NATIONALUL TOKMAK, PREMIERA PENTRU COLUMBOFILII DIN SUDUL TARII!

Sub patronajul FederaÅ£iei NaÅ£ionale a Crescătorilor de Porumbei din România, AsociaÅ£ia Columbofilă a JudeÅ£ului Dolj „Ioan Gelu Gătejescu“ organizează în acest weekend concursul de Maraton NaÅ£ional Tokmac, competiÅ£ie la care vor participa columbofilii din judeÅ£ele Gorj, MehedinÅ£i Dolj, Olt, Vâlcea, ArgeÅŸ ÅŸi Teleorman. „Este primul an când columbofilii din partea de sud a ţării au ocazia să participe la două concursuri de maraton naÅ£ionale, Tokmac ÅŸi Izium, această premieră fiind facilitată de dispoziÅ£iile Hotărârii Consiliului Director al FNCPR din data de 15.10.2018, coroborate cu prevederile Regulamentului NaÅ£ional Sportiv 2018. Îmi face plăcere să menÅ£ionez că, până la această oră (n.red. luni, 25.06.2018), ÅŸi-au anunÅ£at prezenÅ£a aproximativ 700 de columbofili, numărul de păsări estimat fiind de peste 7.500 de porumbei. Având în vedere potenÅ£ialul extraordinar al acestei zone geografice în ceea ce priveÅŸte concursurile de maraton, sunt convins că în anii ce vor urma participarea va fi una semnificativ mai mare. Vreau să subliniez faptul că la acest concurs se vor acorda substanÅ£iale premii în bani, urmând a fi premiaÅ£i financiar primii trei porumbei din fiecare centru de îmbarcare în cuantum total de 1500 de lei. Totodată, vor fi acordate diplome înrămate primilor trei porumbei ÅŸi primilor trei crescători pe fiecare centru de îmbarcare. Ca un element de noutate, aÅŸ dori să adaug ÅŸi faptul că vor fi premiaÅ£i ÅŸi primii trei porumbei tineri (cu inle de 2017) la acele asociaÅ£ii care vor avea un număr de peste 100 de crescători participanÅ£i“, a declarat Florin Gătejescu, preÅŸedinte al AsociaÅ£iei Columbofilă a JudeÅ£ului Dolj „Ioan Gelu Gătejescu“ ÅŸi prim-vicepreÅŸedinte al FNCPR. 

Pentru a se asigura acest fond de premiere, columbofilii vor achita, suplimentar faţă de suma de 100 de lei deja stabilită pentru organizarea celor două maratoane naÅ£ionale, Tokmac ÅŸi Izium, câte 2 lei pentru fiecare porumbel participant în competiÅ£ie. „Taxa de 2 lei pentru premierea câÅŸtigătorilor nu reprezintă un impediment! Este foarte bine că se vor premia rezultatele meritorii, practic adăugăm columbofiliei olteneÅŸti o nouă dimensiune care să ne aducă mai aproape de ceea ce se întâmplă în columbofiliile cu tradiÅ£ie în Europa, mă refer aici la Belgia, Olanda, Germania sau FranÅ£a. Ideea organizării unui al doilea maraton naÅ£ional este excelentă din toate punctele de vedere, fapt apreciat de columbofilii gorjeni dacă ne gândim că numai în acest an am primit peste 110 membri noi, colegi care activau la o altă federaÅ£ie.“, a precizat Claudiu Dragotă, preÅŸedinte al AsociaÅ£iei Columbofile Gorj. La rândul său, Liviu PlăviÅ£u, preÅŸedinte al AsociaÅ£iei MehedinÅ£i, subliniază un detaliu important în ceea ce priveÅŸte această competiÅ£ie: „Nimic nu este mai important pentru un columbofil decât clasarea pe podium într-o competiÅ£ie naÅ£ională. Este Å£elul suprem al nostru, al tuturor columbofililor! Banii au valoarea lor, dar sentimentul de a fi pe un podium naÅ£ional este de neegalat. Mă bucur că se organizează un al doilea concurs naÅ£ional, locaÅ£ia aleasă pentru lansare fiind cea mai bună variantă posibilă pentru toată lumea!“
Din Vâlcea, 62 de columbofili ÅŸi-au anunÅ£at deja prezenÅ£a la acest naÅ£ional. „Este, cred eu, un moment important pentru columbofilia olteană. Asistăm la naÅŸterea unei noi competiÅ£ii care va fi una de referinţă pentru sportul nostru. Începând din acest an, vom avea două concursuri naÅ£ionale de maraton, fapt fără precedent in istoria columbofilă din sudul ţării. Prin această competiÅ£ie, mai facem un pas în faţă ÅŸi începem să ne apropiem de ţările cu tradiÅ£ie columbofilă din vestul Europei. Locul ales pentru lansare, condiÅ£iile organizatorice ÅŸi financiare sunt echitabile ÅŸi optime din punctul meu de vedere, astfel că aÅŸteptăm un concurs reuÅŸit!“, ne-a declarat Răzvan Åžipoteanu, preÅŸedintele AsociaÅ£iei Columbofile Vâlcea. Punctul său de vedere este susÅ£inut ÅŸi de omologul de la ArgeÅŸ, Daniel Drăghici: „Este o iniÅ£iativă excelentă din toate punctele de vedere, iar sistemul de premiere gândit de organizatori este unul ofertant pentru toată lumea. Vreau să subliniez ÅŸi inspiraÅ£ia organizatorilor de a alege locaÅ£ia de lansare, Tokmac. De fiecare dată când am zburat de aici, am avut concursuri foarte reuÅŸite!“.
În speranÅ£a unui concurs reuÅŸit, vânt în pene tuturor participanÅ£ilor la prima ediÅ£ie a NaÅ£ionalului Tokmac.

inapoi