SERIOZITATEA, CHEIA SUCCESULUI CLUBULUI GOLD!

Fără îndoială, Clubul Gold, competiţie organizată de către Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România, este, după doar un sezon, cel mai de succes eveniment columbofil din ţara noastră. Cu o organizate ireproşabilă, o desfăşurare transparentă şi un fond de premiere fabulos, Clubul Gold a reuşit să câştige încrederea crescătorilor români. Iar acest lucru poate fi oricând probat cu cifrele oficiale care arată o creştere spectaculoasă a inelelor Gold achiziţionate pentru sezonul 2018.
Unul dintre județele unde cererile de inele Gold au depășit așteptările este și Bacăul, care, de la 255 de inele vândute în primul sezon, a ajuns acum la peste 1065! Nu este de mirare însă dacă ne gândim că marele câștigător al primei ediții al Clubului Gold a fost un crescător băcăuan. Este vorba despre Florin Vartolomei, care a reuşit o performanţă să claseze trei porumbei în primii douăzeci pe plan naţional, încasând, în cadrul Galei Campionilor, desfășurată în luna ianuarie, la Oradea, cel mai mare premiu oferit vreodată de o organizaţie columbofilă din România - 30.000 lei!

„Ne-a surprins interesul acesta enorm pentru inelele Gold. Însă, dacă stăm să ne gândim mai bine, este explicabil având în vedere că doi crescători din județul nostru au câștigat, la prima ediție, 40.000 de lei, unul dintre ei, Florin Vartolomei, plecând acasă cu 30.000 de lei. Normal că ceilalți crescători au prins curaj și anul acesta au cumpărat și ei inele. Vedeți dumneavoastră, noi, crecătorii români, am tot fost înșelați de-a lungul anilor la fel și fel de competiții unde ni se promiteau premii valoroase, dar unde câștigătorii nu primeau niciodată premiile. Așa că majoritatea sunt sceptici. Dar, acum, la Clubul Gold, oamenii au văzut că este ceva serios și că premiile, care sunt foarte bune, chiar ajung la câștigători. În primă fază, noi am comandat 2-300 de inele, adică tot ce comandasem și anul trecut. Apoi, crescătorii au văzut că cei doi câștigători ai noștri au primit banii și competiția este serioasă, am mai comandat de cinci ori. Chiar și azi am vândut 10 inele. Vă dați seama, este mijlocul lunii iunie, iar oamenii au venit după inele“, a declarat Adrian Cosma, reprezentantul Asociației Columbofile Bacău.

Acesta a precizat că, dincolo de premiile naționale, foarte importante sunt și cele zece premii care vor putea fi acordate la nivelul județului Bacău, grație numărului mare de inele vândute în acest sezon. „Vor fi peste 10.000 de lei care vor fi împărțiți în câte zece premii pentru crescătorii cu cele mai bune rezultate. Sincer, eu aș fi vrut să fie mai multe premii, chiar dacă de valoare mai mică, 20 de premii a câte 500 de lei fiecare spre exemplu. Cred că ar fi mai bine pentru crescători să fie cât mai mulți care să fie premiați. Mă refer chiar și la premiile naționale. Dincolo de toate, important este că există această competiție, care s-a desfășurat fără probleme, și care reușește, iată, să stimuleze și să recompenseze crescătorii de porumbei“, a mai spus Cosma, care speră ca Bacăul să aibă și la anul câștigători, chiar mai mulți decât sezonul precedent!

 

inapoi