HOTARARI CONFERINTA NATIONALA EXTRAORDINARA A FNCPR SI DECIZIILE CONSILIULUI DIRECTOR AL FNCPR - 26.02.2017

CONFERINTA NATIONALA EXTRAORDINARA A FNCPR – 25 FEBRUARIE 2017 – BRASOV

 

Conferinta Nationala Extraordinara a FNCPR, convocata de Consiliul Director al FNCPR, in baza atributiunilor conferite de prevederile art. 6, alin. 4, coroborate cu prevederile art. 9, lit. a din Statutul FNCPR, desfasurata in data de 25-02-2017, cu respectarea intocmai a prevederilor statutare a adoptat urmatoarele decizii:

        Pastrarea R.N.S. in forma aplicata in anul competitional 2016, cu mentiunea modificarii denumirii categoriei MARE FOND in MARATON FCI,

Nota: CNS va pune in practica deciziile CD din cursul anului 2016 si va verifica RNS sub raportul greselilor de redactare sau a interpretabilitatii unor articole fara a afecta pe fond prevederile normelor si directivelor generale ale RNS.

        Desemnarea dlui. Marius Tunduc in vederea demararii si purtarii tuturor negocierilor cu producatorii de ceasuri electronice in vederea acordarii de catre FNCPR a dreptului de acces in programul national de clasamente, sosiri live etc. Conditia principala adoptata de catre Conferinta Nationala a FNCPR este ca sistemele de imbarcare folosite de acestia sa recunoasca toate tipurile de cipuri folosite de participantii din Campionatul National Columbofil.

        Validarea deciziei CD al FNCPR prin care s-a stabilit in anul 2016, ca incepand cu sezonul competitional columbofil 2017, utilizatorii de ceasuri TOPIGEON V8 sa poata opta sa nu participe la desigilare si sa desigileze sistemele de cronometrare la urmatoarea imbarcare. Ceasul TOPIGEON asigura facilitatea ceruta de Conferinta Nationala cu privire la recunoasterea tuturor cipurilor.

        Incepand cu anul 2019, toti membrii columbofili ai asociatiilor afiliate vor putea concura in Campionatul National Columbofil organizat de FNCPR, exclusiv cu ceasuri electronice.

        Se interzice, incepand cu sezonul competitional 2017, ca doua cluburi columbofile sa aiba aceeasi locatie si astfel membrii sa fie repartizati in mod subiectiv. Cluburile columbofile trebuie sa aiba locatii distincte si membrii columbofili sa se inscrie in functie de locatia de unde concureaza, la cel mai apropiat club columbofil.

        Incepand cu sezonul competitional 2017, in mod obligatoriu pe un plan de concursuri judetean, propus si aprobat de catre CNS pentru o asociatie columbofila afiliata, indiferent de categoria de concurs, toti membri columbofili din cadrul asociatiei respective vor achita acelasi taxe de participare la concursuri (cu exceptia promotiilor oferite elevilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap). In consecinta, persoanele desemnate de conducerea asociatiilor sa imparta pe centre de imbarcare, mijloacele de transport contractate vor adopta masurile necesare, astfel incat numarul porumbeilor per boxa sa fie aproximativ acelasi si conditiile de transport sa fie relativ similare, in vederea asigurarii unei competitii corecte si echitabile.

 

DECIZIILE CONSILIULUI DIRECTOR AL FNCPR – 26.02.2017

In data de 26-02-2017 s-a desfasurat sedinta Consiliului Director al federatiei. Au fost adoptate urmatoarele decizii:

        CNS va transpune intocmai in continutul RNS, deciziile Conferintei Nationale, dar si deciziile aferente anului 2016, in termen de 10 zile de la publicarea prezentei circulare si ulterior RNS in varianta aplicabila in anul competitional 2017, va fi publicat pe siteul FNCPR.

