HOTARARE CND 11.07.2020

COMISIA NATIONALA DE DISCIPLINA
HOTARARE
din data de 13.09.2019

Badea Dorel – Presedinte
Pescaru Catalin – membru-secretar, Grecu Marius – membru, Nastase Ilie – membru; – membru, ; Burca Ioan – membru, Vaida Andrei- membru.

Comisia Nationala de Disciplina a Federatiei Nationala A Crescatorilor de Porumbei s-a intrunit, cu respectarea dispozitilor art. 15 din Statutul Federatiei Nationale A Crescatorilor de Porumbei din Romania, in data de 11.07.2020, la ora 10:00, la sediul F.N.C.P.R. din Bucuresti, str. Fagaras, nr. 14, Sector 1, Bucuresti, pentru ca in temeiul art. 16 din Statut sa solutioneze urmatoarele:

1. Sesizarea formulata de Deer Adalbert, membru columbofil din cadrul Asociatiei Columbofile Harghita, impotriva membrului columbofil Kalnoki Endre.

2. Sesizarea formulata de Cordescu Catalin, membru columbofil al Asociatiei Columbofile Neamt-Clubul Columbofil Roman, afiliat FNCPR, impotriva numitului Farcasel Ovidiu Sorin.

3. cu privire la faptul ca membrul columbofil Kalnoki Endre in urma cu aproximativ 17 ani, ar fi impuscat porumbelul detinut de Deer Adalbert in timp ce acesta se intocea de la un concurs organizat in localitatea Magdeburg. Dupa ce a impuscat proumbelu Kalnoki Endre ar fi luat inelul fixat pe picior si folosindu-se de acesta ar fi reprodus mai multi pui, vanzandu-i chiar lui Deer Adalbert.

La sedinta din data de 11.07.2020, a participat si doamna avocat Paul Raluca Lucia, avocat in Baroul Dolj, cu sediul in Mun. Craiova, str. Romania Muncitoare, nr. 15, jud. Dolj, cu respectarea dispozitiilor art. 15 teza finala din Statutul F.N.C.P.R.

Comisia, fiind constituita legal, a inceput analiza sesizarilor cu care a fost investita.

Cu privire la sesizarea cu numarul 1, referitoare la plangerea formulata de Deer Adalbert, membru columbofil din cadrul Asociatiei Columbofile Harghita, impotriva membrului columbofil Kalnoki Endre, cu privire la faptul ca membrul columbofil Kalnoki Endre in urma cu aproximativ 17 ani, ar fi impuscat porumbelul detinut de Deer Adalbert in timp ce acesta se intocea de la un concurs organizat in localitatea Magdeburg. Dupa ce a impuscat proumbelu Kalnoki Endre ar fi luat inelul fixat pe picior si folosindu-se de acesta ar fi reprodus mai multi pui, vanzandu-i chiar reclamantului unul dintre porumbeii rezultati.
In vederea respectarii dispozitiilor atr. 29 din Statul F.N.C.P.R., pentru a analiza sesizarea de la punctul 1, la sediul F.N.C.P.R., au fost prezenti la audieri Domnul Kalnoki Endre si martorul Varvara Mihail. Reclamantul Deer Albert nu s-a prezentat in fata comisiei pentru sustinerea plangerii formuate.

Domnul Kalnoki Endre, in aparare a sustinut ca porumbelul despre care face vorbire reclamantul in plangerea formulata, era un porumbel reprodus in anul 2001, cumparat de la un crescator din Germania, nu sunt adevarate sustinerile reclamantului in sensul ca paratul nu a impuscat porumbelul Domnului Deer Adalbert.
Martorul audiat, domnul Varvara Mihail, membru columbofil al Asociatiei Harghita, a confirmat cele relatate de Domnul Kalnoki Endre.

Cu privire la sesizarea formulata de Domnul Cordescu Catalin, membru columbofil al Asociatiei Columbofile Neamt – Clubul Columbofil Roman, afiliat FNCPR, impotriva numitului Farcasel Ovidiu Sorin cu privire la faptul ca acesta are un comportament agresiv verbal, adresand injurii membrilor Clubului, afectand prin acest comportament necorespunzator, buna desfasurare a activitatii columbofile si creand o atmosfera neplacuta ori de cate ori acesta vine la intrunirile Clubului.

In vederea respectarii dispozitiilor atr. 29 din Statul F.N.C.P.R., pentru a analiza sesizarea de la punctul 1, la sediul F.N.C.P.R., au fost prezenti la audieri membrii columbofili Cordescu Catalin, Nour Gabi, Peste ioan si Balan Mugurel Radu. Acestia au confirmat aspectele semnalate prin sesizarea formulata de membrul columbofil Cordescu Catalin.

Din declaratile celor prezenti si la verificarea Comisiei a rezultat ca Farcasel Ovidiu Sorin nu este membru columbofil, acesta nu mai are calitatea de membru columbofil al Clubului Roman, respectiv al Asociatiei Columbofile Neamt.

