HOTARARE CND 24.02.2018


COMISIA NATIONALA DE DISCIPLINA
HOTARARE
din data de 24.02.2018

Badea Dorel – presedinte; Pescaru Catalin – secretar; Grecu Marius – membru; Nastase Ilie – membru; Vaida Andrei – membru; Hristea Marin – membru.

Comisia Nationala de Disciplina a Federatiei Nationale A Crescatorilor de Porumbei s-a intrunit, cu respectarea dispozitilor art. 15 din Statutul Federatiei Nationale A Crescatorilor de Porumbei din Romania, in data de 24.02.2018, la ora 10:00, la sediul F.N.C.P.R. din Bucuresti, str. Fagaras, nr. 14, Sector 1, Bucuresti, pentru ca in temeiul art. 16 din Statut sa solutioneze urmatoarele:

1. Sesizarea formulata de catre o parte dintre membrii Clubului 4/4 Moinesti, referitoare la incalcarea Regulamantului National Sportiv-Columbofil de catre membrii columbofili Olaru Bogdan, Vartolomei Florin si Eacobuta Elisei si contestarea masurii de mutare a centrului de imbarcare 4/4 Moinesti.
2. Sesizara formulata de catre membrul columbofil Pavel Gheorghe din Cadrul C.S.C. “Ion Borcea” Buhusi cu privire la infiintarea unui nou Club in aceeasi localitate.

La sedinta din data de 24.02.2018, a participat si doamna avocat Paul Raluca Lucia, avocat in Baroul Dolj, cu respectarea dispozitiilor art. 15 teza finala din Statutul F.N.C.P.R.
In vederea respectarii dispozitiilor atr. 29 din Statul F.N.C.P.R., pentru a analiza sesizarea de la punctul 1, la sediul F.N.C.P.R., au fost prezente o parte dintre persoanele care au semnat plangerea inregistrata sub nr. 152/05.02.2018, respectiv: Rusu Danut, Spataru Ionut, Diaconu Victor, Apreotesei Marius si Popa Petru, dar si persoanele impotriva carora a fost indreptata plangerea, respectiv Olaru Bogdan, Vartolomei Florin si Eacobuta Elisei.
Au fost audiate partile mentionate mai sus, iar din declaratiile contestatorilor Rusu Danut, Spataru Ionut, Diaconu Victor, Apreotesei Marius si Popa Petru reiese faptul ca sesizarea a fost intocmita in prima jumatate a lunii decembrie 2017, insa a fost inaintata catre F.N.C.P.R. la inceputul anului 2018, respectiv, data de 05.02.2018.
Acestia au sustinut aspectele semnalate in cuprinsul plangerii formulate, in sensul nemultumirii de decizia luata de mutare a centrului de imbarcare, insa nu au mai sustinut si suspiciunea de fraudare a concursurilor. Decizia de mutare a centrului de imbarcare, spun contestatorii, a fost supusa votului in cadrul unei sedinte organizate la nivelul clubului, la care au participat membrii columbofili din Tg. Ocna si Onesti, care in cursul anului 2017 nu erau membrii in cadrul Clubului 4/4 Moinesti – astfel, aceasta decizie nu reprezinta vointa membrilor Clubului 4/4 Moinesti.
De asemenea, acestia au precizat ca nu au suspiciuni cu privire la fraudarea concursurilor de catre cei trei membrii Olaru Bogdan, Vartolomei Florin si Eacobuta Elisei, cu ocazia imbarcarii porumbeilor la centrul de imbarcare 4/4 Moinesti si nicio proba concludenta din care sa reiese ca acestia ar fi comis vreo frauda in cursul anului 2017.
Persoanele contestatoare, in momentul audierii nu si-au mai mentinut nici acuzatiile referitoare la faptul ca in momentul imbarcarii porumbeilor pentru concursuri, masina care ii transporta a plecat nesigilata catre centrul urmator de imbarcare.
Toti membrii columbofili au declarat ca nu au facut nicio sesizare nici scrisa, nici verbala privitoare la nemultumiri legate de fraudarea concursurilor si nici nu exista dovezi in acest sens.
In aparare, au fost audiati si Olaru Bogdan, Vartolomei Florin, Eacobuta Elisei si martorul Mihnea Mihai, acesia au declarat ca au participat la toate imbarcarile efectuate la centrul 4/4 Moinesti, ei fiind mentionati pe fisele de imbarcare si desigilare ca mambrii ai comisiilor.
Acestia au precizat ca nu au fraudat niciun concurs, mai mult chiar, cele mai bune rezultate ale lor, fiind obtinute cand au imbarcat la alte centre de imbarcare, respectiv, centrul Bacau, la concursurile de maraton. Pentru eliminarea oricaror suspiciuni ce planeaza asupra lor, solicita, ca in sezonul competitional 2018, sa imbarce porumbeii ce le apartin la centrul de imbarcare din Bacau.
Referitor la mutarea locatiei centrului de imbarcare, acestia precizeaza ca au solicitat acest lucru din cauza neintelegerilor cu contestatorul Diaconu Victor, proprietarul actualei locatii de imbarcare. Au solicitat ca aceasta mutare sa se faca la o alta locatie “neutra” tot in Moinesti si nu in alta localitate.

