HOTARARE CND 17 IANUARIE 2020

FEDERATIA NATIONALA A CRESCATORILOR DE PORUMBEI
Str. Fagaras, nr. 14, Sector 1, Bucuresti
COMISIA NATIONALA DE DISCIPLINA
HOTARAREA NR. 1
din data de 17.01.2020

Badea Dorel – Presedinte; Pescaru Catalin- secretar, Nastase Ilie – membru; Vaida Andrei – membru; Grecu Marius- membru, Burca Ioan – membru, Hristea Marian- membru.

Comisia Nationala de Disciplina a Federatiei Nationale a Crescatorilor de Porumbei din Romania s-a intrunit in unanimitate, cu respectarea dispozitiilor art. 15 din Statutul Federatiei Nationale a Crescatorilor de Porumbei din Romania, in data de 17.01.2020, incepand cu ora 16:00, la Sala de sedinte a Hotelului Kronwell, situat in mun Brasov, Blv. Garii, nr. 7A, jud. Brasov, pentru ca in temeiul art. 16 din Statut sa solutioneze urmatoarele cazuri:
• Contestatia membrului columbofil Radu V Ion (ACPB) impotriva hotararii Comisiei de Disciplina a Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Bucuresti, referitoare la litigiul, avand ca parti pe contestatorul sus mentionat si pe membrul columbofil Calinovici Mugurel (ACPB).
• Contestatia formulata de Dl. Ionescu Sorin, in calitate de Presedinte al Asociatiei Columbofile Judetene Calarasi, impotriva hotararii Comisiei Judetene de Disciplina a asociatiei sus mentionata, pronuntata in litigiul avand ca parti pe domnii Marin Auras si Ciinaru Vasile Iulian,membri ai asociatiei,
• Contestatia depusa de Dl. Nemes Zsolt impotriva Hotararii Comisie Judetene de Disciplina a Asociaţiei Columbofile „Voiajorul” a Judeţului Sălaj, pronuntata in data de 04-12-2019.

La sedinta din data de 17.01.2020, a fost asigurata in cadrul sedintei CND, asistenta juridica de specialitate , cu respectarea dispozitiilor art. 15 teza finala din Statutul F.N.C.P.R.

1. In vederea respectarii dispozitiilor art. 29 din Statutul F.N.C.P.R., pentru a analiza sesizarea de la punctul 1, la locatia unde s-a desfasurat sedinta CND, au fost prezente partile implicate, respectiv: Calinovici Mugurel si Radu V Ion, ambii in calitate de membrii columbofili in cadrul Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Bucuresti.
Din declaratiile domnului Radu V Ion rezulta ca isi sustine contestatia impotriva hotararii pronuntate de Comisia de Disciplina a ACPB, reiterand faptul ca domnul Calinovici Mugurel a proferat injurii si jigniri la adresa sa, l-a calomniat si a formulat si lansat im mediul public si privat acuzatii false si nedovedite, referitoare la activitatea FNCPR, respectiv folosirea de catre conducerea acesteia a unor cipuri clonate, precum si alte acuzatii grave, total nedovedite. De asemenea, sunt prezentate probatorii constand in inscrisuri si inregistrari audio.
Din declaratiile domnului Calinovici Mugurel, rezulta recunoasterea indubitabila a faptelor comise, respectiv proferarea unor injurii, calomnii si lansarea unor acuzatii nedovedite ca fiind reale, si mentioneaza ca nu a avut reprezentarea urmarilor unor asemenea afirmatii, pe care in prezent le regreta si isi prezinta scuzele de rigoare. Acesta recunoaste, ca fiind real si autentic, continutul probatoriilor administrate de contestator.

Analizand aspectele ce fac obiectul sesizarii, Comisia Nationala de Disciplina, dupa audierea partilor implicate,a analizarii probei cu inscrisuri si a ascultarii celei audio , in unanimitate, avand in vedere certitudinea si gravitatea faptelor comise, precum si prejudiciile grave aduse federatiei, hotaraste conform art. 29, pct. 10, lit g si k din Statutul F.N.C.P.R., raportat la art. 28, alin. 1, litera d si alin. 2-10 din Statutul FNCPR, sanctionarea domnului Calinovici Mugurel, cu suspendarea calitatii de membru columbofil pe o perioada de 3 (trei) ani. Mentionam ca suspendarea atrage interdictia angajarii la competitiile columbofile a porumbeilor domnului Calinovici Mugurel pe aceiasi perioada de timp si participarea altui membru columbofil de la aceiasi adresa cu persoana suspendata.

