PROCES VERBAL AL SEDINTEI CONSILIULUI DIRECTOR AL FNCPR DIN 29 MARTIE 2015

1. DECIZII CNS

Prezentarea si aprobarea deciziei CNS. S-au aprobat toate deciziile CNS cu exceptia propunerii CNS ca o asociatie sa nu desemneze centre de imbarcare la etapele fond si maraton pe teritoriul altui judet care nu face parte din acel judet.

Nu sa aprobat protocolul - SALAJ /SATU MARE / MARAMURES ptr. ca este semnat de o persoana fara calitate conform statutului.

S-a votat ca la prima etapa de fond sa participle SALAJ – SATU MARE si MARAMURES –BISTRITA si la cea de-a doua etapa de fond sa participle SALAJ-SATU MARE –MARAMURES –BISTRITA .

S-a aprobat impartirea zonei 5 pentru primul Maraton National in 2 zone:

1. zona I Mehedinti – Gorj –Dolj

2. zona II Arges –Valcea –Olt – Teleorman

 

2. PREZENTARE SITUATIE STATUTE FINALIZATE SI DECIZIILE DE DEZAFILIERE

- 24 de asociatii au modificarile statutelor finalizate si inca 14 au termen la instanta.
Consiliul Director a luat act de hotararea Adunarii Generale privind neparticiparea in campionatul national a asociatiilor care nu si-au modificat statutul, respectiv nu au finalizat procedurile de fuziune sau dezafiliere si transfer a membrilor pana la data inceperii sezonului competitional . Florin Gatajescu este desemnat sa se ocupe de situatia asociatiilor privind la fuziunea sau dezafilierea.

Asociatiile care din diverse motive nu au depus la sediul FNCPR dovada modificarilor statutului vor face asta cat mai repede.
In cazul Judetului Ilfov si a mun. Bucuresti, sa luat act de procedura acceptata la intalnirea cu presedintele FNCPR de la Bucuresti prin care As Gyosport a solicitat dezfiliarea si transferul membrilor catre ACPB, acest lucur fiind urmat de alegeri care s-au si desfasurat.

Fiind o procedura acceptata, aceasta este valabila pentru orice asociatie din gruparea respectiva care doreste sa participe la Campionatul National Columbofil 2015.

S-au aprobat cererile de dezafiliere a asociatiilor Tulcea si Gyosport.

 

3. EXPOZITIA NATIONALA COLUMBOFILA A ROMANIEI – NR DE PORUMBEI PENTRU VIITOARELE EDITII

Incepand cu urmatoarea editie a Expozitiei Nationale Columbofile, vor participa un numar de 300 de porumbei incluzand aici si lotul olimpic si lotul de standard.

Porumbeii vor fi prezentati in standuri speciale care vor fi achizitionate din Polonia sau Germania.

Domnul Festila va solicita oferta pentru model boxe din Polonia si domnul Zamfir va solicita pentru modelul de boxe din Germania.

Expozitiile zonale vor avea mai multi porumbei participanti.

 

4. SERVICIU DE INFORMARE METEO PENTRU TOTI MEMBRII

S-a votat semnarea contractului dintre FNCPR si societatea Euro GPS.SERVICE in vederea furnizarii informatii meteo.
Tehnicii de judet vor optiona in programul de clasamente directiile de zbor pentru efectuarea prognozelor iar acestea se vor face automat si vor fi vizibile pe site-ul FNCPR.

Fiecare asociatie columbofila va aloca in contul FNCPR suma de 150 lei pentru furnizarea acestui serviciu pana la inceperea zborurilor, lucru aprobat la sedinta cu tehnicii.

 

5. APLICATIE DE DESCARCAT GRATUIT – UNIC IN EUROPA

Sa aprobat folosirea aplicatiei FNCPR, pusa la dipozitie gratuit pentru a fi descarcata pe smartphone-uri.

 

6. DOSAR ASOCIATIA IALOMITA

In urma reclamatiilor si a contestatiilor primite de la membrii As Ialomita sa stabilit ca pe data de 19 aprilie sa se desfasoare o sedinta cu toti membrii columbofili (inclusiv cei care nu au mai fost primiti si nu exista o decizie de excludere trimisa catre FNCPR si publicata in timp util, sedinta la care vor avea loc discutii despre situatia asociatiei, alegeri precum si alte discutii despre sezonul competitional. Delegati la aceasta sedinta sunt d-nii Bilan Florin, Gatejescu Florin, si Grecu Marius

 

7. CONTESTATIE BARUS DUMITRU

In urma contestatiei domnului Barus Dumitru comitetul director a hotarat micsorarea suspendarii de la 5 ani la 1 an din functia de tehnic.

 

8. SOLICITARE MEMBRII AC TULCEA

In urma cererii membrilor asociatiei Tulcea s-a hotarat cu membrii de la Tulcea ca se vor putea inscrie la asociatia Galati sau in orice asociatie ramanand sa se efectueze transferul lor pentru echilibrarea financiara.

 

9. SOLICITARE COLUMBODROM BALKANIK FAYR PLAY

Cu 2 voturi pentru nu s-a aprobat cererea Domnului Stefanescu Liviu de a se oferi o recomandare pentru F.C.I.,privind includerea columbodrumului Balkanik Fair Play in circuitul Grand Prix F.C.I.

