DECIZIILE CONSILIULUI DIRECTOR AL F.N.C.P.R DIN DATA DE 14.10.2016

1. Dl. Badea Dorel, presedintele CNS am prezentat spre validare deciziile CNS din sedinta din 08.10.2016. Consiliul Director a respins propunerea CNS prin care la categoria Maraton National Palmares sa se premieze separat categoria Maraton National 2015 + categoria Maraton National 2016, sintagma “Maraton National 2016” facand referire la alceva decat categoria Maraton National 2015. Astfel ca, Maraton National Palmares 2015 +2016 insumeaza totalitatea categoriilor maraton ale anului 2015 + categoria anului 2016.

2. S-a decis ca incepand cu anul 2017 asociatiile care doresc sa poata lansa fara lansator toate etapele de concurs cu conditia postarii pe Facebook a proceselor verbale si a prezentarii live pe Facebook a momentului lansarii si in prealabil a sigiliilor masinii de concurs. FNCPR va comercializa incepand cu sezonul urmator sigilii speciale, dl Guta Marian urmand sa se ocupe de acest aspect.

3. Posesorii de ceasuri Topigeon nu vor mai fi obligati sa se prezinte la desigilarea ceasurilor, cu conditia ca ceasurile sa transmita live sosirile, urmand sa listeze fisa de sosiri la urmatoarea imbarcare.

4. Incepand cu anul 2017 puii vor putea fi concurati impreuna cu maturii in clasament comun iar concursurile vor incepe in ultimul weekend al lunii aprilie si se vor finaliza in primul weekend al lunii octombrie.

5. Incepand cu anul 2017 columbofilii peste 70 de ani nu vor mai fi nevoiti sa anunte sosirile porumbeilor la Fond, Mare Fond si Maraton. Dl Badea Dorel si CNS vor asigura implementarea masurilor de mai sus in RNS.

6. Primele 10.000 de inele vor fi scoase la licitatie iar din banii obtinuti se vor achizitiona ceasuri topigeon. Ceasurile vor fi distribuite catre asociatii prin tragere la sorti in cadrul Expozitiei Nationale iar asociatiile au obligatia sa le dea columbofililor sub 18 ani care nu au parinti columbofili. Ceasurile raman in proprietatea asociatiilor dar tanarul columbofil le va folosi gratuit atata timp cat participa la concursuri.

7. S-a decis ca de consultanta tehnica si de vanzarile ceasurilor Topigeon sa se ocupe Nelu Pantea si Marta Daniel.

8. S-a aprobat Raportul Financiar prezentat de dl Ormenisan Catalin.

9. S-a aprobat proiectul cardul columbofil urmand ca fiecare columbofil sa primeasca din partea federatiei gratuity o legitimatie tip card dup ace in prealabil asociatiile vor introduce in programul de clasamente datele membrilor.

10. S-a analizat situatia asociatiilor Satu Mare, Brasov si Dambovita care nu si-au facut modificarile de statut

11. S-a primit de la Asociatia Brasov o nota explicativa insotita de decizia instantei privind imposibilitatea modificarii statutului lor. Discutiile in Consiliul Director au fost foarte vehemente dar in final la promisiunea dl Zamfir Sorin ca se va ocupa personal de aceasta problema. Consiliul Director l-a imputernicit pe acesta sa infiinteze o noua asociatie avand urmatoarea conducere: Zamfir Sorin -Presedinte, Valentin Persinar- vicepresedinte, Macovschi Mihai – tehnic sportiv. Dl Sorin Zamfir este personal responsabil de infiintarea noii asociatii si in urma promisiunii facute raspunde de aceasta in fata Consiliului Director. Termenul final pentru cele 3 asociatii de finalizare a problemelor statutare este Conferinta Nationala din 2016.

12. Pentru clubul Gold premierea aferenta anului 2018 s-a hotarat ca fiecare asociatie care distribuie peste 500 de inele sa aiba 30% din suma platita bonus de premiere a primilor 5 porumbei pe judetul respective in sume egale. S-a eliminat prevederea prin care in fiecare provincie care vinde peste 1000 de inele se va da obligatoriu un premiu din cele 20. Suma totala stransa la Gold (minus bonusul judetean de 30%) se va imparti la primii 20 de porumbei pe federatie cu inele Gold. In cazul in care cuantumul premiilor depaseste suma de 10.000 de lei pe porumbel pentru primii 20 de porumbei se vor premia mai multi porumbei. De implementare reclama si flyere se ocupa Guta Marian si Huzu Alexandru.

13. Se respinge cererea dl Mandric Mircea
14. Consiliul Director a probat toate solicitarile de transfer a unor membri dintr-o asociatie in alta si va propune Conferintei Nationale anularea prevederii conform careia membri sunt obligati sa concureze in judetul lor.

15. Solicitarea asociatiei Arad a fost respinsa pe motiv ca problemele s-au solutionat in vara iar in acest moment nu mai sunt de actualitate.

16. In cadrul intalnirii cu presedintii s-a dezbatut problema categoriei Palmares 3 ani crescator si datorita faptului ca o parte dintre cei prezenti sustineau ca nu s-a votat eliminarea acestei categorii s-a decis pastrarea acesteia pentru anul 2016

17. Pentru Campionatul Copiilor, conducerile asociatiilor vor accepta doar copii care se ocupa efectiv de porumbei, vin la imbarcari si desigilari, cu alte cuvinte sunt membrii activi columbofili. Nu se vor mai accepta inscrieri ale unor parinti pe numele copiilor doar ca sa ia parintele o cupa de pe undeva!!!

Presedinte
Marius Tunduc

 

inapoi