CIRCULARA COMITETULUI DIRECTOR AL F.N.C.P.R. DIN DATA DE 29.11.2020

In urma convocarii membrilor Comitetului Director, de catre domnul președinte Marius Tunduc, ședinta Comitetului Director al F.N.C.P.R. s-a desfasurat on - line, in conditii statutare. Au participat : Marius Tunduc, Florin Gatejescu, Florin Bilan, Alexandru Huzu, Constantin Tanase, Sorin Zamfir, Ioan Festila, Sonia Caragea, Vladi Filip, Razvan Sipoteanu si Daniel Pop.

1. Intrucat domnul Mihai Turcanu nu a rezolvat pana la aceasta data problema cu care a fost mandatat - cooperare si relationare cu ANSVSA Bucuresti pe o problema concreta - membrii comitetului director, au hotarat in unanimitate sa o delege pe doamna Sonia Caragea sa preia spre rezolvare problemele in cauza.

2. Campionatul columbofil 2021 se va desfasura in aceeasi structura si dupa același RNS ca si in anul 2020. Conform hotararii membrilor comitetului director s-au introdus 2 etape de Maraton National, respectiv "RIGA" si "TERESPOL".

3. Asociatia Columbofila Bistrita a fost desemnata ca organizator pentru etapa '' PRAGA''.

4. La propunerea domnului Alexandru Huzu s-a decis infiintarea categoriei "GOLD", aferenta clubului "GOLD", urmand sa se premieze cu trofee, in campionatul national, primele 3 locuri. Incepand cu sezonul competitional 2021, primii 10 porumbei "GOLD" - cei premiati la nivel national - vor beneficia de o pagina de reclama in catalogul '' Herbots'', pentru promovarea lor si a columbofiliei romanesti, in toata lumea columbofila.

5. Doamna Sonia Caragea a prezentat analize si statistici de control antidoping, desfasurate in tarile europene. Astfel, conform precizarilor facute de domnul Istvan Bardos, presedinte FCI, trebuie facute minim 2 controale anuale. Pana in luna martie 2021 va aparea o noua lista a laboratoarelor acreditate de FCI, precum si lista substantelor interzise de catre FCI.
Doamna Sonia Caragea a actualizat si finalizat Regulamentul National Antidoping, in cadrul FNCPR. De asemenea a fost intocmita lista substantelor interzise, conform listei aprobate de FCI, varianta 2019- 2020. Aceasta va fi reactualizata dupa aparitia listei mentionate de presedintele FCI, domnul Isvan Bardos, varianta martie 2021.
In luna decembrie a anului in curs, doamna Sonia Caragea va contacta toate persoanele nominalizate pentru echipele judetene de control antidoping. In acest context, se va organiza o sedinta - on line - in luna ianuarie 2021, cu toti columbofilii care vor fi implicați in controlul antidoping la nivelul FNCPR.

6. Membrii comitetului director au votat in unanimitate ca sumele rezultate in urma licitarii primelor 1000 de inele sa fie donate in totalitate familiei LANG din judetul Maramures, care trece printr-o grea incercare cu baiatul lor Lang Laurentiu, aflat intr-o situatie medicala complicata. Tatal baiatului, Lang Robert este membru columbofil in cadrul FNCPR.

7. Solicitarea domnului Draghici Alexandru, presedinte al Asociatiei Columbofile Dambovita, de infiintare a unui nou club columbofil, denumit "Clubul Columbofil Targoviste" s-a aprobat.

8. Contestatia domnului Mircea Mihaila din cadrul Asociatiei Columbofile Sibiu, s-a respins, motivandu-se urmatoarele ..."aspectele sesizate nu sunt de competenta FNCPR, acestea fiind de competenta judecatoriei Sibiu, singura abilitata legal, sa valideze, sau nu, comitetul de conducere ales la nivelul asociatiei columbofile judetene ..."

Presedinte,
ing. Marius Tunduc

inapoi