PROCES VERBAL CD 21.03.2019

PROCES VERBAL AL SEDINTEI
CONSILIULUI DIRECTOR AL F.N.C.P.R.
DESFASURATA IN DATA DE 21 MARTIE 2019


Prezentul proces verbal a fost încheiat azi, 21.03.2019, cu ocazia ședinței Consiliului Director al FNCPR. Sedinta s-a desfasurat in loc. Ploiesti, jud. Prahova.
Sedinta s-a desfasurat in mun. Ploiesti , fiind prezenti urmatorii membri: Tunduc Marius Florin , Gatejescu Florian Alexandru , Bilan Florian, Olteanu Cosmin, Pop Daniel Vasile, Ormenisan Catalin, Zamfir Sorin, Filip Vladi , Festila Ioan .
Presedintele FNCPR a propus urmatoarea ordine de zi:
· 1. Prezentarea deciziilor adoptate la nivelul comisiilor si Consilului Director al FCI, sedinte desfasurate in perioada 18-20-03-2019 la Halle- Belgia,
· 2. Organizarea Olimpiadei 2021- masuri administrative si organizatorice,
· 3. Adoptarea unor masuri suplimentrare de control pentru sezonul competitional 2019,
· 4. Convocarea si stabilirea datei de desfasurare a Conferintei Nationale Columbofile
· 5. Adoptarea unor completari ale dispozitiilor RNS,
· 6. Diverse
S-a constatat indeplinirea cvorumului prevazut de dispozitiile art. 8, alin. 4 din Statutul FNCPR. Membri CD au votat in unanimitate ordinea de zi propusa.
Dezbaterea punctelor de pe ordinea de zi:
1. Dl. Marius Tunduc, in calitatea sa de vicepresedinte al FCI a prezentat o situatie succinta a problemelor dezbatute in sedinta Consiliului Director al FCI desfasurata in data de 20-03-2019. Domnii Ormenisan Catalin, Zamfir Sorin, Bilan Florin si Gatejescu Alex Florian au prezentat materialele dezbatute in cadrul sedintelor Comisiilor de Control Antidoping, de Sport si Comisia de Apel din cadrul FCI, precum si deciziile adoptate la nivelul acestora. S-au prezentat pe larg modificarile adoptate la nivelul FCI , referitoare la categoriile premiate , incepand cu acest an, in competitiile europene. Acestea urmeaza sa fie postate pe site-ul federatiei.
2. Dl. Marius Tunduc, in urma analizarii mai multor locatii existente in Romania, unde s-ar putea organiza Olimpiada columbofila- Editia 2021 a propus Consiliului Director ca respectiva manifestare sa aiba loc in cadrul Complexului expozitional ROMEXPO, situat in mun. Bucuresti. Acest complex expozitional este singurul care ofera spatii suficiente de expunere si desfasurarea de activitati comerciale si, mai mult poate fi asigurat accesul vizitatorilor si expozantilor prin toate mijloacele de transport existente si numarul suficient de locuri de cazare, organizare banchet, organizare conferinte internationale.
Membri CD au fost de acord , in unanimitate cu aceasta propunre, urmand ca pana la data de 01-05-2019, fiecare membru al CD sa primeasca atributiuni clare, in vederea organizarii acestui eveniment.
3. Domnul Bilan Florin, in calitate de Presedinte al CNS propune:
1. Mandatarea de catre CD a domnului Tanase Constantin, in vederea supervizarii activitatii tehnic sportive, desfasurata in cadrul Asociatiei Timis.
Acesta va asigura supervizarea următoarelor activitați:
- respectarea procedurilor din RNS la toate centrele de îmbarcare/desigilare.
- coordonarea delegatului în vederea asigurării porumbeilor cu apă și mâncare, precum și lansarea acestora în condiții optime conform RNS
- aplicarea unor măsuri de siguranță suplimentare, dacă va fi cazul pe durata sezonului.
2. De asemenea, propune adoptatea unor masuri deosebite de control pentru o serie de crescatori care au obtinut preformante deosebite in cadrul Campionatului National Columbofil in ultimii ani, respectiv:
- reclemarea cu stikere a porumbeilor angajati de acestia la toate etapele de concurs
- asigurarea, de catre asociatie a unui delegat (sau mai multi) , care urmeaza sa asiste la sosirile porumbeilor și să filmeze live (facebook) sosirile porumbeilor de la concursuri, apartinând acestor crescatori.
Aspectele de procedura vor fi comunicate, in timp util de catre CNS, prin intermediul portalului oficial al FNCPR.
In sezonul co,petitional 2019, aceste masuri deosebite de control vor viza urmatorii crescatori :
- BURCIU DANIEL- TM,
- STOIN SERGIU-TM,
- ONE NICU- MM,
- VARTOLOMEI FLORIN- BC
- EACOBUTA ELISEI- BC,
- DOBRESCU GHEORGHE- DJ
- STANCU ION- OT,
- CALINA RAZVAN- AG,
- SZEKELY MIKLOS- AB,
- CULDA MIRCEA- SJ,
- GUTA MARIAN- PASHA- BUC,
- BOCANET CATALIN- NT
De asemenea, presedintele CNS propune sa poata fi dispuse, in cazul aparitiei unor sesizari, masuri drastice de control asupra oricarui crescator, particiapnt in Campionatul National Columbofil 2019.
Membri CD sunt de acord , in unanimitate cu adoptarea propunerilor presedintelui CNS.

