COMUNICAT REFERITOR LA TRANSFERURILE COLUMBOFILE - 2017COMUNICAT AL CONSILIULUI DIRECTOR AL FNCPR

Prin prezenta intelegem sa comunicam raspunsul oficial al CD al FNCPR , referitor la solicitarile de transfer transmise de membri ai asociatiilor afiliate la federatie, ulterior sedintei Consiliului Director, desfasurata in data de 11-11-2017:
1. Se aproba cererea formulata de 15 membri columbofili ai Clubului Copaceni ( reprezentati de dl. Marian Marinescu- responsabil tehnic sportiv al clubului), afiliat la ACP Bucuresti, respectiv continuarea activitatii columbofile in cadrul acestui club, situat in jud. Ilfov, avand in vedere urmatoarele:
- clubul columbofil Copaceni isi desfasoara activitatea in cadrul ACPB, centrul de imbarcare fiind situat in com. Copaceni, jud. Ilfov,
- crescatorii cu crescatoriile aflate pe teritoriul jud. Ilfov activeaza in cadrul canpionatulul columbofil al ACPB,
- clubul columbofil Copaceni si-a desfasurat activitatea in sezonul anterior cu un numar de circa 25 de membri columbofili, astfel incat o eventuala respingere a cererii de transfer a celor 15 membri , cu crescatoriile situate in jud. Giurgiu, ar conduce la desfiintarea clubului,
- distantele dintre locatiile crescatoriilor acestor membri si centrul de imbarcare Copaceni sunt net inferioare distantelor fata de oricare centru de imbarcare din jud. Giurgiu,existent la nivelul anului precedent.
- cei 15 columbofili au crescatoriile situate in sase localitati distincte din judetul Giurgiu, astfel incat crearea unui centru propriu de imbarcare pe teritoriul jud. Giurgiu ar fi la acest moment imposibila. ( CEREREA NR.134/16-11-2017).

2. Se aproba de principiu cererea formulata de domnii Iordache Robert, Visan Cristian, Dragomir Nicolae, Radu Nicolae, Neagu Vasile, Stoica Dumitru Lucian de a activa in cadrul Asociatiei “Porumbelul Calator “ Giurgiu, sub rezerva transmiterii urgente pana la data de 09-02-2018, a copiilor cartilor de indentitate catre federatie, din care sa rezulte faptul ca domiciliaza pe raza comunei Brezoaele- jud. Dambovita. Prezenta decizie se intemeiaza pe precedentul adoptat de Consiliul Director in sedinta din data de 11-11-2017, in cazul solicitarilor altor columbofili domiciliati in aceasta comuna.( CEREREA NR. 138/20-11-2017).

3. Se respinge cererea domnului Caraulani Daniel, avand in vedere domiciliul acestuia, respectiv mun. Slobozia si faptul ca respectiva cerere nu este intemeiata, deoarece ACP Ialomita organizeaza sau participa anual, la concursuri din categoriile fond si maraton.Acesta va activa in cadrul Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Voiajori a Judetului Ialomita.( CEREREA NR. 135/1611-2017).

4. Se respinge cererea de transfer la Asociatia Columbofila a Judetului Suceava a domnului Ionut Lutic , cu domiciliul si crescatoria situate in jud. Botosani, deoarece aspectele sesizate pot fi solutionate in baza dispozitiilor regulamentare si statutare de catre Consiliul Director si Adunarea generala a Asociatiei Crescatorilor de Porumbei a Judetului Botosani. Va activa in cadrul Asociatiei Crescatorilor de Porumbei a Judetului Botosani.( CEREREA NR. 137/20-11-2017 ),
5. Se respinge cererea de transfer la Asociatia Columbofila a Judetului Suceava amembrilor columbofili care activeaza sub titulatura Fratii Babii , cu domiciliul si crescatoria situate in jud. Botosani, avand in vedere distantele rutiera si aeriana reduse ( 20 km/12 km) intre municipiul Botosani si comuna Corni, precum si apartenenta in anul competitional anterior a persoanelor sus mentionate la ACP Botosani. Vor activa in cadrul Asociatiei Crescatorilor de Porumbei a Judetului Botosani. ( CEREREA NR. 136/20-11-2017).