        Pentru cardurile (legitimatiile) columbofile se vor demara procedurile necesare in vederea inscriptionarii si personalizarii acestora, de catre o societate de profil, urmand sa fie trimise fiecarei asociatii columbofile afiliate, sub conditia introducerii urgente a datelor despre crescatori de catre reprezentantii asociatiilor sus mentionate,

        Se mandateaza CNS in vederea aprobarii (in concordanta cu cele solicitate in Conferinta Nationala) la solicitarea intemeiata a asociatiilor afiliate, suplimentarii numarului de centre de imbarcare la categoriile fond sau maraton, fara a influenta insa numarul de clasamente regulamentare la nivelul unui judet. (suplimentarea infiintarii de centre de imbarcare peste numarul maxim regulamentar , conform dispozitiilor RNS),

        S-a stabilit ca incepand de la urmatoarele expozitii internationale (Olimpiada, Cupa Europei), FNCPR va despagubi proprietarii porumbeilor participanti la Clasa Sport cu suma de 1000 de euro/porumbel in cazul mortii/disparitiei acestora din culpa federatiei. FNCPR este exonerata de plata despagubirilor in cazurile de forta majora prevazute de legislatia romaneasca in vigoare. Proprietarul va avea optiunea sa isi transporte porumbelul la aceste competitii prin mijloace proprii, FNCPR fiind exonerata astfel de raspunderea prezentarii porumbelului respectiv la aceste manifestari expozitionale.

        Expozitia Nationala Columbofila 2017 va fi organizata in cursul lunii ianuarie 2018. Ca si locatii de desfasurare au fost selectate urmatoarele variante:

        Mun. Ploiesti – se vor analiza conditiile in urmatoarele cincisprezece zile, fiind mandatati sa prezinte, in mod concret datele organizatorice ale evenimentului domnii Florin Bilan si Cosmin Olteanu.

        Mun. Tg. Mures – Domnul Catalin Ormenisan va prezenta in termen de maxim saizeci de zile de la data acestei sedinte, un raport detaliat despre situatia actuala de la Complexul President si despre conditiile contractuale impuse de noii proprietari.

        Mun. Oradea – se mentine ca varianta de siguranta, in conditiile in care nu se concretizeaza variantele avansate anterior.

        Mun. Valcea – se vor analiza conditiile in urmatoarele 15 zile, fiind mandatat dl Sipoteanu Razvan.

Prin membrii sai, Consiliul Director a analizat situatia in mai multe orase din tara si s-au constatat urmatoarele aspecte:

        Mun. Brasov si Sibiu – lipsa spatii expozitionale adecvate,

        Craiova – existenta unui spatiu expozitional adecvat, dar lipsa unui restaurant cu capacitatea necesara organizarii banchetului columbofil.

Data si locatia exacte se vor anunta pe site-ul federatiei.

        Decizii referitoare la organizarea Clubului GOLD.

        Conform deciziei Conferintei Nationale a FNCPR din noiembrie 2016, pentru campionatul Clubului Gold, premiat cu recompense pecuniare, fiecare asociatie va desemna in planul de concursuri, un numar maxim de 5 etape din categoriile demi-fond, fond sau maraton FCI.

        Porumbeii inelati cu inele Gold, incepand cu etapa a doua desemnata, vor fi re-clemati cu stikere si vor fi imbarcati in boxe separate. La fiecare centru de imbarcare, boxele vor fi sigilate doar cu sigilii tip FNCPR ( sigilii cu serie si numar unice), seria/numarul acestora trecandu-se obligatoriu in procesul verbal tip, care va fi disponibil pentru imbarcarile Gold.

  •     Numarul porumbeilor cu inele Gold imbarcati pe boxa va fi acelasi (in masura in care sunt atatia) ca si a celorlalti porumbei. Iar boxele vor fi sigilate pe fiecare centru. Tabelele de reclemare se trimit in teren pentru a fi stampilate de catre lansator.

        La ultimul centru, se vor putea adauga porumbei care nu au inele Gold, pana la 15 porumbei pe boxa (ultima sau singura boxa masculi respectiv femele), doar in situatia in care numarul porumbeilor de pe celelalte boxe depaseste cincisprezece porumbei.

