COMUNICAT AL PRESEDINTELUI FNCPR

In ultimele saptamani, am constatat cu satisfactie faptul ca un numar extrem de important, de membri columbofili din toate provinciile Romaniei, care au activat in sezonul 2018 in cadrul altor structuri columbofile, si-au manifestat in mod expres dorinta de a participa in Campionatul National columbofil 2019 , organizat de Federatia Nationala a Crescatorilor de Porumbei din Romania si , implicit de a se alatura proiectelor columbofile, demarate de catre noi pentru urmatorii ani.

Activitatea federatiei noastre se afla inscrisa pe un trend ascendent, multe dintre proiectele propuse de catre noi , asumate si puse in valoare prin intermediul asociatiilor afiliate, dovedindu-se a fi un real succes, columbofilii achiesand rapid la ideile noastre de promovare si dezvoltare a columbofiliei romanesti.

Din pacate, activitatea noastra cuprinde si o latura litigoasa, strans legata de negocierile esuate si conflictele aparute de-a lungul timpului intre FNCPR si celelalte organizatii columbofile care functioneaza la nivelul Romaniei.
Astfel, la nivelul anului 2018, suntem in situatia in care dreptul nostru exclusiv de a folosi sigla FCI pe inelele genealogice distribuite pentru acest an, conferit de calitatea noastra exclusiva de entitate, reprezentanta a Romaniei, membra a Federatiei Columbofile Internationale si de titulara a siglei cu denumirea CFI, înregistrată la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (European Union Intellectual Property Office – EUIPO/ Oficiul UE) pe data de 11.04.2014, sub nr. EUTM 012259834, a fost incalcat in mod flagrant, prin deciziile arbitrare, asumate de conducerea executiva a UCPR in anul 2017.

In acest moment, am demarat in instanta un litigiu, avand ca obiect, in principal, constatarea incalcarii unui drept exclusiv, statutat de calitatea noastra de proprietar al acestei marci inregistrate.

Toate aceste aspecte au fost prezentate presedintilor asociatiilor noastre afiliate si Consiliului Director al FNCPR in data de 27-10-2018, fiind adoptata hotararea de a interzice accesul in Campionatul National Columbofil al anului 2019 a porumbeilor identificati cu inele distribuite de UCPR pentru anul 2018, precum si eliminarea din clasamentele concursurilor organizate de asociatiile noastre afiliate, in sezonul de pui 2018 , a acestor proumbei.

In calitatea mea de Presedinte al FNCPR , avand in vedere ca inca din momentul alegerii mele in aceasta functie, la finalul anului 2013, mi-am dorit si am intreprins la nivel national si international cu buna credinta toate demersurile legale, pe care le-am considerat necesare si benefice dezvoltarii fenomenului columbofil si promovarii imaginii sale corecte la nivelul intregii societati romanesti, AM HOTARAT , conform prerogativelor conferite de Statutul federatiei (art. 10, pct. 2, lit. I “ Presedintele decide si ia orice alte masuri in conformitate cu prevederile legii si ale prezentului statut”) sa nu limitam accesul in Campionatul National Columbofil 2019 , colegilor nostri, care in cursul acestui an, au folosit pentru identificarea porumbeilor, inele inscriptionate, fara drept legal, cu sigla FCI , acestea fiind comandate si distribuite de catre UCPR.

Rolul Federatiei Nationale, cea mai importanta entitate columbofila din Romania si reprezentanta acestui fenomen la nivel international, este, in acceptiune mea, acela de a inlesni obtinerea performantelor columbofile , de a atrage spre practicarea acestei activitati cat mai multi iubitori si practicanti ai columbofiliei si a promova o imagine corecta, la nivel national si international, a unei organizatii cu adevarat puternica si unita.

Colegii nostri columbofili, care si-au manifestat extrem de activ si vocal, dorinta de a ni alatura, nu sunt datori sa sufere restrictii sau interdictii de natura columbofila, nefiind cu nimic vinovati, de atitudinea si actiunile intreprinse de o alta organizatie columbofila, in scopul obtinerii unor avantaje care nu le- au profitat membrilor de la acea data, in mod personal.

ASTFEL, vom permite tuturor columbofililor din Romania, posesori ai porumbeilor identificati cu inele genealogice 2018, distribuite de UCPR , care doresc sa dobandeasca calitatea de membri ai asociatiilor noastre afiliate si sa participe activ in Campionatul National Columbofil 2019, sa isi indeplineasca acest deziderat, pentru ca dragostea pentru porumbei, pasiunea si dorinta lor de a performa intr-un mediu columbofil valoros si repectat, dominat de concurenta reala, trebuie sa primeze in fata litigiilor organizationale, provocate fara acceptul sau consultarea lor. Mentionez ca voi solicita colegilor din Consiliul Director al federatiei, in sedinta care va avea loc in data de 16-11-2018, validarea acestei decizii.

De asemenea, mentionez faptul ca vom intreprinde demersurile necesare renuntarii la judecata in dosarul avand ca obiect constatarea încălcarii drepturilor noastre exclusive pe care le deținem în calitate de titular al mărcii combinate, cu denumirea FCI, avand in vedere ca o hotarea definitiva a instantei de judecata ar prejudicia in mod grav interesele directe ale columbofililor, membri ai asociatiilor noastre afiliate, incepand cu urmatorul campionat, prin interzicerea folosirii acestor inele si dispunerea distrugerii acestor materiale contrafacute. Consideram ca in viitor, fiecare organizatie columbofila va intelege , in mod real si obiectiv, ca traiectoriile noastre columbofile, sub toate aspectele legate de reprezentare , competitie si organizare columbofila sunt total diferite si vom reusi sa ne respectam reciproc drepturile legale.

Va asigur de respectul pe care il nutresc fata de toti columbofilii romani, indiferent de apartenenta si optiunile lor vremelnice, va multumesc pentru rabdare si intelegere si va asigur ca toate demersurile si deciziile pe care mi le asum sunt destinate, exclusiv dezvoltarii columbofiliei si oferirii conditiilor propice de practicare a pasiunii noastre comune, cu placere si bucurie.


PRESEDINTE FNCPR
Ing. Marius Florin Tunduc

 

inapoi