RASPUNSUL PRESEDINTELUI FNCPR, MARIUS TUNDUC, LA REFUZUL UCP DE A PARTICIPA IN CAMPIONATUL OLIMPIC SI LA INTERVIUL PRESEDINTELUI UCP

DL. DINU MIHAI, VA ROG – NU NE MAI JIGNITI INTELIGENTA!!!

Acum cateva zile, cineva mi-a atras atentia asupra unui interviu dat de dl Dinu Mihai, pe cel mai penibil site columbofil romanesc, o adevarata latrina a mizeriei si degradarii umane. Primul meu gand a fost de ce un om, de varsta si demnitatea dlui Dinu nu incearca sa comunice columbofililor diversele idei ale dumnealui pe un site decent? Insa fiecare cu optiunea lui. Am asteptat cateva zile pana sa public aceasta scrisoare, cu un titlu sugestiv, tocmai pentru a nu strica momentul frumos al acordarii Inalt Patronajul Casei Regale pentru FNCPR si nu as fi revenit cu rugamintea de mai sus daca in interviul dlui Dinu Mihai nu se vorbea despre mine si doar despre mine.

Dl. Dinu, am sa va fac o scurta si poate dureroasa radiografie a starii de fapt a columbofiliei romane in acest moment si am sa va explic putin cum stau lucrurile:

Constat si in comunicatul dat pe site-ul UCP dar si in acest comunicat precum si in altele mai vechi o afirmatie gratuita si falsa cum ca MTS (Ministerul Tineretului si Sportului) ar fi agreat o solutie de unificare a celor trei entitati columbofile sub nu stiu ce umbrela comuna iar in urma acestei unificari sa ramanem de fapt tot asa cum suntem organizatoric doar sa mai avem inca o structura de conducere in plus.

Dl. Dinu, las la o parte ridicolul discutiei, si va prezint concret opinia MTS prin Ministrul Nicolae Banicioiu pentru a termina odata pentru totdeauna discutia asta cu ,,o unire romanesca,, prin care ramanem cam tot cum suntem:

Dupa cum vedeti foarte clar in comunicatul MTS, Ministrul face referire clara la O STRUCTURA SPORTIVA UNICA si nicidecum la o poveste prin care am uni o uniune cu o federatie pe legea 26 cu una pe legea 69 si sa iasa asa ceva stil trei dar fiecare singur.

Comunicatul a fost primit de noi dupa ce la intalnirea de la MTS ni sa propus tuturor sa cerem votul Adunarilor Generale privind transformarea in structuri sportive, caz in care MTS si-a asumat rolul de mediator intre noi si actuala federatie sportiva (daca mai exista) FRSC.

Adunarea Generala a FCPR a votat in noiembrie 2013, acordul de transformare in cluburi sportive cu conditia ca MTS sa devina mediator, si in urma acestui vot am primit scrisoarea de mai sus de la dl. ministru Banicioiu Nicolae.

Nu stiu daca ati primit si dvs. o astfel de scrisoare. Daca ati primit-o si nu ati prezentat-o membrilor pentru a cunoste situatia exacta este grav. Daca nu ati primit-o este posibil sa nu fiti atat de importanti cat ati vrea sa lasati sa se inteleaga.

Asadar struto-camila mult visata si chipurile sustinuta de MTS este o simpla gogornita. Iar redeschiderea discutiilor sub auspiciile MTS se face simplu, acceptand cu totii transformarea in cluburi sportive, cu personalitate juridica, constituirea asociatiilor judetene pe legea 69, si alegeri in cadrul Federatiei Romane de Sport Columbofil. Asta este solutia propusa de FCPR in urma cu doi ani, si acceptata din ceea ce vedeti de catre MTS, insa, neacceptata dl. Dinu nici de dvs. si nici de FRSC prin presedintele lor care a afirmat: ,,vin astia cu 9000 de oameni si ne schimba pe toti. Si atunci eu la ce am mai muncit atata?,,

Dl Dinu, frizati ridicolul prin afirmatia ca am mai pus un N in denumire pentru ca nu ne-ar fi placut sigla!

