IOAN FESTILA A DAT LOVITURA LA CLUBUL GOLD: LOCUL II NATIONAL SI 10.000 DE LEI PREMIU

„Am știut că această competiţie va avea succes!“

Şapou:

Columbofil cu renume nu numai în Moldova, Ioan Feştilă a fost unul dintre câştigătorii marelui premiu de 10.000 de lei al celei mai noi competiţii organizate de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România, Clubul Gold. Masculul cu seria 3005008-2016 a reuşit un sezon competiţional de excepţie, acumulând la categoria Fond Tineret, singura categorie premiată financiar în cadrul Clubului Gold, numai 14,46 puncte penalizare şi clasându-se astfel pe un meritoriu loc 3 Naţional.

 

„Sincer vorbind, ideea federaţiei de a organiza o astfel de competiţie este una extraordinară din toate punctele de vedere. Fiind membru în Comitetul Director al Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, am votat fără ezitare propunerea preşedintelui Federaţiei, Marius Tunduc, şi iată că aşteptările noastre în ceea ce priveşte acest Club Gold s-au îndeplinit întru-totul! Vă spun, şi acest lucru se va vedea foarte clar în anii ce urmează, această competiţia va căpăta o amploare nemaiîntâlnită pe plan naţional şi va deveni un simbol al columbofiliei româneşti“, ne-a declarat telefonic Ioan Feştilă, atunci când l-am abordat pentru a afla care sunt secretele ce au stat la baza acestui rezultat excelent şi care sunt opiniile sale vis-a-vis de modul în care este organizat Clubul Gold. Atât de multă încredere a avut în succesul acestei competiţii încât, de la startul ei, toţi puii din perechile de fond i-a inelat cu inele Gold: „Pentru mine a fost clar de la început că această competiţie va avea succes! Din acest motiv, încă din primul an, am inelat toţi puii din liniile de fond cu inele Gold şi, în discuţiile pe care le-am avut cu colegi columbofili din întreaga ţară, i-am sfătuit să facă la fel. Competiţia a fost, este şi va fi una foarte transparentă şi, precum se poate observa în regulamentul de desfăşurare, oferă şanse egale fiecărui participant, indiferent de zona în care concurează. Interesant la această competiţie este şi stimulentul financiar, unul care va creşte direct proporţional cu numărul de cotizaţii Gold achitate“.

A concurat şi va mai concura cel puţin un an!

În ceea ce priveşte linia de sânge a porumbelului câştigător, Feştilă a dezvăluit că tatăl păsării este un mascul Steven van Breemen, importat direct de Marius Tunduc, în timp ce mama o are de la prietenul său Marian Martin din Iaşi, o femelă 100% Janssen care provine din volierele lui Dănuţ Bacalu. „Am fost foarte mulţumit de modul în care a concurat! Printre alte clasări, pasărea a câştigat şi un loc I din peste 6000 de porumbei de la 385 de kilometri, un loc II din peste 6700 de păsări la 516 kilometri şi un loc VI din 4310 porumbei de la 561 de kilometri! Acestei păsări efectiv îi place să zboare şi tocmai din acest motiv şi în acest an va participa la competiţii. Ar fi şi păcat să îl opresc tocmai acum... Va concura tot la văduvie, pentru că aşa a reuşit să obţină clasarea la competiţia Gold“, a mărturisit Ioan Feştilă. El dezvăluie că, în principal, produsele folosite pentru a menţine porumbeii în formă provin de la firma Travipharma, pe care de altfel le şi comercializează, iar ca mâncare foloseşte amestecuri după reţete proprii. Interesant de menţionat este că şi mâncarea pe care o dă păsărilor sale o şi comercializează sub o marcă proprie.

Columbofil cu peste 17 ani de experienţă, Ioan Feştilă a fost campion naţional la Fond Tineret în 2015-2016, a ocupat locul II Naţional General Tineret 2014-2015 şi tot locul II Naţional Fond Tineret 2015-2016, ca să amintim aici doar trei dintre cele mai importante rezultate. „În general, m-am axat pe trei categorii de zbor: General, Fond şi Maraton. M-am concentrat pe concursurile din acestă plajă de distanţe şi rezultatele nu au întârziat să apară. Să sperăm că şi viitorul va fi pe măsura trecutului!“, concluzionează Ioan Feştilă.

 

inapoi