Totodata, din declaratiile membrilor columbofili, reiese faptul ca Farcasel Ovidiu Sorin nemaifiind membru columbofil, participa in continuare la concursurile de porumbei folosindu-se de tatal acestuia, Farcasel Petru si de Scripcaru Adrian prezentandu-se la imbarcari cu porumbeii care de fapt ii apartin, insa folosindu-se de calitatea de membru columbofil a tatalui si membrului Scripcaru.

Toti cei audiati in legtura cu aceasta sesizare au relatat faptul ca nu l-au vazut niciodata pe Farcasel Petru, acesta fiind incadrat in gradul I de handicap, nefiind deplasabil.

Totodata, Farcasel Ovidiu Sorin, de ficare data cand se prezinta la imbarcari, are o atitudine necorespunatoare la adresa celorlalti membrii columbofili ai Clubului Columbofil Roman, adresandu-le injurii. Acesta are un comportament agresiv si prin intermediul retelelor de socializare, respectiv reteaua Facebook, avand o pagina de Facebook “Fond&Maraton Columbofil”, pe care posteaza tot felul de cuvinte necorespunzatoare la adresa membrilor columbofili.

Acestia au mai aratat faptul ca, Farcasel Ovidiu Sorin obisnuieste sa sesizeze diverse institutii ala statului, respectiv Politie si ANAF, cu privire la aspecte care ulterior s-au dovedit nefondate, de cele mai multe ori fiind chiarsanctionat de aceste institutii pentru sesizari nejustificate.

De asemenea, din relatarile celor audiati, a reiesit faptul ca anumiti porumbei concurati in sezonul columbofil 2019 pe numele lui Farcasel Ovidiu Sorin, sunt concurati in sezonul 2020 pe numele “Farcasel&Scripcaru” si apartin aceleiasi crescatorii si avand aceleasi coordonate geografice.

Analizand aspectele ce fac obiectul sesizariilor FNCPR Comisia Nationala de Disciplina, dupa audierea partilor implicate, a martorilor si analizarii probei cu inscrisuri in unanimitate hotaraste conform art. 15 alin. 3 din Statutul F.N.C.P.R., raportat la art. 16 din acelasi Statut:

1. Cu privire la sesizarea cu numarul 1, referitoare la plangerea formulata de Deer Adalbert, membru columbofil din cadrul Asociatiei Columbofile Harghita, impotriva membrului columbofil Kalnoki Endre, cu privire la faptul ca membrul columbofil Kalnoki Endre in urma cu aproximativ 17, ar fi impuscat porumbelul detinut de Deer Adalbert in timp ce acesta se intocea de la un concurs organizat in localitatea Magdeburg, Comisia Nationala de Disciplina a FNCPR a decis ca aceasta sesizare nu respecta dispozitiile art. 28, alin 9 din Statutul FNCPR, care statueaza ca: “Membrii asociatiilor columbofile afiliate care incalca prevederile prezentului Statut, a RNS, a celorlalte regulamente aprobate, normele de comportare, de etica columbofila sau care, prin activitatea lor, aduc daune sau afecteaza in orice mod imaginea si reputatia FNCPR li se aplica una din urmatoarele sanctiuni: ....(9)...Sanctiunile se hotarasc de organul in drept sa ia aceasta masura, in sedinta ordinara, in termen de un an de la savarsirea abaterii (faptei)”

Avand in vedere aceasta dispozitie Comisia Nationala de Disciplina, in temeiul art. 29 alin. 3 raportat la art. 28, alin 9 din Statutul FNCPR , hotaraste in unanimitate respingerea ca tardiv introdusa a sesizarii formulate de Domnul Deer Adalbert, membru columbofil din cadrul Asociatiei Columbofile Harghita

2. Cu privire la sesizarea formulata de Domnul Cordescu Catalin, membru columbofil al Asociatiei Columbofile Neamt – Clubul Columbofil Roman, afiliat FNCPR, impotriva numitului Farcasel Ovidiu Sorin, CND a FNCPR, constata ca Farcasel Petru, tatal lui Farcasel Ovidiu Sorin este doar formal membru columbofil al Asociatiei Columbofile Neamt, acesta fiind in imposibilitatea de a se deplasa fiind incadrat in gradul I de handicap si astfel nu poate practica efectiv activitati columbofile. Motivul pentru care figureaza ca membru columbofil fiind doar acela de a asigura participarea fiului sau Farcasel Ovidiu Sorin, la concursuri.

Astfel, se impune conform dispozitiilor art. 28 alin. 1 lit. d) sin Statutul FNCPR, sanctionarea membrului Columbofil Farcasel Petru cu suspendara calitatii de membru columbofil pe o perioada de trei ani (3 ani) si interdictia angajarii la competitiile columbofile a porumbeilor acestuia pe aceeasi perioada de timp. De asemenea se interzice oricarui alt membru columbofil sa participe la concursuri prin lansarea porumbeilor de la adresa avand aceleasi coordonate geografice su Farcasel Petru, persoana suspendata din calitatea de membru columbofil. Membrului Columbofil.

Totodata Comisia Nationala de Disciplina fixeaza un termen de 30 de zile de la publicarea prezentei in care Asociatia Columbofila Neamt sa prezinte Presedintelui CND a FNCPR componenta noii Comisii Judetene de disciplina.

PRESEDINTE CND - FNCPR
Badea Dorel

inapoi