IZIUM - EDITIA A - VII - A - EXCELENTA IN COLUMBOFILIE

“UN MARATON CAT UN SEZON”
IZIUM- EDITIA A - VII- A – EXCELENTA IN COLUMBOFILIE

Motto:
“VISELE TALE SE POT IMPLINI, DACA AI CURAJ SA LE URMEZI”

Suntem in anul centenarului, si vom aniversa peste doar cateva luni, cu totii, momentul nasterii, a desavarsirii Romaniei. Credința românilor, care au făcut Unirea , a fost aceea că toată suflarea românească trebuie să trăiască împreună, într-un singur stat, ROMÂNIA.

La o scara mica, un concurs columbofil national , reuseste sa ne uneasca, sa promoveze valori pe criterii reale si corecte, sa produca in randul tuturor participantilor, inaintea angajarii porumbeilor, o emulatie deosebita ,precum si emotie intensa pana la sosirea primilor porumbei, a campionilor , si cel mai important, la final, respect si glorie pentru invingatori.
Am adoptat acest motto, pentru ca maratonul suscita un interes deosebit in zona de sud a Romaniei si provoaca trairi si emotii exceptionale tuturor competitorilor, CASTIGAREA ACESTOR CONCURSURI DE MARATON FIIND VISUL ACESTEI GENERATII COLUMBOFILE. Orice crescator, incepator sau titrat, spera ca un loc de top la acest concurs, ii va aduce notorietate si respect. Este cel mai dificil concurs al acestui sezon,unul extrem de greu, cu fluctuatii de vreme rar intalnite si, ca atare , cu pierderi importante si rezultate contradictorii.
In ciuda, acestor impedimente, clasa porumbeilor si talentul, respectiv munca si perseverenta unora dintre crescatori, au condus la rezultate exceptionale si in acest sezon. Ii felicit pe toti crescatorii care si-au dovedit clasa in columbofilie, si in principal consider ca merita aprecierea noastra actualii colegi, care proveniti dintr-o alta structura columbofila, si-au reconfirmat valoarea, aici, alaturi de noi.
Le multumesc tuturor liderilor columbofili pentru activitatea din cadrul cluburilor si asociatiilor pe care le conduc, deoarece cunosc bine ce eforturi necesita implicarea reala in organizarea concursurilor columbofile.
Mult noroc tuturor participantilor. LA MUTI ANI, ROMANIA!
Cu respect,
Florin Gatejescu

 

