CUPA EUROPEI CENTRALE, UN NOU OBIECTIV PENTRU COLUMBOFILII ROMANI

Cupa Europei Centrale sau ExpoziÈ›ia Europei Centrale pentru Porumbei Voiajori este, pe lângă Olimpiada columbofilă, cea de a doua competiÈ›ie internaÈ›ională organizată de FederaÈ›ia Columbofilă InternaÈ›ională (FCI). FuncÈ›ionând aproximativ pe baza aceloraÈ™i principii ca È™i Olimpiada, Cupa Europei are ca scop promovarea la nivel internaÈ›ional a celor mai buni porumbei din campionatele țărilor membre FCI din centrul Europei

Următoarea ExpoziÈ›ie Europeană, a VII-a ediÈ›ie a competiÈ›iei, va fi organizată de Cehia. Evenimentul se va desfășura în oraÈ™ul Brno, în perioada 24-25 Ianuarie 2020, È™i va reuni reprezentaÈ›ii a doisprezece state din Europa: România, Polonia, CroaÈ›ia, Italia, Bosnia-HerÈ›egovina, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Slovenia, Serbia È™i Ucraina. Èšara noastră are o veche participare în cadrul ExpoziÈ›iei Europene. În afară de faptul că am fost organizatorii acesteia în 2016, columbofilii români au obÈ›inut premii importante de-a lungul timpului. De exemplu, în 2010, tandemul Georgescu+Milotin câÈ™tiga locul 1 European la categoria Viteză, iar Constantin Coman a câÈ™tigat, la aceeaÈ™i ediÈ›ie, locul 2 European la categoria Demifond. Și anul viitor România va fi printre invitaÈ›ii competiÈ›iei. ÎmpărÈ›iÈ›i în două categorii, Sport È™i Standard, crescătorii români pot trimite un număr total de maxim 43 de porumbei (27 din clasa Sport È™i 16 din clasa Standard). La clasa Sport sunt stabilite nouă categorii de distanță (A, B, C, D, E, F, G, H, I), iar pentru fiecare categorie pot participa maxim trei porumbei din campionatul naÈ›ional. În schimb, la clasa Standard vor participa 10 porumbei maturi (5 masculi+5 femele) È™i 6 porumbei reproduÈ™i în anul 2019 (3 femele+3 masculi).

Apelând la tradiÈ›ia competiÈ›iei, sperăm ca È™i anul viitor columbofilii români să se prezinte la standarde înalte. Campionatul columbofil din România este unul foarte puternic, punctajele realizate de porumbeii noÈ™tri sunt foarte mici, fapt care ne dă încredere că o să obÈ›inem È™i anul viitor rezultate răsunătoare. Vom reveni cu amănunte în săptămânile care urmează cu privire la componenÈ›a selecÈ›ionatei româneÈ™ti.

inapoi