COMUNICAT REFERITOR LA MASURILE SUPLIMENTARE DE CONTROL APLICATE COLUMBOFILULUI CIRCIUMARU ADRIAN- CLUBUL COLUMBOFIL BAILESTI

Avand in vedere speculatiile ivite asupra sosirilor porumbeilor domnului Circiumaru Adrian, lansate in spatiul public in ultima perioada si sesizate conducerii executive a federatiei, asociatia sus mentionata a luat decizia aplicarii unor masuri suplimentare de control asupra porumbeilor imbarcati la etapa a treia ( Maicanesti- 07-06-2020) , de catre columbofilul sus mentionat. Mentionam ca respectivele sesizari au avut ca obiect sosirea porumbelului avand seria 0245058-2017 M ( Vicecampion National Categoria General national 2019), pe pozitii de top in clasamentele primelor doua etape, precum si pe primul loc la columbofilul respectiv la ambele etape.

Astfel, in data de 06-06-2020, la centrul de imbarcare al Clubului Bailesti, a fost formata o comisie de imbarcare a porumbeilor columbofilului in cauza, formata din Gatejescu Alexandru Florian- Presedintele ACJ DOLJ “IGG”, Lungu Ion- Maestru al sportului columbofil si membru de onoare al FNCPR, Oprisescu Marius , Poenaru Constantin- membri ai Clubului Bailesti si multiplii campioni si vicecampioni la nivel national, provincial si judetean in sezonul competitional 2019 si Tunaru Daniel.

Au fost efectuate sub stricta supraveghere, operatiunile de imbarcare a celor optzeci si cinci de porumbei ai domnului Circiumaru Adrian, inclusiv introducerea lor in masina de transport,avand numarul de inmatriculare DJ- 19- FCI. Intreaga procedura a fost filmata, boxa in care a fost introdus porumbelul respectiv fiind sigilata in mod individual, seria si numarul sigiliului fiind inserate in procesul verbal.
Procedura imbarcarii porumbeilor la acest centru a decurs normal , cu respectarea intocmai a regulilor prevazute de RNC al FNCPR, inregistrarile video fiind transmise membrilor CD al federatiei pe grupul de whatts up.

Anterior lansarii porumbeilor sigiliul respectiv a fost verificat si filmat de delegatul insotitor al masinii de transport, fiind intact.

In data de 07-06-2020, sosirile inregistrate de columbofilul in cauza au fost unele de top, in aceiasi nota ca si in anii precedenti,respectiv trei porumbei in Top 10 la nivelul clasamentelor intocmite pe centru si zona a doua .

Porumbelul avand seria 0245058-2017 a ocupat locul 67 in clasamentul general, dintr-un numar total de 11985 porumbei), apartinand unui numar de 262 crescatori, fiind al cincelea porumbel sosit la crescatorul in cauza.

La etapa urmatoare, desfasurata in data de 13-06-2020 (Maicanesti), porumbelul avand seria 245058-2017 a ocupat locul 124 in clasamentul general si locul 19 pe centrul Bailesti, fiind al patrulea porumbel sosit la crescatorul Circiumaru Adrian din 84 porumbei angajati. (8949 porumbei angajati, 220 crescatori participanti).

Avand in vedere cele sus mentionate, invederam faptul ca nu s-au constatat probleme organizatorice la centrul de imbarcare, organizat de Clubul columbofil Bailesti, iar aspectele sesizate conducerii FNCPR s-au dovedit a fi pur speculative si neintemeiate, avand in vedere faptul ca sosirile porumbeilor domnului Circiumaru Adrian au fost doua etape consecutive, la acelasi nivel superior, caracteristic ultimelor sezoane columbofile, in care acesta a participat cu rezultate execptionale la nivel national, in calitate de membru activ al Asociatiei Columbofile Drobeta ( jud. Mehedinti) si Asociatiei Columbofile a Judetului Dolj “Ioan Gelu Gatejescu”.

14-06-2020

PRESEDINTE AC DOLJ “IGG”
ALEXANDRU FLORIAN GATEJESCU

inapoi