 

10. SOLICITARE AC BOTOSANI

In urma neintelegerilor privind planul de zbor la categoria fond dintre asoc. Columbofila Suceava si Botosani s-a hotarat ca pe data de 5.04.2015 asociatiile columbofile mentionate ,reprezentate de tehnicii sportivi si presedinti , in prezenta domnului Festila Ioan se vor intalni sa ajunga la un acord privind planul de zbor la categoria fond.Daca nu se reuseste ajungerea la un acord privind planul de zbor la categoria fond , asociatiile Suceava respectiv Botosani nu vor indeplini norma la categoria fond.

 

11. SOLICITARE VASLUI

In urma solicitarii asoc. Columbofile Vaslui, se aproba mutarea acesteia in zona 8 de fond si maraton.

 

12. SOLICITARE MEMBRII ACP GALATI

In urma cererilor anumitor membrii ai asociatiei Galati se aproba transferul acestora in cadrul asociatiei Vrancea, cu acordul asociatiei Galati.

 

13. SOLICITARE MEMBRII CLUB FAGET

In urma cererilor membrilor clubului Faget nu se aproba transferul acestora la filiala Timis si vor participa in anul competitional 2015 acolo unde au platit cotizatia , existand un refuz al AS Caras.
Presedintele asoc. Caras Severin a acceptat sa le acorde centrul de imbarcare.

 

14. SOLICITARE ACD BRAILA

In urma solicitarii ascociatie columbofile Braila si a asociatie columbofile Constanta s-a aprobat actul aditional la protocolul incheiat de asoc. Braila-Constanta-Ialomita si Calarasi la etapele de Fond si Maraton pentru anul competitional 2015. Prin care se stabileste de comun acord ca membrii asoc. Ialomita se vor imbarca la centrul de imbarcare organizat de asociatia Braila.

 

15. SOLICITARE CLUB BARAOLT

Nu se aproba cererea clubului Baraolt de a se inscrie in asociatia Harghita. Refuz al asociatiei Covasna.

 

16. SOLICITARE COLUMBOFILI TARNAVENI SI SIGHISOARA

Se respinge solicitarea primita din partea membrilor de Tarnaveni si Sighisoara de a se transfera la asoc. Sibiu , respectiv Harghita. Refuz al AC Mures.

 

17. NATIONALE 2015 - ORGANIZATORI

Pentru organizarea etapelor nationale s-au stabilit urmatorii organizatori:
1. Etapa nationala Berlin va avea ca organizator Asociatia Bihor, si coordonatori domnul Tunduc Marius si domnul Badea Dorel.
2. Etapa Altdorf va avea ca organizator Asociatia Alba ,si coordonatori domnul Huzu,domnul Pop Daniel, domnul Ormenisan si domnul Cure Jan Francois.
3. Etapa Pavlohrad va avea ca organizator Asociatia Dolj,si coordonatori domnul Gatajescu Florin si domnul Gogoasa.
4. Etapa Liberk va avea ca organizator Asociatia Prahova si coordonatori domnul Bilan Florin si domnul Zamfir Sorin.
5. Etapa Birzai si Silagalys va avea ca organizator Asociatia Neamt si coordonatori domnul Filip Vladi, domnul Festila Ioan si domnul Turcanu.
6. Etapa Goldap va avea organizator Asociatia Vrancea si coordonatori domnul Miron Daniel, domnul Viorel Dragomir si domnul Guta Marian
7. Etapa zonei nou create Olt, Arges, Valcea se va stabilii locat iar organizatorul va fi desemnat de catre aceste asociatii si se va informa CNS
8. Zona Bucuresti, Dambovita, Giurgiu, Ilfov nu a trimis cerere de organizare pentru primul National asa ca acolo nu se va organiza primul National.

 

18. WORLD CHAMPIONSHIP FCI ARAD SI EUROPEAN CHAMPIONSHIP FCI MIRA

FNCPR organizeaza in acest an la Arad, World Championship FCI, o competitie de tip columbodrom pe tari in colaborare cu columbodromul Romanian Grand Prix FCI.

In acelasi timp FNCPR va participa la Mira la Campionatul European pe tari.

De colectarea porumbeilor pentru aceste doua evenimente se ocupa dl Guta Marian.

 

19. EXPOZITIA COLUMBOFILA EUROPEANA IANUARIE 2016 BUCURESTI

In Bucuresti in perioada 29 – 31 ianuarie se va desfasura Expozitia Europeana de Porumbei voiajori.

Consiliul director al FNCPR a votat contractele de inchiriere a salii de expozitie de la Romexpo, a salii de banchet de la Romexpo, precum si contractul de servicii hoteliere cu Hotelul Pullman

 

20. INVITATIE IN CAMPIONATUL OLIMPIC CARE VA FI PREMIAT LA EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI

Consiliul Director al FNCPR a decis ca orice club, asociatie sau federatie in Romania poate participa la Campionatul Olimpic, chiar daca nu este afiliata FNCPR, cu urmatoarele conditii:
Plata a 15 lei/membru participant la concursurile care se vor lua in calcul

Respectarea conditiilor de siguranta conform RNS al FNCPR

- la viteza – demifond doar crescatorii care au porumbei constatati

- la fond si maraton, anuntarea primilor doi porumbei si prezentarea anunturilor online pe platforma FNCPR sau pe orice alta platforma, prin orice mijloace tehnice doar sa apara porumbeii in o ora (in caz contrar se aplica RNS al FNCPR)

- stikere de control la maraton

- GPS pe masini

- Lansator

- Verificare si omologarea dosarelor de catre omologatorii FNCPR

Conditiile complete vor fi pubicate de catre Badea Dorel, presedinte CNS

 

Presedinte
Marius Tunduc

Secretar
Miron Daniel

[DESCARCA VARIANTA WORD]

inapoi