4. Consiliul Director al FNCPR , intrunit in mod legal si statutar in sedinta ordinara in data de 21-03-2019, in baza atributiunilor conferite de prevederile art. 6, alin. 1-11, coroborate cu prevederile art. 9, lit. a si b din Statutul FNCPR convoaca sedinta CONFERINTEI NATIONALE COLUMBOFILE A FNCPR pentru data de 14-04-2019 (Duminica).
Sedinta se va desfasura, in conformitate cu dispozitiile Regulamentului de Organizare si Desfasurare a Conferintei Nationale Columbofile a FNCPR , document validat de catre Consiliul Director si care urmeaza a fi postat pe portalul oficial al federatiei pana in data de 01-04-2019.
Lucrarile Conferintei Nationale Columbofile se desfasoara in mun. SIBIU, str. Padurea Dumbrava, nr. 1, jud. Sibiu- Sala de Conferinte a Hotelului HILTON, incepand cu ora 12.00.
Ordinea de zi a sedintei a fost stabilita, in conformitate cu prevederile art. 6, alin.5 Statutul FNCPR de catre membrii Consiliului Director si va fi comunicata pe portalul oficial, pana la data de 01-04-2019.
Prezentele hotarari au fost adoptate, azi, 21-03-2019, in cadrul sedintei Consiliului Director al FNCPR, desfasurata in Mun. Ploiesti- jud. Prahova.

5. Dl. Bilan Florin propune membrilor CD, completarea dispozitiilor RNS, in sensul in care pentru categoria Crescator (viteza, demifond, fond si maraton) sa poata fi luata in considerare o singura etapa dintr-un weekend, indiferent de numarul de etape din categoria respectiva, organizate in acel weeknd. (etapa cu cel mai bun punctaj).
De asemenea, se propune ca un crescator, care are probleme cu sistemul de cronometrare electronic, sa poata expedia un SMS cu seria stikerului, conform dispozitiilor art. 39 din RNS, fiind luata in considerare ora de transmitere a SMS, ca si ora de sosire a respectivului porumbel.
Membri CD sunt de acord in unanimitate cu aceste propuneri.
6. Sesizarea formulata si depusa la FNCPR de catre Asociatia Crescatorilor de Porumbei Bucuresti va fi analizata si solutionata de Conferinta Nationala a FNCPR.
CD a stabilit ridicarea sanctiunii de suspendare din functia de responsabil tehnic, aplicata de CNS, domnului Sarbu Cornel, fost responsabil tehnic al Asociatiei Columbofile „Voiajorul” Timis, in urma solicitarii acestuia pe care o considera ca fiind intemeiata.

PRESEDINTE FNCPR
MARIUS FLORIN TUNDUC

inapoi