TANDEMUL TATAR & ROGOZ APRECIAZA COMPETITIA INFIINTATA SI PROMOVATA DE FEDERATIA NATIONALA A CRESCATORILOR DE PORUMBEI DIN ROMANIA

„Clubul Gold răsplăteşte crescătorii pentru munca lor“

Clasat e locul VI la nivel naţional în cadrul Clubului Gold, tandemul Tătar & Rogoz a intrat în posesia unuia dintre cele 20 de premii Gold în valoarea de 10.000 brut. Declarându-se satisfăcuţi de modul în care s-a desfăşurat competiţia, cei doi componenţi ai tandemului au fost de acord să ne împărtăşească mai multe detalii privitoare la experinţa lor în abordarea acestei competiţii.

Reporter: Ce părere aveţi despre ideea Federaţiei de a înfiinţa un „Club Gold“ şi cum apreciaţi regulamentul acestei competiţii?

Tandemul Tătar & Rogoz: Înfiinţarea „Clubului Gold“ a fost o idee foarte bună, deoarece crescătorii pot fi răsplătiţi pentru munca şi talentul lor. Regulamentul clubului a fost unul bun şi echidistant. Acum, că s-au modificat anumite chestiuni legate de distanţe, se vor ivi discuţii între asociaţiile care participă la aceleaşi zboruri de fond, lucru ce deja s-a petrecut în zona în care zbor eu. Cu timpul, asta va duce la nemulţumiri şi, posibil, o noua schimbare de regulament. Practic, s-au schimbat regulile în timpul jocului...

Reporter: Cum apreciaţi valoarea premiului câştigat?
Tandemul Tătar & Rogoz: Nu prea ştiu... nu banii m-au făcut să ajung aici. Pentru mine, personal, nu sunt pe primul loc, dar, sincer vorbind, ajută şi constituie un stimulent potrivit.

Reporter: În acest an, aţi mai achiziţionat inele Gold?
Tandemul Tătar & Rogoz: Da, şi în acest an am achiziţionat 10 bucăţi.

Reporter: Având în vedere experienţa dumneavoastră, aţi recomanda colegilor columbofili din ţară să participe la această competiţie?
Tandemul Tătar & Rogoz: Da, recomand. Cu cât participă mai mulţi cu atât va creşte concurenţa şi calitatea campionatului.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre porumbelul câştigător?
Tandemul Tătar & Rogoz: Părinţii porumbelului sunt primiţi de la columbofilul Ciprian Pop din Bistriţa. Tatăl este semifrate cu loc I Naţional la Fond, iar mama este scoasă din doi porumbei Lambrechts. Porumbelul a fost concurat la văduvie (văduvie totală).

Reporter: Îl veţi mai concura în acest an?
Tandemul Tătar & Rogoz: Da, cu siguranţă, porumbelul va fi concurat şi anul acesta.

Reporter: De când concuraţi porumbeii şi cu ce rezultate?
Tandemul Tătar & Rogoz: Concurez porumbeii din 2011. Am avut 2 porumbei prezenţi în olimpiadă, la Budapesta, şi am urcat pe podiumul naţional de 11 ori, atât la porumbel, cât şi la crescător.

Reporter: Ce produse folosiţi pentru întreţinerea porumbeilor pe parcursul anului?
Tandemul Tătar & Rogoz: Încerc să folosesc cât mai puţine produse şi nu prea contează firma. Hrana de bază este un amestec local, iar în timpul sezonului de concursuri hrană la sac de la Versele Laga. Zilnic, le dau hrană minerală cât mai variată.

 

inapoi