6. Se resping in bloc cererile formulate de cei 22 de membri columbofili ai Clubului Crevedia de a activa in continuare in cadrul AsociaÅ£ia „Porumbelul Călător Giurgiu”, AVAND IN VEDERE URMATOARELE ASPECTE:
- localitatea Crevedia face parte din judetul Dambovita,
- in judetul Dambovita s-a constituit o noua asociatie- ASOCIATIA COLUMBOFILA A JUDETULUI DAMBOVITA, MOTIVELE DE NEMULTUMIRE INVOCATE DE MEMBRI SUS MENTIONATI, FATA DE STRUCTURILE COLUMBOFILE AFILATE ANTERIOR LA FNCPR SI PARTICIPANTE IN CAMPIONATUL NATIONAL COLUMBOFIL IN PERIOADELE PRECEDENTE, RAMANAND ASTFEL FARA OBIECT. Modul de organizare al unei asociatii se stabileste exclusiv de Adunarea Generala, unde clubul Crevedia va fi, conform Statutului, reprezentat in mod legal si activ.
- Asociatiile columbofile ale Jud. Dambovita si Teleorman participa in cadrul Gruparii de fond nr. 18 , validata si inserata in continutul RNS al FNCPR, valabil pentru perioada 2018-2021, astfel incat migrarea unor membri la alt judet ar conduce la o competitie inechitabila, in raport cu structurarea zonala a Campionatului National Columbofil.( CEREREA NR. 139/20-11-2017 )
IN CONCLUZIE, MEMBRI RESPECTIVI VOR ACTIVA IN CADRUL ASOCIATIEI COLUMBOFILE A JUDETULUI DAMBOVITA.
7. Se resping in bloc cererile formulate de cei 26 de membri columbofili domiciliati in satele Darza, Manastirea, Samurcasi ( comuna Crevedia) , precum si in satele Buciumeni si Urziceanca de a activa in continuare in cadrul AsociaÅ£ia „Porumbelul Călător Giurgiu”, AVAND IN VEDERE URMATOARELE ASPECTE:
 satele Darza, Manastirea, Samurcasi, unde domiciliaza si de unde concureaza un numar de 24 dintre cei 26 de membri columbofili care au inaintat prezenta cerere de transfer, fac parte integranta din comuna Crevedia, situata in judetul Dambovita.
 la nivelul ACJ Dambovita vor mai activa un numar de 22 de membri cu domiciliile in com Crevedia, astfel incat este posibila crearea unui centru unic la nivelul acestei comune, cu un numar de membri suficient efectuarii imbarcarilor la toate categoriile de concurs,
- in judetul Dambovita s-a constituit o noua asociatie- ASOCIATIA COLUMBOFILA A JUDETULUI DAMBOVITA, MOTIVELE DE NEMULTUMIRE INVOCATE DE MEMBRI SUS MENTIONATI, FATA DE STRUCTURILE COLUMBOFILE AFILATE LA FNCPR SI PARTICIPANTE IN CAMPIONATUL NATIONAL COLUMBOFIL IN PERIOADELE PRECEDENTE, RAMANAND ASTFEL FARA OBIECT. Modul de organizare al unei asociatii se stabileste exclusiv de Adunarea Generala, unde clubul Crevedia va fi, conform Statutului, reprezentat in mod legal si activ. In anul competitional 2018, ACJ Dambovita va activa in Campionatul National Columbofil, avand in vedere dispozitiile Consiliului Director al federatiei.
 Existenta in aceiasi comuna a doua cluburi, respectiv centre de imbarcare afiliate la doua asociatii distincte- Giurgiu si Dambovita- ( avand in vedere decizia inserata la punctul anterior) ar constitui un fapt hilar si absurd, in totala neconcordanta cu politica federatiei de incurajare a unei concurente columbofile reale. (CEREREA NR. 140/20-11-2017).
IN CONCLUZIE, MEMBRI RESPECTIVI VOR ACTIVA IN CADRUL ASOCIATIEI COLUMBOFILE A JUDETULUI DAMBOVITA.
SE RECOMANDA ACJ DAMBOVITA RESPECTAREA RNS SI STATUTULUI PROPRIU, ASTFEL INCAT TOTI CRESCATORII CU DOMICILIILE SI CRESCATORIILE SITUATE IN COMUNA CREVEDIA SI SATELE COMPONENTE ( TOTAL 53 KMP) SA ISI DESFASOARE ACTIVITATEA COLUMBOFILA IN CADRUL UNUI SINGUR CLUB COLUMBOFIL AFILIAT LA ACEASTA ASOCIATIE ( Centrul de imbarcare fiind creat inca din sezonul precedent) , IN SPIRITUL ASIGURARII UNEI CONCURENTE COLUMBOFILE REALE.

