campionatul NaÅ£ional Gold 2017. 

Columbofilul sucevean susÅ£ine că era necesară o competiÅ£ie de acest gen pentru că oferă o motivaÅ£ie în plus pentru columbofilii dedicaÅ£i. „Era un lucru necesar deoarece există foarte mulÅ£i columbofili pe întreg cuprinsul țării care vor fi acum motivaÈ›i suplimentar. CompetiÅ£ia mi s-a părut extrem de transparentă, iar regulamentul cred că este unul echidistant ÅŸi oferă ÅŸanse egale tuturor columbofililor. Din punct de vedere organizatoric, este firesc să existe niÈ™te reguli unitare È™i obligatorii pentru toÈ›i concurenÈ›ii“, ne-a spus Ciprian Prelipcean, adăugând că, în opinia sa, Clubul Gold este o competiÈ›ie complementară campionatului naÈ›ional.

Sfat pentru columbofili: achiziţionaţi inele Gold!
AÅŸa după cum spuneam, Ciprian Prelipcean a reuÅŸit, la prima ediÅ£ie a Clubului Gold, să claseze doi porumbei în Top 20, o femelă ÅŸi un mascul, plecând acasă cu frumoasa sumă de 20.000 de lei. Consideră că premiile sunt un stimulent pentru orice columbofil din Å£ară. Tocmai din acest motiv, în acest an a achiziÅ£ionat un număr de 40 de inele Gold ÅŸi îi sfătuieÅŸte pe colegii săi din toată Å£ara să-i urmeze exemplul. „Este o oportunitate extraordinară ÅŸi cred că toÅ£i columbofilii ar trebui să profite de ea. AchiziÅ£ia de inele Gold nu presupune un mare efort financiar, iar premiile chiar merită investiÅ£ia“, a mai spus columbofilul sucevean. Acesta a Å£inut să precizeze că ambii porumbei cu care a câÅŸtigat, femela cu numărul 3006850 ÅŸi masculul cu numărul 3002115, vor fi concuraÅ£i în continuare, fiind încrezător că aceÅŸtia vor avea rezultate notabile ÅŸi în acest an. „Fără soÅ£ia mea, acest rezultat nu ar fi fost posibil! Ea a fost cea care a avut grijă de porumbei, i-a antrenat ÅŸi i-a tratat cum se cuvine. Este prea puÅ£in spus că a fost ÅŸi este mâna mea dreaptă. Fără ea, rezultatele mele la acest nivel nu ar fi existat deoarece în ultimii doi ani eu am fost mai mult plecat peste hotare. Spre exemplu, Locul I Mare Fond la pui în anul 2016 sau Locul II NaÅ£ional Demifond Pui în 2017 i se datorează în totalitate! Îi mulÅ£umesc foarte mult pe această cale!“, a subliniat, în încheiere, Ciprian Prelipcean.

inapoi