COLUMBOFILIA ROMANEASCA, REPREZENTATA LA ZIUA REGALITATII

 

Zi extrem de importantă pentru istoria Româniai, 10 Mai este cunoscută drept Ziua Regalităţii, anul acesta împlinindu-se 152 de ani de la venirea în România a lui Carol I, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen. Evenimentul a fost celebrat printr-o serie de evenimente la care au participat, printre alţii, reprezentanți ai Parlamentului, ai Academiei Române, ai Ministerului Apărării Naționale, ai Ministerului de Interne, membri ai Corpului Diplomatic, precum și personalități marcante din lumea artei, a științei și a sportului.

La fel cum s-a întâmplat în ultimii ani, la Ziua Regalităţii au fost prezenţi şi preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, Marius Tunduc, şi preşedintele CNS, Florin Bilan, în calitate de invitaţi ai Casei Regale. „A fost o mare onoare pentru noi să reprezentăm Federaţia Columbofilă din România la un eveniment atât de important pentru noi toţi şi pentru istoria acestei ţări. După cum ştiţi, Alteţea Sa Regală Principele Radu de România a acordat Înaltul Patronaj Federației Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, o recunoaştere în plus pentru acest sport nobil. Este un lucru minunat, cu care ne mândrim la nivel european“, a declarat Marius Tunduc, preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, care a adăugat că şi federaţia belgiană se află sub patronajul Casei Regale de la Bruxelles.

Strânsa legătură dintre Casa Regală şi columbofilii români a fost marcată în acest an prin eliberarea, din curtea interioară a Palatului Elisabeta, a 350 de porumbei voiajori. A fost un eveniment deosebit, primit cu ropote de aplauze de către cei peste o mie de invitaţi prezenţi la „Garden Party“. „Suntem mândri de mica noastră contribuţie la desfăşurarea acestui eveniment deosebit de important pentru România. De fiecare dată, suntem onoraţi să fim alături de Casa Regală a României!“, a subliniat Florin Bilan.

Parteneriatul trainic dintre Casa Regală a României şi Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România reprezintă un reper important columbofilia românească, o recunoaştere la cel mai înalt nivel a activităţii neobosite a miilor de columbofili români atât în plan sportiv, cât şi social.

 

inapoi