8. Se respinge cererea Clubului Columbofil “PHOENIX” Giurgiu de a activa in cadrul Asociatiei Columboifle a Jud. Dambovita, urmand sa isi desfasoare activitatea in cadrul AsociaÅ£iei „Porumbelul Călător” Giurgiu, afiliata la FNCPR, avand in vedere urmatoarele motive:
- AsociaÅ£ia „Porumbelul Călător Giurgiu” este legal afiliata la FNCPR, nefiind inregistate abateri columbofile ale conducerii si membrilor acesteia in anii precedenti si organizeaza concursuri la toate categoriile stipulate in RNS,
- Asociatiile columbofile ale Jud. Giurgiu si mun. Bucuresti participa in cadrul Gruparii de fond nr. 11 , validata si inserata in continutul RNS al FNCPR valabil pentru perioada 2018-2021, astfel incat migrarea unor membri din judetul Giurgiu la o asociatie cuprinsa intr-o alta grupare de fond ar conduce la o competitie inechitabila, in raport cu structurarea zonala a Campionatului National Columbofil.( CEREREA NR.1/16-01-2018 ),
- activitatea organizatorica, financiar- contabila si administrativa a unei asociatii este dependenta de existenta membrilor si structurii columbofile in resedinta judetului unde activeaza,
- aspectele de nerespectare a Statutului FNCPR referitor la Hotararile CD adoptate in data de 15-10-2017, invocate in prezenta cerere , sunt neintemeiate, avand in vedere dispozitiile art. 9, literele d si v din Statutul FNCPR.
IN CONCLUZIE, MEMBRI CLUBULUI COLUMBOFIL “PHOENIX” GIURGIU VOR ACTIVA IN CADRUL ASOCIATIEI “PORUMBELUL CALATOR” GIURGIU.

9. AVAND IN VEDERE CA PANA LA DATA PUBLICARII PREZENTELOR HOTARARI , ASOCIATIA CRESCATORILOR DE PORUMBEI BUCURESTI NU A PUS IN APLICARE DECIZIA CD AL FNCPR ADOPTATA IN DATA DE 11-11-2017( INSERATA LA PUNCTUL 3) REFERITOARE LA AFILIEREA CLUBULUI COLUMBOFIL ASC GRIVITA, SOLICITAM DE URGENTA ADUNARII GENERALE A ASOCIATIEI SA PUNA IN APLICARE ACEASTA DECIZIE.
Mentionam faptul ca dispozitiile art. 9, lit. (s), respectiv - hotărârile Consiliului Director sunt imperative si executorii pentru membri FNCPR si membri asociatiilor afiliate- erau si sunt in vigoare, nerespectarea acestor prevederi nefiind in concordanta cu statutul de asociatie afiliata la FNCPR a ACPB. Astfel, ar fi incalcate dispozitiile Art. 21 din Statutul federatiei, respectiv:
Asociaţiile columbofile afiliate au următoarele obligaţii:
a) membri asociatiei au obligatia sa cunoasca si sa respecte Statutul asociatiei, Statutul FCPR, RNS si celelalte regulamente adoptate de federatie;

b) sa respecte hotărârile organelor de conducere ale FNCPR;
c) sa participe in mod activ la realizarea scopului, obiectivelor si atribuţiilor F.C.P.R;
d) sa nu desfăşoare activităţi contrare FNCPR si altor asociaţii columbofile afiliate;
10. Referitor la cererea nr. 144/04-12-2017, formulata de un numar de 10 membri din Clubul Columbofil „ Ion Borcea Buhusi” recomandam AsociaÅ£iei Columbofile Sportivă NeamÅ£ si Asociatiei Judetene Columbofile „Bacovia” Bacau sa puna urgent in aplicare hotararea CD al FNCPR adoptata in data de 15-10-2017, astfel incat in sezonul competitional 2018 activitatea columbofila sa se desfasoare cu respectarea intocmai a deciziilor organelor de conducere ale federatiei.
PREZENTELE REZOLUTII SE INTEMEIAZA PE DISPOZITIILE STATUTULUI FNCPR ( ART.9 SI 21 si urmatoarele) SI PE HOTARAREA ADOPTATA LEGAL SI STATUTAR DE CD AL FNCPR IN SEDINTA DESFASURATA IN DATA DE 15-10-2017, PUBLICATA PE PORTALUL FNCPR- PUNCTUL 5-DIVERSE.


PRESEDINTE FNCPR
Ing. Marius Florin Tunduc


PRIM VICEPRESEDINTE FNCPR
Av. Alexandru Florian Gatejescu

 

inapoi