Penru a analiza sesiarea de la punctul 2 au fost audiati contestatorul membru columbofil Pavel Gheorghe din cadrul CSC “Ion Borcea” acesta dorind infiintarea unui nou Club in aceeasi localitate,

Analizand aspectele ce fac obiectul primei sesizarii FNCPR Comisia Nationala de Disciplina, dupa audierea partilor implicate, a martorilor si vizionarii probelor audio-video in unanimitate hotaraste conform art. 15 alin. 3 din Statutul F.N.C.P.R., raportat la art. 16 din acelasi Statut:

1. Referitor la acuzatiile de fraudare a concursurilor formulate impotriva membrilor Olaru Bogdan, Vartolomei Florin si Eacobuta Elisei, in urma analizarii inscrisurilor depuse, a declaratiilor persoanelor implicate, a martorilor si administrarea probelor audio-video se constata ca nu au fost aduse suficiente dovezi pentru sustinerea acestor acuzatii. Probele aduse nu au putut demonstra cu certitudine acuzatiile de frauda aduse, mai mult, avand in vedere ca petitionarii nu au mai insistat in aceste acuzatii si nici nu au formulat plangeri privitoare la suspiciunea de frauda in termenele impuse de R.N.S. – Columbofil. Avand in vedere aceste aspecte Comisia Nationala de Disciplina nu poate aplica sanctiunile prevazute de Capitolul XXI din Regulamantul Naional Sportiv Columbofil, respectiv anularea concursurilor din anul competitional 2017;
2. In sezonul competitional 2018, avand in vedere existenta unor neintelegeri, consatate in urma analizarii plangerii de catre Comisia Nationala de Disciplina F.N.C.P.R. intre membrii columbofli ai clubului 4/4 Moinesti si tinandu-se cont si de acordul varbal al membrilor Olaru Bogdan, Vartolomei Florin si Eacobuta Elisei, acestia vor imbarca la centrul Bacau toate etapele de fond si maraton. Toate imbarcarile efectuate la A.C. Bacovia Bacau vor fi “live”;
3. Responsabilului tehnic al Asociatiei Bacovia Bacau, din anul 2017, Irimia Costica i se interzice dreptul de a mai putea ocupa functia de responsabil tehnic de Asociatie pe o perioada de 5 ani.
4. In termen de 15 zile de la comunicara Hotararii Comisiei Nationale de Disciplina, la nivelul Clubului 4/4 Moinesti vor fi organizate noi alegeri statutare in vederea stabilirii conducerii clubului si a locatiei centrului de imbarcare pe raza Mun. Moinesti. Responsabil de aceste activitati va fi Presedintele A.C. Bacovia Bacau care va comunica F.N.C.P.R. procesul-verbal intocmit cu ocazia Adunarii Generale a Clubului 4/4 Moinsti

Analizand aspectele ce fac obiectul ultimei sesizarii F.N.C.P.R. - Comisia Nationala de Disciplina, avand in vedere dispozitiile Statutului F.N.C.P.R, in unanimitate hotaraste declinarea spre solutionare a plangerii formulate de membrul columbofil Pavel Gheorghe din cadrul C.S.C. “Ion Borcea” Buhusi, cu privire la infiintarea unui nou Club in aceasi localitate, catre Comisia de disciplina a A.C.Bacovia Bacau, intrucat nu este de competenta de solutionare a Comisiei Nationala de Disciplina F.N.C.P.R.

 

inapoi