COMUNICAT IMPORTANT IN ATENTIA PROPRIETARILOR DE PORUMBEI PARTICIPANTI LA OLIMPIADA COLUMBOFILA POZNAN 2019

În conformitate cu solicitările Autorității Veterinare Poloneze, a normelor Europene de transport animale și a normelor interne a României, fiecare proprietar de porumbel particpant în Lotul României, va demara în cel mai scurt timp următoarele proceduri, absolut necesare pt participarea la Olimpiadă.

1. Ceritifficat veterinar emis de medicul care a vaccinat porumbelul care va participa la Olimpiadă, care să conțină:
- Seria și anul porumbelului
- Denumirea vaccinului
- Seria Vaccinului

2. Ulterior cu acest certificat se merge la DSVSA Județean, unde se solicită medicului zonal, desemnat pentru transportul animalelor, eliberarea unui ceritificat veterinar conform modelului primit de DSVSA de la Autoritatea Poloneză. (Autoritatea Vaterinară a trimis către toate DSVSA -urile județene, modelul de certificat necesar pentru Olimpiada din Polonia). Modelul de certificat îl găsiți și mai jos, pentru cazurile în care nu se găsește la DSVSA. Certificatul (modelul polonez) trebuie să aibă ștampila rotundă a DSVSA și să fie completat la toate câmpurile.

Masina cu care se vor duce porumbeii este BV 16 ZHC, fiind omologata veterinar pt transport animale. Nr masinii trebuie trecut in certificatul emis de DSVSA

3. O fotografie cu certificatul se trimite pe mail sau whats-app președintelui asociației din care faceți parte, care la rândul lui îl va pune pe grupul de whats app al președinților.

Termenul până la care se face acest lucru este 10 ianuarie. Cei care nu obțin aceste certificate vor fi scoși din lot, urmând ca în locul lor să se completeze cu următorii din clasament.

Președinte FNCPR
Marius Tunduc

[DOWNLOAD - ANEXA - Certificat de sănătate pentru circulația temporară a porumbeilor din țările UE pentru concursuri sau expoziții pe teritoriul Poloniei.]

CLSA SPORT:

CLASA STANDARD: