TEAM CATRINESCU, CASTIGATORI AI UNUI PREMIU GOLD IN 2019

„Team Catrinescu” este titulatura sub care concurează Gabriel Catrinescu È™i IonuÈ› Manu, ambii din Vâlcea, doi columbofili foarte dedicaÈ›i È™i pricepuÈ›i. Dispunând de un material genetic de excepÅ£ie în compartimentul de reproducÈ›ie, Team Catrinescu concurează la aproape toate categoriile de distanță, iar în ultimul timp rezultatele încep să apară din ce în ce mai des. Cum era greu să stea deoparte de competiÈ›ia Gold, Team Catrinescu a intrat în 2018 în lupta pentru premiile Gold, pentru ca doar un an mai târziu, mai exact în 2019, să se numere deja printre câÈ™tigătorii Gold la nivel naÈ›ional. 

Team Catrinescu a participat pentru prima dată în competiÈ›ia Gold în 2018, sezon în care a reuÈ™it să câÈ™tige câteva premii la nivel de judeÈ›. Pentru sezonul 2019 cei doi crescători au achiziÈ›ionat din nou inele Gold, alegere care s-a dovedit a fi câÈ™tigătoare. Unul dintre tinerii zburători care purta un astfel de inel, femela RO-19-9003273, s-a numărat printre cei 19 porumbei premiaÈ›i la nivel naÈ›ional, clasament în care a ocupat locul 12. „Despre Clubul Gold nu pot să spun decât că este o idee mai mult decât bună È™i care a prins încă din primul an. Regulamentul este, la fel, unul foarte bun, È›inând cont de faptul că se vor acorda mai multe premii pe judeÈ› È™i printre câÈ™tigătorii naÈ›ionali va fi automat câte un crescător din fiecare provincie. Șansele de a câÈ™tiga un premiu sunt astfel mai mari È™i cred că este un factor care încurajează crescătorii să achiziÈ›ioneze mai multe inele Gold. Noi, cel puÈ›in, am achiziÈ›ionat inele Gold în fiecare an, primii porumbei inelaÈ›i cu aceste inele concurând în 2018”, a declarat IonuÈ› Manu.

RO-19-9003273, o femelă de referință pentru Team Catrinescu

Cu siguranță că premiul de 10.000 de lei câÈ™tigat de RO-19-9003273 este cea mai mare performanță pentru femela tandemului vâlcean, însă merită amintite È™i celelalte rezultate ale femelei, realizate la nivel de provincie È™i judeÈ›. Pentru că a zburat È™i a clasat toate cele cinci etape de Fond ale planului de concursuri (562 km, 628 km, 653 km, 655 km, 657 km), femela RO-19-9003273 este campionă judeÈ›eană la categoria As Fond È™i locul 4 pe Oltenia la aceeaÈ™i categorie. Cu locul 12 în campionatul NaÈ›ional Gold È™i cu alte câteva clasări foarte bune la nivel de judeÈ› È™i provincie la categoria Fond, femela RO-19-9003273 este unul dintre porumbeii de referință ai celor doi columbofili din Vâlcea. „Participăm la concursurile cu porumbei din anul 2013, în momentul de față fiind axaÈ›i mai mult pe etapele de Fond È™i Maraton. Porumbeii sunt concuraÈ›i numai la văduvie, de la prima etapă a sezonului, până la ultima, iar hrana folosită în timpul sezonului este de la Vanrobaeys. Despre femela care ne-a adus unul dintre premiile Gold naÈ›ionale pot spune că arată foarte bine din punct de vedere fizic, punctele forte fiind musculatura foarte bună È™i o aripă cu totul aparte. Din punct de vedere genetic, femela provine din porumbei foarte buni, de la crescători mai mult decât celebri. Pe linia tatălui, femela provine dintr-un foarte bun zburător, original Marcel Aelbrecht. Mama ei este nepoată din celebrul „New Laureaat” È™i „Bonte Narbonne”, doi dintre porumbeii de bază ai lui Hugo Batenburg. Cred că va avea un viitor frumos È™i cu siguranță va mai face È™i alte rezultate foarte bune, aÈ™a cum au fost cele din sezonul trecut”, a adăugat IonuÈ› Manu.

 

inapoi