CLUBUL GOLD, SUCCES RASUNATOR

Preluând şi adaptând la specificul activităţii columbofile româneşti o idee strălucită din toate punctele de vedere, Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România a implementat în anul 2016 proiectul inovator „Clubul Gold“. În sine, conceptul a pornit de la idea de a oferi columbofililor români şi şansele unei satisfacţii materiale, dincolo de gloria sportivă, ca urmare a practicării acestui minunat sport. Deşi au existat voci care au pus la îndoială buna-credinţă a conducerii FNCPR în promovarea acestei idei, cu muncă şi implicare totală din partea conducerii Federaţiei şi a preşedinţilor de asociaţii teritoriale, în primul an de implementare a proiectului succesul a fost unul pe măsura efortului. Astfel, anul trecut, ca urmare a rezultatelor în concursurile de Fond obţinute de yearlingii inelaţi cu inele Gold, pentru prima dată în istoria columbofiliei româneşti, clubul Gold şi-a desemnat câştigătorii: 20 de columbofilii din toate zonle istorice ale României au încasat câte un cec în valoare de 10.000 lei brut. Festivitatea de premiere a campionilor a avut loc la Oradea, în timpul Galei Campionilor, organizatorii desemnându-l drept amfitrion pe celebru luptător Sandu Lungu.

Meritoşii câştigători au fost: Bocăneţ Cătălin, Team Wringler, Vieru Liviu, Fekete & Kavasi, Feştilă Ioan (toţi cinci câştigători regionali), Tătar + Rogoz, Arvinte Bogdan, Bocăneţ Cătălin, Panteliuc Ghiţă, Natural Sport, Ionescu Alexandru, Vartolomei Florin, Natural Sport, Vartolomei Florin, Prelipiceanu Ştefan, Ştefan Ionel Valentin, Vartolomei Florin, Istudor Cătălin, Prelipiceanu Ştefan şi Team My Loft.ro.

Acum, după ce prima premiere a fost făcută, iar primii bani au intrat în conturile columbofililor câştigători, succesul acestei competiţii este unul cert şi nu mai poate fi pus la îndoială. Din acest motiv, în urma unor discuţii cu participanţii şi persoanele implicate în promovarea proiectului Clubul Gold, s-au analizat anumite propuneri şi soluţii menite a lărgi aria câştigătorilor. Astfel, Comitetul Director a hotarât următoarea modalitate de premiere pentru anul 2018:

1. Asociaţiile care distribuie minim 250 de inele Gold - 20% din suma va reveni asociaţiei şi se vor premia în 2018 primii 3 porumbei la categoria Fond Tineret cu inele Gold cu sume egale în cuantumul celor 20%

2. Asociaţiile care distribuie minim 500 de inele Gold - 30% din suma va reveni asociaţiei şi se vor premia în 2018 primii 5 porumbei la categoria Fond Tineret cu inele Gold cu sume egale în cuantumul celor 30%

3. Asociaţiile care distribuie minim 750 de inele Gold - 40% din suma va reveni asociaţiei şi se vor premia în 2018 primii 7 porumbei la categoria Fond Tineret cu inele Gold cu sume egale în cuantumul celor 40%

4. Asociaţiile care distribuie minim 1000 de inele Gold - 50% din suma va reveni asociaţiei şi se vor premia în 2018 primii 10 porumbei la categoria Fond Tineret cu inele Gold cu sume egale în cuantumul celor 50%

Restul sumelor obţinute din achitarea cotizaţiilor Gold vor reveni premierii naţionale şi se vor premia cei mai buni porumbei cu cate 10.000 lei/porumbel, în limita sumei obtinute, ultimul porumbel premiat urmând să primească diferenţa de rotunjire a sumei.

Exemplu: dacă ar ramâne din cotizaţia Gold suma de 234.500 lei, ar urma să se premieze 23 de porumbei cu câte 10.000 şi ultimul porumbel premiat (al 24-lea) cu suma de 4500 lei.
Porumbeii care caştigă premii judeţene pot caştiga şi premii naţionale.
Premiile vor fi anunţate înainte de începerea sezonului competiţional 2018.
Premiile judeţene se vor acorda de federaţie în cadrul banchetelor judeţene sau zonale după caz, iar premiile Naţionale se vor acorda la Gala Campionilor - banchetul de decernarea a trofeelor pentru sezonul 2018.
Atenţie: noul regulament nu vizează şi nu influenţeaza premierea anului 2017!

„Chiar dacă la început proiectul nostru a fost privit cu scepticism, multă lume punând la îndoială, apriori, bunele noastre intenţii, iată că în acest an am dat şi primele premii meritorilor câştigători! Am spulberat astfel toate miturile cu privire la modul în care se va implementa acest proiect şi am dovedit columbofililor români, membri ai asociaţiilor afiliate la Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România, că intenţiile noastre de a le sprijini activitatea columbofilă, inclusiv din punct de vedere fianciar, nu reprezintă doar nişte simple promisiuni făcute pentru a ne îmbunătăţi imaginea publică. Sunt foarte fericit că totul a decurs exact cum ne-am propus şi mă bucur enorm acum când văd că proiectul, demarat în 2016, începe să prindă aripi. Sunt convins că în acest an numărul inelelor Gold distribuite va fi substanţial mai mare, lucru ce va determina, automat, o creştere semnificativă a fondului de premiere!“, a spus Marius Tunduc, preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România.

inapoi