SEDINTA CONSILIULUI DIRECTOR AL FNCPR - 2 AUGUST 2015

In data de 02.08.2015, a avut loc sedinta de Comitet Director a F.N.C.P.R, desfasurata la Bucuresti la sediul Federatiei.

In deschiderea sedintei presedintele FNCPR, dl. Marius Tunduc, a prezentat rezultatele intalnirii avute sambata 1 august cu oameni de afaceri columbofili in vederea sprijinirii Expozitiei Europene de Porumbei voiajori care se va desfasura la Bucuresti in 27 – 30 ianuarie 2016.
Astfel si-au manifestat sprijinul urmatorii:
Rohnfried Germania – 10000 euro
Florea Sorin – 10.000 euro
Olteanu Cosmin – 7000 euro
Dicu Gheorghe – 2500 euro, plus specialitati pentru Salonul Vip pe parcursul expozitiei
Vasea Mihai – 2500 euro
Bebe Chicheanu – 2500 euro
Burgus Cosma – sucurile necesare pentru banchet si salonul VIP
Guta Marian Pasa – un autocar pus la dispozitia delegatiilor straine pe intreaga perioada a evenimentului
Tuce Florinel – suma va fi stabilita ulterior
Plavitu Liviu – suma va fi stabilita ulterior
Pana la sfarsitul lunii septembrie vor fi finalizate documentele pentru sponsorizare si se vor face platile catre FNCPR. Fiecare plata va fi anuntata pe site-ul FNCPR.

Decizii Consiliu Director
1. Pe data de 27.11.2015 se adunarea va organiza la Brasov Expozitia Provinciala Transilvania, si la aceeasi data se va organiza Adinarea Generala a FNCPR.
2. Se aproba cresterea cotizatiei cu suma de 5 lei per crescator, suma care se va retribui organizatorilor de expozitii provinciale in cuantum de 7000 de lei, cu conditia ca si fiecare organizator sa vina cu un aport de 7000 de lei pentru organizarea Expozitiei Provinciale.

Organizatorului de Expozitie Provinciala i se vor lua in calcul urmatoarele cheltuieli eligibile :
-chiria pentru sala de expozitie,
-articole de premiere,
-amenajare sala expozitie,
-transportul porumbeilor.
-cazarea si masa ,in limita a 2 delegati de fiecare asociatie,
-hrana porumbeilor,
-catalogul expozitiei provinciale,
-realizare de bannere si materiale promotionale,
-inchirierea de spatii publicitare.
Astfel cotizatia pentru 2016 va fi de 65 de lei, iar pretul unui inel 0,6 lei

3. S-a stabilit Comitetul de Organizare al expozitiei europene.
Comitetul de organizare este format din domnii: Tunduc Marius, Badea Dorel, Festila Ioan, Bilan Florin, Zamfir Sorin, Gatajescu Florin, Dragomir Viorel, Guta Marian.
5. Se aprobat realizarea unui parteneriat cu Persoana Fizica Autorizata Pantea Ioan Florin pentru realizarea unui modul de licitatie pe site-ul F.N.C.P.R coordonat de Zamfir Sorin.
Pe acest modul vor fi comercializati porumbeii de la World Championsip 2015, dar si porumbei campioni, fii de campioni apartinand exclusive crescatorilor de Top din Romania si strainatate, iar din profitul obtinut se va sustine activitatea de marketing si promovare a FNCPR. Pentru aceasta sa aprobat un parteneriat in FNCPR si o firma belgiana care ofera teste ADN pentru porumbei, pentru ca porumbeii prezentati spre vanzare sa poata fi garantati ADN.
6. Pentru reusita etapelor de mare-fond si maraton s-a hotarat ca in zilele cu cod galben respectiv cod rosu sa fie interzise lansarile de porumbei. Domnul Florin Gatajescu este persoana desemnta in discutarea cu cei de la A.N.M a unui parteneriat prin care asociatiile organizatoare sa fie anuntate din timp pe mail de catre cei de la A.N.M privind starea vremii.
7. Cu ocazia expozitiei columbofile din China toti oficialii FCI sunt invitati sa participe la expozitie. Cu acesta ocazie s-a aprobat ca si delegatia din Romania (membra in comisiile FCI) sa participe la eveniment.
9. S-a aprobat si s-au stabilit sanctiuni privind regulamentul antidoping la porumbei. Acesta va fi publicat si coordonat de Mihai Turcanu.
10. In luna octombrie 2015 va avea loc sedinta FCI, cu aceasta ocazie s-a stabilit delegatia Romaniei. Delegatie formata din: Marius Tunduc, Zamfir Sorin si domnul Bilan Florin.
11. Comitetul director al F.N.C.P.R propune spre dezafilierea asociatiilor si excluderea din campionatul asociatilor fara statut. Hotararea va fi luata de catre Adunarea Generala a F.N.C.P.R.. In data de 27.08.2015. Asociatiile fara statut sunt: Satu-Mare, Mures, Brasov, Dambovita, Teleorman, Bucuresti, Calarasi. Si suspendarea din functie a intreg comitetului Director din functia de conducere si organizarea de alegeri pana la data de 25.08.2015.
12. S-au votat propunerile venite din partea presedintelui CNS, Dorel Badea de modificare structurala a Campionatului National si a tipurilor de concursuri dupa cum urmeaza:
- Asociatiile pot organiza cate etape doresc, acestea fiind limitate doar de perioada de organizare
- Viteza National de la 100-400 km, norma 500 km din 5 etape, , minim 20 membri si 250 porumbei .
- Demifond national de la 300 -500 km,norma 4 etape 1200km, 20 membri si 250 porumbei,
- Fond National 500-700 km,norma 3 etape 1500 km, Se poate organiza la nivelul de asociatie cu 40 membrii,si 250 porumbei pentru primele 2 etape restul pe zona desemnata. Norma din 3 etape de tipul fond, demi-fond-fondsi mare fond(una singurade mare fond).
-As fond National, 5 etape de fond sau mare fond.
-Mare Fond national 700-900km, norma 3 etape 2100 km, minim 100 membrii per etapa, si 250 porumbei, centre de imbarcare unice judetean, si norma din minim 2 etape de mare fond plus una la alegere fond sau maraton
-Maraton National, peste 900km, norma din 2 etape, prima etapa de maraton cu zona desemnata, urmatoarele cu minim 200 membrii, cu 40 membri pe centru de imbarcare si 250 porumbei.
-As maraton 3 etape minim 2700 km, din tipurile maraton sau mare fond
Zone desemnate la prima etapa de maraton:
-gruparea – Caras Severin,
-gruparea – Mehedinti, Gorj, Dolj
-gruparea - Valcea, Olt, Arges, Teleorman
-gruparea - Dambovita, Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Prahova.
-gruparea - Constanta, Ialomita, Calarasi, Braila
-gruparea - Vrancea, Buzau, Galati
-gruparea - Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt
-gruparea - Botosani, Suceava
-gruparea - Timis, Arad, Bihor, Salaj, Satu-Mare, Maramures.
-gruparea - Bistrita, Cluj, Mures, Hunedoara, Alba, Sibiu.
-gruparea – Covasna, Harghita, Brasov.

