PREZENTARE ASOCIATIA GALATI - SCOALA ALTFEL

Desi in prezent cu un numar de doar 34 de membri activi in anul 2017, Asociatia Columbofila „Porumbei Maraton” Galati, afiliata la FNCPR, face eforturi sa asigure columbofililor asociati si celor in devenire, conditii placute de a practica acest sport.

Astfel ca din anul 2016, columbofilii Tecuceni concureaza doar cu ceasuri electronice, gratie unui program prin care toti columbofilii doritori si-au putut procura ceasuri cu plata in rate pe doi ani, program care este activ si in anul 2019.

De asemenea in anul 2017, a fost dobandit de la Primaria Tecuci un spatiu compus din doua incaperi de circa 20mp fiecare, pe care asociatia l-a renovat si pe care il foloseste ca sediu si ca loc pentru depozitarea instrumentarului columbofil.


Asociatia a demarat de asemenea un proiect de promovare a sportului columbofil la nivelul scolilor din zona, in cadrul programului SCOALA ALTFEL.

Astfel ca pe data de 19 decembrie 2018 a fost intreprinsa prima actiune din acest proiect, la Liceul Tehnologic ,,Ovid Caledoniu'' Tecuci.
Prezentarea sportului columbofil si farmecului acestuia au fost facute de catre dl Adascalitei Ionut, presedinte al asociatiei si dl Popa Cosmin, in fata a circa 40 de elevi, de diferite varste, care au dorit sa participe la acest eveniment.

 

 

Introducerea a constat in expunerea catorva aspecte privind domesticirea porumbeilor si utilizarea lor ca mesageri, in Antichitate. Apoi elevii au vizionat filmul realizat de FNCPR, Viata de campion.

 

 

 

La final elevii au primit raspunsuri la intrebarile si curiozitatile starnite de urmarirea materialului, au putut atinge si admira porumbeii prezentati cu scop didactic si au primit cateva reviste si carti columbofile.
Asociatia isi propune sa organizeze si alte activitati similare in scolile din imprejurimi dar si cu alte ocazii, in cadrul unor seminarii la care sunt prezentati adulti, oameni de afaceri, etc.


Data: 23/12/2018

inapoi