Daca nu ati aflat acel N vine de la cuvantul NATIONAL si folosirea lui intr-o denumire este conditionata exclusiv de acordul GUVERNULUI ROMANIEI si doar dupa ce se face proba ca se desfasoara o activitate NATIONALA.

Asadar Guvernul Romaniei a catalogat activitatea noastra NATIONALA iar Tribunalul Bucuresti a consfiintit faptul ca noi organizam Campionatul National Columbofil. Puteti vedea asta simplu accesand Registrul Asociatiilor, Federatiilor, unde se specifica clar obiectul activitatii noastre ... dar si al dvs. Este on-line. Restul sunt vorbe!!!

Glumind spuneti ca veti introduce cuvantul I de la International in denumirea dvs. Poate nu este chiar o gluma din moment ce pe la Giurgiu se spune ca veti imbarca anul acesta in Bulgaria dvs. si cei doi membrii care v-au mai ramas restul alegandu-l pe dl Ilie Nastase, presedintele ASC Giurgiu afiliata la FNCPR pentru calitatea organizarii. O fi adevarat?

Nu pot sa nu va citez cand afrmati ca FCI-ul si-a dat seama ca ati fi vreo 7000 impreuna cu FRSC-ul. Va rog dl. Dinu nu ne mai jigniti inteligenta. Unii dintre noi am mai trecut si pe la scoala.

FCI nu este o persoana. Nu are calitatile intelectuale a unei persoane. Nu poate sa gandeasa, sa vorbeasca, si nici macar sa isi ,,de-a seama,,

FCI este prescurtarea de la Federatia Columbofila Internationala, cu sediul in Elvetia si infiintata pe baza Codului Civil Elvetian.

Aceasta organizatie este condusa de catre Congresul International si intre congrese de catre Comitetul Director din care printre altii fac parte si eu.

Realizati forta Romaniei doar prin faptul ca organizam in premiera in Romania World Championship 2015 si Expozitia Europeana de Porumbei Voiajori? Si am obtinut RWP la concurenta cu portugalia si EEPR la concurenta cu Polonia. Chiar suntem atat de neinsemnati?

Incercati sa induceti lumea in eroare alaturi de imbecilul care chipurile realizeaza interviul, care afirma ca FCI ar pune presiune ..... poate îi trasmiteti si retardului cu intrebarile textul de mai sus, pentru ca FCI nefiind o persoana nu poate nici sa puna presiune. Si ar fi culmea sa punem noi presiune pe noi, pentru ca printre altele noi reprezentam FCI in Romania, noi detinem marca inregistrata cu sigla FCI in Romania si multe altele.

Nu, dl. Dinu, nu exista o astfel de presiune, si nu mai pacaliti oamenii ca noi vom fi fortati de cineva sa facem cine stie ce structuri juridice nemaivazute si nemaiintalnite.

Veti vedea acest lucru.

Pana atunci insa las deschisa invitatia noastra care se pliaza pe ceea ce spuneti si dvs. si haideti in Campionatul Olimpic. Daca credeti ca suma de 15 lei e prea mare o putem negocia la 7000 de membrii (sau poate nu sunteti chiar atatia din moment ce ati luat in 2015 – 300000 inele dvs. si 20.000 FRSC, comparativ 1 Milion din partea noastra). Sau poate va deranjeaza omologarea? Controalele crescatorilor sau anunturile vizibile de toata lumea? Din pacate aici la siguranta concursurilor nu putem negocia nimic.

Bineinteles ca pentru sumele platite se va elibera factura din partea federatiei noastre.

Si va mai rog in final ceva: nu incercati sa ne convingeti ca nu suntem importanti in peisajul columbofil romanesc, pentru ca aveti dreptate nu suntem importanti. Suntem singurii care conteaza!!!

Va las ca marturie imaginile de mai jos cu dorinta sincera de dialog si buna intelegere, si cu respectul meu fata de varsta si activitatea dvs.

In imaginile de mai jos, veti vedea cum Ministrul Banicioiu a participat la sedinta CD a FCPR dar si momentul acordarii Inalt Patronajul Casei Regale pentru FNCPR. Cred ca spun multe despre FNCPR!!! Si mai cred ca 78 de ani de istorie spun la fel de multe!

 

Cu respect colegul dvs de sport columbofil.

Marius Tunduc

inapoi