        Pe tot traseul, pana la locul lansarii, se vor filma adaparile si hranirea porumbeilor din aceste boxe, masura fiind una obligatorie , avand in vedere ca pentru restul masinii respective, masura respectiva este una optionala.

        La lansare se vor filma boxele respective, astfel incat sa se poata vedea si individualiza in mod clar , fara echivoc numarul de porumbei din boxa, existenta stikerelor, sigiliul etc. Filmarea va fi continua din momentul ruperii sigiliului si pana in momentul lansarii, inclusiv eliberarea propriu-zisa din boxele de transport.

        La sosirea porumbeilor se va trimite SMS cu primii doi porumbei sositi si cu seria stik-ului , intocmai ca si la categoria maraton.

        Contestatia dlui Ciurte Mihai – se respinge pe motivul lipsei de inscrisuri doveditoare sau alte mijloace de proba prevazute in Statutul FNCPR.

        Contestatia dlui Orha Adrian – se respinge pe motivul lipsei de inscrisuri doveditoare sau alte mijloace de proba prevazute in Statutul FNCPR.

        In urma sesizarii primite de la membrii Asociatiei Sportiv Columbofile Sibiu si a verificarilor efectuate de departamentul juridic al federatiei, s-a stabilit ca se impune, in mod obligatoriu, organizarea unei Adunari Generale a asociatiei respective. Pentru supravegherea convocarii si desfasurarii sedintei, a stabilirii datei de organizare si a procedurilor statutare de desfasurare va fi elaborat si publicat un Regulament de organizare si desfasurare a acestei sedinte. Membrii Cosiliului Director au analizat evenimentele semnalate de membrii asociatiei in sesizarea trimisa pe adresa federatiei si solicita reprezentantilor cluburilor care activeaza in cadrul acestei asociatii sa convoace, de indata, sedinte cu toti membrii acestor cluburi columbofile, sa intocmeasca procese verbale de sedinta si sa le transmita pe adresa FNCPR. Delegatii la sedinta Adunarii generale a asociatiei vor fi desmnati in urma sedintelor cluburilor componente ale asociatiei. Responsabil de coordonarea sedintei Adunarii generale a ASC Sibiu este desemnat domnul Av. Sipoteanu Razvan, care va fi si prezent la aceasta din partea federatiei.

        Contestatia dlui Dinu Adrian s-a decis sa fie analizata in urmatoarea sedinta CD, CND urmand a elabora si prezenta Consiliului Director un raport detaliat cu privire la acest caz.

        Informarea dlui Cringau Cristian (ss nume greu descifrabil) este de competenta Comisiei de disciplina.

        Contestatia trimisa de Comisia de disciplina a Asociatiei Columbofile a Judetului Olt se respinge ca inadmisibila, fiind o problema interna a asociatiei identitatea delegatului angajat sa insoteasca masinile de transport pentru etapele organizate de asociatie, precum si cerintele contractuale fata de acesta.

        Solicitarilor de aviz pentru inscrierea in Campionatul Grand Prix FCI, li s-a acordat aviz de principiu, cu mentiunea ca s-au constituit doua comisii (Olteanu Cosmin si Bilan Florin pentru Columbodromul Romania Golden Pigeons si Gatejescu Florin si Sipoteanu Razvan pentru Columbodromul Superstar) care vor verifica conditiile puse la dispozitia participantilor de catre administratorii columbodromului, atat pentru porumbeii participanti, cat si pentru vizitatorii prezenti la asteptarea porumbeilor de la concursuri. Avizul comisiilor va fi decisiv in adoptarea hotarii finale a Consilului Director al FNCPR.

        Sa stabilit ca urmatoarea Adunarea Generala, cand se vor organiza si alegeri se va desfasura pe data de 14 octombrie 2017, la Brasov. Ordinea de zi, procedurile si datele de transmitere a porceselor verbale vor fi publicate urlterior de catre Dl Avocat Florin Gatejescu.

 

 

inapoi