CONDITII DE PARTICIPARE SI DE PREMIERE :
– LA MOMENTUL PUBLICARII ACESTUI COMUNICAT , S-A ANUNTAT UN NUMAR DE PESTE 4500 PORUMBEI,
– FIECARE PROUMBEL VA FI STAMPILAT PE UNA DIN PENELE ARIPII, CU O STAMPILA TIP CARE VA CONTINE DENUMIREA C LOCALITATII DE LANSARE SI UN NUMAR FORMAT DIN SASE CIFRE, ACEASTA STAMPILA URMAND A FI TRIMISA LA RESPONSABILUL DE CENTRU IN PREZIUA IMBARCARII,
– VA FI FILMATA IMBARCAREA (PARTIAL) LA UN NUMAR DE MINIM TREI CENTRE, IN SCOPUL PROMOVARII FENOMENULUI COLUMBOFIL SI A IMAGINII FNCPR,
– SE VA ASIGURA TRANSPORTUL PORUMBEILOR IN CONDITII OPTIME, CU UN NUMAR MAXIM DE 20 PORUMBEI PER MP. ( A NU SE CONFUNDA CU 20 PORUMBEI PER BOXA, INDIFERENT DE DIMENSIUNEA MAI MICA SAU MAI MARE A ACESTEIA),
– LANSAREA SE VA EFECTUA DIN LOCALITATEA IZIUM, AFLATA PE RUTA CUPRINSA INTRE HARKOV SI DONETK, TRAIECTORIA DE ZBOR A PORUMBEILOR FIIND ECHITABILA PENTRU TOTI PARTICIPANTII,
– TAXA DE PARTICIPARE PENTRU FIECARE CRESCATOR , IN VEDEREA ANGAJARII PORUMBEILOR LA ACEST CONCURS ESTE IN CUANTUM DE 60 LEI. CRESCATORII DIN ZONA OLTENIEI, RESPECTIV DIN JUDETUL ARGES, CARE AU ANGAJAT PORUMBEI SI AU ACHITAT TAXA DE PARTICIPARE PENTRU CELE DOUA CONCURSURI NATIONALE TOKMAK, RESPECTIV IZIUM, NU VOR MAI ACHITA O ALTA TAXA DE PARTICIPARE.
– FONDUL DE PREMEIERE ESTE CONSTITUIT DIN TAXA ACHITATA DE FIECARE PARTICIPANT LA ACEST CONCURS NATIONAL.(TAXA PER PORUMBEL) . CUANTUMUL CONTRIBUTIEI PENTRU PREMIERE VA FI ANUNTAT MARTI , 24-07-2018,
– SPONSORII CONCURSULUI NATIONAL SUNT AGROLAND ( HRANA VERSELE LAGA), ROPA B SI CRESCATORIA HENK DE WEERD (SE VOR PREMIA LOCURILE 1 , 2 SI 3 YEARLING PE CLASAMENTUL GENERAL CU CATE UN PORUMBEL PROVENIND DIN ACEASTA CRESCATORIE) ,
– SE VOR PREMIA LOC 1 , 2 SI 3 PORUMBEL LA NIVELUL FIECARUI JUDET, RESPECTIV CENTRU DE IMBARCARE, IN CAZUL IN CARE LA UN CENTRU IMBARCA MINIM DOUA ASOCIATII (OPT SETURI DE PREMII) :
* LOCUL 1- PREMIU IN VALOARE DE 1000 LEI
* LOCUL 2- PREMIU IN VALOARE DE 300 LEI;
* LOCUL 3- PREMIU IN VALOARE DE 200 LEI.
– IN CAZUL IN CARE CLASAMENTUL UNUI CENTRU CUPRINDE UN NUMAR DE PESTE 100 CRESCATORI SE VA PREMIA SI TOP 3 YEARLING CU ACELEASI PREMII , MENTIONATE ANTERIOR, IN CAZUL PORUMBEILOR MATURI,
– IN MOD SUPLIMNETAR, ASOCIATIA ORGANIZATOARE VA ACORDA TREI PREMII SPECIALE:
* TOP TREI CRESCATOR PE CLASAMENTUL NATIONAL VA FI PREMIAT ASTFEL: LOC 1- 500 LEI, LOC 2- 300 LEI SI LOC 3- 200 LEI,
* LOCUL 100 DIN CLASAMENTUL GENERAL, IN CINSTEA CENTENARULUI 1918-2018 , VA FI PREMIAT CU SUMA DE 500 LEI,
* ULTIMUL PREMIU CONSTITUIE O SURPRIZA A ORGANIZATORULUI, FIIND COMUNICAT IN PREZIUA IMBARCARII.
– TOP 3 CENTRU/ JUDET SI NATIONAL – SE VA ACORDA O DIPLOMA INRAMATA PENTRU TOP 3 PORUMBEL SI CRESCATOR,
– POT PARTICIPA TOTI CRESCATORII ROMANI, MEMBRI AI UNEI ASOCIATII AFILIATA LA FNCPR, CU CRESCATORIILE SITUATE LA DISTANTE MAI MARI DE 900 KM.
– PORUMBEII TOP 3 CENTRU/JUDET VOR FI EXPUSI IN MOD GRATUIT LA EXPOZITIA PROVINCIALA A OLTENIEI-EDITIA 2018.
MENTIONAM CA SE VOR ORGANIZA OPT CENTRE DE IMBARCARE IN URMATOARELE LOCATII, FIIND DESEMNATE PERSOANE DE CONTACT DIN PARTEA FIECAREI ASOCIATII COLUMBOFILE PARTICIPANTE.
– CENTRUL DE IMBARCARE “RANDUNICA”- MUN. BUCURESTI (participa membri din ACP BUCURESTI si Asociatiile Columbofile ale Judetelor. Giurgiu, Ialomita,Calarasi),
RESPONSABILI ORGANIZARE- COSMIN DOBRE- 0766409887
NARCIS PAVELESCU- 0723947774
NASTASE ILIE- 0767036037.
- CENTRUL DE IMBARCARE RAMNICU VALCEA - JUD. VALCEA (participa membri din Asociatiei Columbofile a Judetului Valcea)
RESPONSABILI ORGANIZARE:
RAZVAN SIPOTEANU- 0746231313
CRUCERU DANIEL- 0763688510
– CENTRUL DE IMBARCARE PITESTI - JUD. ARGES (participa membri din Asociatia Columbofila a Judetului Arges)
RESPONSABILI ORGANIZARE- DANIEL DRAGHICI- 0729833381
- PREDA IONUT- 0745994477
– CENTRUL DE IMBARCARE SLATINA/ PUNCT DE COLECTARE PORUMBEI CARACAL- JUD. OLT (participa membri din Asociatia Columbofila a Judetului Olt)
RESPONSABILI ORGANIZARE
UNGUREANU EMIL- 0785278671
CERNATOIU REMUS – 0766376191
VIERU LIVIU- 0762109658
– CENTRUL DE IMBARCARE DROBETA TURNU SEVERIN - JUD. MEHEDINTI (participa membri din Asociatia Columbofila a Judetului Mehedinti)
RESPONSABIL ORGANIZARE- PLAVITU LIVIU- 0728286950
- FRATILESCU COSMIN- 0721959720
- CENTRUL DE IMBARCARE TARGU JIU- JUD. GORJ (participa membri din Asociatia Columbofila a Judetului Gorj)
RESPONSABIL ORGANIZARE- DRAGOTA CLAUDIU- 0766102080
- BOGDAN SORIN- 0784149090
- CENTRUL DE IMBARCARE CRAIOVA - JUD. DOLJ (participa membri din Asociatia Columbofila a Judetului Dolj)
RESPONSABILI ORGANIZARE- POPESCU SORIN- 0746156084
CIOACA FLORIN – 0760172904
LUNGU ION- 0769658466.

