COMUNICAT C.N.A.

Datorita faptului ca la Expozitia Nationala de la Oradea,categoria Standard are rezervate 30 de locuri ( din totalul porumbeilor prezenti in expozitie ), preselectia porumbeilor la Clasa Standard va avea loc cu ocazia Expozitiei Provinciale de Transilvania de la Alba-Iulia din 15-17 dec. 2017. Prin urmare sunt invitate sa participe toate asociatiile judetene afiliate la FNCPR.

In urma discutiilor cu organizatorii, am cazut deacord ca asociatiile sa poata prezenta si loturi incomplete,insa toti porumbeii prezentati, trebuie sa aiba un document scris care sa ateste faptul ca au obtinul un punctaj de minim 91,50 pct. in urma unui arbitraj ( arbitru de club, judetean, national ). Arbitrajul de preselectie se va efectua cu 5 arbitrii. La Exp. Provinciala vor fi premiati doar porumbeii asociatiilor din Transilvania.

Vor fi selectati 10 M. si 10 F. pt. cat. Standard maturi norma olimpica,precum si 5 M. si 5 F. ptr. cat.standard pui norma Olimpica. La Expozitia Nationala , in urma rearbitrarii,se va alcatui Lotul Olimpic si se vor premia primii 3 porumbei de la fiecare categorie. Pana la data de 11.12.2017 trebuie anuntati toti porumbeii participanti la preselectie la dl. Panduru Dan tel.0755131658. Nu se accepta arbitrarea altor porumbei decat cei declarati pentru cat. Standard.

Sambata 16.12.2017 de la ora 10,in incinta salii de Expozitie ,v-a avea loc un examen de promovare al viitorilor arbitri care au absolvit cursurile de la Cluj si Bistrita. Examenul consta dintr-o proba scrisa (test grila) si una practica (arbitrare a 10 porumbei). Pe siteul Federatiei la rubrica Standard cursantii pot studia bibliografia necesara probelor. Examanul v-a avea loc numai in prezenta a minim 5 cursanti care se v-or anunta telefonic la dl Pop Daniel tel0741101765 pana in 11.12.2017.

Cheltuielile cursantilor vor fi suportate de catre asociatiile din care fac parte .
Conditiile de participare ( ore predare,taxe, etc) au fost anuntate de catre organizator .

Presedinte C.N.A.

Daniel V. Pop

inapoi