DECIZIILE CONSIULIULUI DIRECTOR AL F.N.C.P.R. 15.10.2017

 

Consiliul Director al F.N.C.P.R., intrunit in mod statutar , la data de 15-10-2017, decide urmatoarele:

  1. S-a constatat faptul ca lucrarile Conferintei National Columbofile s-au desfasurat in conditii legale si statutare, fiind respectata intocmai procedura de desfasurare a sedintei comunicata anterior asociatiilor afiliate, urmand a se solicita validarea la instant competenta a hotararilor acestui for de conducere al federatiei. Consiliul Director a mandatat pe Av. Alexandru Florian Gatejescu sa intreprinda demersurile necesare in vederea validarii hotararilor Conferintei Natioanle Columbofile.

 

  1. 5. Consiliul Director, avand in vedere legatura dintre aspectele propuse la punctele 2 si 5 de pe ordinea de zi, a stabilit comasarea dezbaterii acestora.

Astfel, s-au stabilit pentru perioada 2018-2021, urmatoarele provincii la nivelul FNCPR:

Provincia Vest: Caras-Severin, Timis, Bihor,Arad,Satu-Mare, Salaj, Maramures

Provincia Centru: Cluj, Bistrita-Nasaud, Alba, Hunedoara, Mures, Harghita, Brasov, Covasna, Prahova, Sibiu

Provincia Moldova: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati

Provincia Muntenia: Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi, Constanta, Bucuresti, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Teleorman

Provincia Sud Oltenia: Arges, Valcea, Olt, Gorj, Dolj, Mehedinti

Pana in data de 20 noiembrie 2017 se vor organiza intalniri provinciale in cadrul carora se vor stabilii urmatoarele aspecte:

a)      Crearea unor categorii la nivel de provincie,

b)      Desemnarea locatiilor unde se vor organiza cele 5 concursuri nationale, in primul weekend plin al lunii Iulie. Locatiile de unde se vor efectua lansarile la aceste cinci concursuri nationale ( primul concurs national la nivelul fiecarei provincii) vor fi stabilite pentru urmatorii 4 ani.

c)      Campionii provinciali la categoriile care nu se regasesc in Campionatul National Columbofil al FNCPR vor participa la fiecare editie a expozitiei nationale,

d)      Se va stabili un Comitet organizatoric format dintr-un numar de 3 (trei) persoane care coordoneaza etapele de concurs national la nivelul fiecarei provincii sus mentionata: un coordonator al comitetului, un responsabil tehnic, un responsabil cu promovarea,

e)      Transportul porumbeilor pentru concursurile nationale se gestioneaza de catre asociatiile afiliate,

f)       Se va stabili o asociatie coordonatoare din punct de vedere financiar si tehnico-sportiv a concursurilor nationale la nivelul fiecarei provincii,

g)      Premiile vor fi urmatoarele:

-          Plachete tip tablou pentru top 3 porumbei si crescatori,

-          Pe fiecare centru de imbarcare se vor acorda in mod obligatoriu urmatoarele premii pecuniare:

Locul 1 = 1000 LEI, Locul 2 = 300 LEI, Locul 3 = 200 LEI

Modalitatea de plata pentru atingerea acestor premii pecuniare dar si a trofeelor si a costurilor necesare organizarii si premierii se vor stabilii la aceiasi sedinta de provincie.

Consiliul Director a stabilit ca se vor organiza in ultimul weekend al lunii iulie concursurile Nationale Birzai, Harkov (zona Izium) si Berlin.

 

Pentru a creste atractivitatea acestor concursuri, Consiliul director a decis premierea categoriei MARATON EXTREM - 2 etape peste 900 km, totalizand 2000 km pentru porumbeii tineri si maturi in fiecare an.

 

  1. Expozitia Nationala Columbofila, aferenta anului competitional 2017 se va desfasura in mun. Oradea in perioada 20-21 Ianuarie 2018. Costul unui bilet de intrare va fi de 20 lei, pretul respectiv incluzand, pe baza cardului columbofil, inmanarea pentru membri asociatiilor afiliate a unui catalog al expozitiei.

Prezentarea porumbeilor in expozitie va fi gratuita.

Costurile unui bilet la banchet vor fi de 250 lei per persoana si 300 lei pentru o familie (cuplu). Diferenta de costuri va fi acoperita din vanzarea prin licitatie publica a inelelor cu serii mici (00001-10000).

  1. Stabilirea cuantumului cotizatiilor pentru anul 2018 si a pretului inelelor tip FCI 2018

Cotizatia aferenta anului 2018 va fi cuantum de 75 lei, costul unui inel autorizat de FCI va fi 0.80 lei. Plata acestora se poate face fara penalitati pana la data de 20 noiembrie 2017 in contul federatiei doar de catre asociatiile affiliate din contul propriu.

S-a stabilit ca incepand cu expozitia aferenta Campionatului National Columbofil 2018 vor fi expusi porumbei inelati, exclusiv cu inele matricole romanesti autorizate de FCI, incepand cu puii reprodusi in anul 2017. Incepand cu anul competitional Columbofil 2019 vor fi acceptati in concursuri doar porumbeii cu inele autorizate FCI, masura aplicata pentru porumbeii reprodusi incepind cu anul 2017. Inelele autorizate FCI sunt distribuite in Romania, exclusiv de catre FNCPR.

  1. Diverse.

-          Incepand cu anul competitional 2018, membrii columbofili vor putea participa, doar in Campionatul Columbofil judetean al asociatiei columbofile afiliate, CARE ARE SEDIUL IN JUDETUL UNDE RESPECTIVUL COLUMBOFIL ARE CRESCATORIA.( conform coordonatelor de concurs).

 

Asociatiile columbofile cu sediul in judetul unde se afla crescatoria unui membru, sau Consiliul director al FNCPR, pot , la solicitarea scrisa si intemeiata a acestuia sa ii dea dispensa in vederea participarii in Campionatul Judetean Columbofil al altei asociatii afiliate.

-          Se vor organiza alegeri in mod obligatoriu, atat la nivel de cluburi columbofile, cat si la nivel de asociatie. Nu vor putea introduce planul de concursuri in Programul national de clasamente in primul trimestru al anului 2018 asociatiile columbofile, care nu organizeaza alegeri, exceptie facand asociatiile care au organizat Adunari Generale de alegeri in ultimele 30 de zile.( 15-09-2017-15-10-2017). Atentie: fara sedinte de club de alegeri nu vor putea fi create cluburi.

-          Consiliul Director a anulat sanctiunile primite de la Comisia de disciplina, de columbofilul Dinu Adrian, constatand ca nu mai exista cauza reclamata.

Deciziile CNS aprobate in Consiliul Director vor fi prezentate in materialul urmator.

 

 

 

inapoi