Centrul Gaiesti la care îmbarca Asociatia Columbofila Dâmbovița și Asociatia Columbofila Teleorman. Persoane de contact Alexandru Drăghici- 0767736087 si Buligan Nicusor- 0762183878

IMBARCAREA SE PRECONIZEAZA A AVEA LOC IN DATA DE 28-07-2018 SAU 29-07-2018, IN FUNCTIE DE PROGNOZA METEO, INTERVALELE ORARE DE IMBARCARE PE CENTRE URMAND A FI ANUNTATE PANA IN DATA DE 25-07-2018 PE SITEUL FNCPR SI PE SITEURILE PARTENERE.

DATA EXACTA A LANSARII PORUMBEILOR VA FI ANUNTATA PE SITEUL FEDERATIEI PANA IN DATA DE 25-07-2018, ORELE 12.00.
ORA LANSARII VA FI STABILITA PRIN DECIZIA MAJORITATII ASOCIATIILOR PARTICIPANTE, LA MOMENTUL PUBLICARII ACESTUI COMUNICAT , OPTIUNEA MAJORITATII FIIND PENTRU LANSAREA LA ORA INTARZIATA, ASEMANATOR ANULUI TRECUT.
DATA SI ORA LANSARII POT FI MODIFICATE DE COMUN ACORD IN FUNCTIE DE APARITIA UNOR CONDITII ATMOSFERICE DEOSEBITE ( INSTITUIRE DE CODURI METEO, VANT PUTERNIC, TEMPERATURI CANICULARE, EVENTUALE PRECIPITATII SAU FURTUNI, ALTE FENOMENE METEOROLOGICE DEOSEBITE) DE CATRE UN COMITET DE ORGANIZARE FORMAT DIN PRESEDINTII SI RESPONSABILII TEHNICI AI ASOCIATIILOR COLUMBOFILE PARTICIPANTE LA ACEST CONCURS NATIONAL.

PRESEDINTE
Gatejescu Alexandru Florian

inapoi