IN MEMORIAM PROF. UNIV. DR. ING PAUL SAVU

In data de 15-07-2020, ne-a parasit una dintre personalitatile marcante ale columbofiliei romanesti, Prof. Universitar Dr. Ing. PAUL SAVU, fost Presedinte al Uniunii Columbofile din Romania, in perioada 1984-1985.

Personalitate proeminentă a învățământului agronomic ieșean, cadru didactic universitar prețuit, profesorul Paul Savu a fost implicat multe decenii la rand in columbofilia romaneasca si va rămâne în memoria generatiilor de columbofili romani, care l-au cunoscut, ca un intelectual rafinat si un pasionat columbofil, pentru care onoarea, cinstea și corectitudinea au fost cele mai importante virtuți.
Fostul Presedinte al columbofilie romanesti a fost originar din mun. Iasi, fiind astfel implicat puternic in dezvoltarea columbofiliei din Provincia Moldovei , in organizarea si dezvoltarea acesteia , rezultatele sale in activitatea organizatorica fiind extrem de importante si unanim apreciate.

Prof. Univ. Dr. Ing Paul Savu a fost un Presedinte intelegator, loial si drept, cu viziuni largi si intentii de modernizare si dezvoltare a columbofiliei, reusind sa conduca impecabil destinele acesteia, intr-o perioada economica si socila-politica extrem de dificila pentru Romania.
Intreaga sa activitate s-a concentrat pe propasirea columbofiliei in zonele tarii, unde acest fenomen era insuficient dezvoltat, cautand sa le dea si acelor pasionati, satisfactia acestei minunate pasiuni.

A dat tuturor columbofililor o lucrare tehnico- stiintifica, unica la acel moment si extrem de apeciata , care a fost folosita pana in anii 90, „Catalogul distantelor” , a conceput si a pus in aplicare in anul 1985, „Instructiunile privind practicarea sportului cu porumbei calatori”, care s-au dovedit a fi o reala calauza in practicarea corecta a columbofiliei din acea perioada.

In plan columbofil, ne ramane in memorie marea sa dragoste pentru cursele de lunga distanta, la care a obtinut rezultate notabile. De-a lungul anilor, la nivel national a fost onorat cu o serie de distinctii importante ale columbofiliei romanesti , fiind de-a lungul carierei sale, participant la Spartachiadele si Olimpiadele columbofile din trecut, Campion National si judetean, de nenumarate ori.

Columbofilia romaneasca a pierdut pentru totdeauna un exceptional mentor si conducator columbofil , o personalitate deosebita, care s-a dovedit a fi de-a lungul intregii cariere columbofile, un adevarat profesor, protector si prieten al columbofililor romani.

INMORMANTAREA VA AVEA LOC IN DATA DE 17-07-2020, INCEPAND CU ORELE 10.00, LA CIMITIRUL DINTRE VII, DIN COPOU-MUN. IASI.

DUMNEZEU SA VA ODIHNEASCA IN PACE.

CONSILIUL DIRECTOR AL FNCPR

inapoi