INSIGNA „CLUBUL GOLD“, SIMBOLUL UNUI CAMPION!

 

„.... şi a primit prestigiosul premiu Aripa de Aur“, titrează PIPA, anual, popularinzând unul dintre cele mai râvnite trofee din columbofilia belgiană, acordat de către Barcelona Club Brugge columbofilului care a reuşit cea mai bună clasare cu primul nominalizat pe fişa de start în clasicul maraton Barcelona. Începând din acest an, şi presa columbofilă românească poate titra: „... şi a fost recompensat cu insigna Clubului Gold“! Acest lucru graţie iniţiativei Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, care, începând cu sezonul 2018, a decis să recompenseze câştigătorii Clubului Gold nu numai cu premiul în bani, unul deloc simbolic având în vedere cuantumul său, ci şi cu o minunată insignă din aur masiv, inscripţionată cu logo-ul competiţiei. 

„O idee absolut minunată! Este o insignă superbă, foarte practică, pe care o voi purta cu plăcere şi mândrie. Felicitări celor care s-au gândit la acest lucru“, subliniază Iulian Malinache, unul dintre fericiţii posesori ai unei insigne „Clubul Gold“ obţinută ca urmare a rezultatelor extraordinare din sezonul 2018 al competiţiei.
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, Marius Tunduc, mizează mai mult pe valoarea simbolică a acestui premiu decât pe cea materială. „Vrem să punem bazele unei tradiţii în acest sens în România. Columbofilia vestică, aceea columbofilie la care privim cu jind şi unde sperăm la un moment dat să ajungem şi noi, îşi are o parte dintre fundamente tocmai în aceste tradiţii! Pas cu pas, trebuie să începem şi noi să producem, să creăm, tradiţii. Tocmai acest lucru ni l-am propus şi noi atunci când am decis să venim şi cu acest premiu, alături de suma importantă pe care campionii Gold o primesc. Până la urmă, banii se cheltuie, performanţa tinde să se estompeze în timp... Însă, atunci când cineva va vedea la reverul hainei unui columbofil această insignă, automat va şti că stă în faţa unui campion!“, a explicat demersul preşedintele Tunduc.

inapoi