Se vor premia in Expozitie Categoriile Olimpice cu mentiunea ca porumbeii trebuie expusi in Expozitie in Lotul Olimpic.
Asociatiile care doresc pot organiza concursuri exclusiv pentru Campionatul Olimpic daca nu indeplinesc criteriile pentru Campionatul National.
Se pot organiza concursuri mixte intre diferite tipuri de concursuri de exemplu Mare fond si Maraton, dar pentru Campionatul National se centrealizeaza separat cele doua tipuri, iar clasamentele trebuie sa corespunda cerintelor Campionatului National.
Clasamentul General se poate centraliza in Campionatul Olimpic

Se va crea zona de fond Salaj, Maramures si Bistrita, urmand ca asociatiile Bihor si Satu Mare sa ramana impreuna.
Presedintele CNS Dorel Badea, este delegat pentru armonizarea acestor propuneri in RNS si supunerea la vot a noului RNS, unitar in AG a FNCPR.
13. Incepand cu data de 2 august nu se mai platesc cotizatii pentru anul 2015, membrii noi care sunt inscrisi vor fi inscrisi gratuit dar numarul lor nu va influenta numarul delegatilor la AG a FNCPR.
14. Se aproba cererea membrilor columbofili ai clubului “ Columbofilul Malul-Spart” UCP Giurgiu, de transfer la AC Dambovita, cu mentiunea ca nu se pot transfera membrii care au activat in 2015 sau in alti ani in AC Giurgiu afiliata la FNCPR.
15. Se aproba cererea cu acordul AC Bucuresti a urmatorilor membrii: Ionita Gogu, Toma Mihai, Carausu Ionel,
16. Nu se aproba cererea urmatorilor membrii columbofili: Tudor Valentin, Cojocaru Marius, Dogaru Florin, Voicu Mihai, Stelea Mihai.
17. In urma cererii dlui Florea Sorin, Comitetul Asociatiei Bucuresti, ii va transmite acestuia si tuturor membrilor aflati in situatia dumnealui prin tehnnicul sportiv al asociatiei in 24 de ore de la publicarea acestui comunicat, centrul de imbarcare la care va imbarca la pui, potrivit RNS.
In acelasi timp sugeram acestui comitet o mai mare implicare la nivelul aplicarii RNS cu privire la infiintarea si desfiintarea centrelor de imbarcare precum si la distributia membrilor pe centre conform RNS
18. Presedintele FNCPR, a prezentat ofertele primate de la producatorii de ceasuri precum si scrisoarea comuna prin care firmele Benzing si Bricon transmit ca nu pot oferii preturi speciale FNCPR.
Consiliul la imputernicit pe Marius Tunduc sa continue negocierile cu cele doua firme care au trimis oferte dar si cu cele care vor trimite ulterior fiind de acord ca in principiu firma care va oferii cele mai bune conditii sa beneficieze de un parteneriat extreme de avantajos din partea FNCPR, parteneriat ce va fi stabilit prin negocieri comune atunci cand va fi cazul. Sa apreciat ca cele doua oferte, confidentiale momentan, ofera premizele scaderii majore a pretului pentru consumabilele necesare constatarii porumbeilor in sistem electronic.
19. S-au aprobat preturile pentru standurile ce vor fi puse la dispozitia firmelor care doresc sa comercializeze produse la Expozitia Europeana ce se va desfasura la Bucuresti.
Astfel pentru comerciantii de suplimente si hrana pentru porumbei pretul va fi de 60 euro/mp.
Pentru comerciantii de porumbei pretul va fi de 60 euro/mp.
Pentru comerciantii de ceasuri si sisteme electronice de constatare a porumbeilor se vor amenaja standuri TIP. Cei care au parteneriat cu FNCPR vor avea preturile conform clauzelor parteneriatului. Celelate firme vor achita suma de 2500 euro fara TVA pentru un stand de 12 mp.
Sponsorii si partenerii FNCPR vor beneficia de standuri la preturi promotionale sau conforme cu contractile de parteneriat.

 

 

Presedinte FNCPR

Marius Tunduc

inapoi