2. In vederea respectarii dispozitiilor art. 29 din Statutul F.N.C.P.R., pentru a analiza sesizarea de la punctul 2, la sedinta, au fost prezente partile implicate, respectiv: Ionescu Sorin- Presedinte al Asociatiei Columbofile Judetene Calarasi, Ciinaru Vasile Iulian, Petcu Nicolae - Responsabil tehnic al asociatiei, in calitate de martor, Marin Auras- membru al asociatiei, in calitate de parte vatamata. Contestatia vizeaza masura adoptata de Comisia Judeteana de Disciplina a ACJ Calarasi, in baza careia a fost sanctionat cu avertisment membrul columbofil Cainaru Vasile Iulian. Dl Ionescu Sorin invedereaza faptul ca membrul columbofil Ciinaru Vasile Iulian manifesta in ultimii ani un comportament provocator, obscen si violent, cu prilejul actiunilor de natura columbofila, proferand injurii, calomnii si jigniri unor membri columbofili si amenintand cu aplicarea unor corectii fizice. Astfel, in data de 18-05-2019, a provocat scandal si l-a lovit pe Marin Auras la o actiune de natura columbofila (imbarcarea porumbeilor la concurs), fapt constatat si sanctionat cu amenda contraventionala de IPJ Calarasi, fiind intocmit procesul verbal de contraventie seria PCLY , nr.008767. Dl. Ciinaru Vasile Iulian afirma ca nu l-a agresat pe domnul Marin Auras, ci "doar l-a impins" , dar recunoaste ca a fost sanctionat de organele de politie, si ulterior a formulat o plangere contraventionala impotriva procesului verbal sus mentionat. Mentioneaza ca atitudinea sa a fost cauzata de constatarea si sesizarea unor incalcari ale dispozitiilor RNC la centrul de imbarcare Calarasi, savarsite de domnul Petcu Nicolae, responsabilul tehnic al asociatiei, nefiind luate masuri impotriva acestuia. De asemenea, in urma verificarilor efectuate pe portalul instantelor de judecata, CND constata ca respectiva plangere contraventionala a fost respinsa prin Sentinta Civila nr. 1674/06-09-2019 pronuntata de Judecatoria Calarasi in Dosarul nr. 3912/202/2019, ramasa definitiva prin Decizia Civila nr.7/14-01-2020, pronuntata de Tribunalul Calarasi. Analizand aspectele ce fac obiectul sesizarii, Comisia Nationala de Disciplina, dupa audierea partilor implicate, a martorilor, a analizarii probei cu inscrisuri, a probei video propusa si prezentata de Ciinaru Vasile Iulian si a luarii la cunostinta despre solutiile pronuntate de instantele de judecata competente , in unanimitate, avand in vedere veridicitatea si gravitatea faptei, hotaraste conform art. 29, pct. 10, lit g din Statutul F.N.C.P.R, sanctionarea domnului Ciinaru Vasile Iulian, cu suspendarea calitatii de membru columbofil pe o perioada de 1 (un) an. Mentionam ca suspendarea atrage interdictia angajarii la competitiile columbofile a porumbeilor domnului Ciinaru Vasile Iulian pe aceiasi perioada de timp si participarea altui membru columbofil de la aceiasi adresa cu persoana suspendata.

3. In vederea respectarii dispozitiilor art. 29 din Statul F.N.C.P.R., pentru a analiza sesizarea de la punctul 1, la locatia unde s-a desfasurat sedinta CND, au fost prezente partile implicate, respectiv: Nemes Zsolt, Lucaciu Florin- presedintele Comisiei Judetene de Disciplina a asociatiei, Culda Mircea, Bojan Horea si Fekete Robert (responsabil centrul de imbarcare Salaj), in calitate de martori. Contestatia a fost formulata de dl. Nemes Zsolt si vizeaza masura adoptata de Comisia Judeteana de Disciplina a asociatiei, in baza careia a fost sanctionat cu suspendarea din activitatea columbofila pentru o perioada de 3 (trei) ani. Presedintele Comisiei Judetene de Disciplina , precum si martorii audiati mentioneaza ca sedinta comisiei s-a desfasurat statutar, contestatorul fiind legal citat si prezent la sedinta,si in consecinta fiind sanctionat in mod legal si intemeiat, pentru proferarea repetata a unor acuzatii nefondate si calomnii la adresa conducerii si membrilor asociatiei. Contestatorul Nemes Zsolt invedereaza faptul ca nu a fost citat legal la sedinta comisiei judetene de disciplina, comisia nu s-a intrunit in mod statutar, decizia de sanctionare fiind adoptata de membri ai Consiliului Director al asociatiei, nu de cei in drept. Analizand aspectele ce fac obiectul sesizarii, Comisia Nationala de Disciplina, dupa audierea partilor implicate,a martorilor si analizarea probei cu inscrisuri , in unanimitate, avand in vedere respectarea procedurii de judecare si solutionare a cauzei, certitudinea si gravitatea faptei, precum si prejudiciile grave aduse asociatiei, hotaraste mentinerea ca legala si temeinica a sanctiunii pronuntate de Comisia Judeteana de Disciplina , respectiv suspendarea calitatii de membru columbofil pe o perioada de 3 trei ani. Sanctiunea a fost aplicata conform dispozitiilor Statutului asociatiei, precum si prevederilor art. 29, pct. 10, lit g din Statutul F.N.C.P.R., raportat la art. 28, alin. 1, litera d si alin. 2-10 din Statutul FNCPR. Mentionam ca suspendarea atrage interdictia angajarii la competitiile columbofile a porumbeilor domnului Nemes Zsolt pe aceiasi perioada de timp si participarea altui membru columbofil de la aceiasi adresa cu persoana suspendata.

PREZENTA HOTARARE ESTE EXECUTORIE SI POATE FI ATACATA CU RECURS, IN TERMEN DE 15 ZILE DE LA COMUNICARE, RESPECTIV POSTAREA PE PORTALUL FEDERATIEI, ACESTA URMAND A FI SOLUTIONAT DEFINITIV DE CONSILIUL DIRECTOR AL FNCPR (ART.28 SI 29 STATUTUL FNCPR).

Badea Dorel – Presedinte Comisia Nationala de Disciplina a F.N.C.P.R.

 

inapoi