TEAM MYLOFT: CLUBUL GOLD - O INITIATIVA BINEVENITA A FEDERATIEI

Din inima Transilvaniei, judeţul Mureş, doi fraţi columbofili, Marius şi Sergiu Anghel, şi-au adjudecat anul trecut locul 20 pe ţară în competiţia „Clubul Gold“, câştigând ultimul premiu de 10.000 lei pus în joc de către Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România. Femela cu seria 3002790/2016 a reuşit să zboare concursurile de Fond impuse de competiţie cu doar 50,15 puncte de penalizare. Încântaţi de modul corect şi transparent în care s-a desfăşurat concursul, tandemul ce a zburat sub titulatura de „Team MyLoft“ a achiziţionat şi în acest an inele Gold, sperând să reediteze rezultatul foarte bun obţinut anul trecut. „Am achiziţionat 20 de inele în acest an, însă rămâne de văzut câţi dintre cei inelaţi vor reuşi să se remarce, iar asta din prisma faptului că au crescut distanţele la categoria fond, iar unui yearling îi va fi destul de greu să îndeplinească această normă pe direcţia în care zburăm. Având în vedere auspiciile sub care s-a desfăşurat până acum competiţia, recomand tuturor columbofililor din ţară să participe, cu cât mai mulţi concurenţi, cu atât va creşte calitatea campionatului Gold“, ne-a declarat unul dintre fraţii care formează echipa „MyLoft“. În rândurile care urmează, vă prezentăm un scurt interviu cu membrii acestui tandem transilvănean:

Reporter: Ce părere aveţi despre ideea Federaţiei de a înfiinţa un Club Gold?
Team MyLoft: Fiind şi un jucător în cadrul competiţiilor de tip columbodrom, am întâmpinat cu bucurie ideea Federaţiei de a organiza o competiţie cu premii în bani, aşadar consider binevenită iniţiativa FNCPR.

Reporter: Cum apreciaţi regulamentul Clubului Gold?
Team MyLoft: Conform noului RNS adoptat pentru sezonul 2018, norma la categoria fond/fond gold poate fi îndeplinită doar acumulând un total minim de 1800 km. În opinia mea, şi aici vorbesc strict de ceea ce gândesc eu, acest lucru va stârni discuţii. Aici mă refer la faptul că inelele gold au fost distribuite şi promovate conform cu normele categoriei fond de anul anterior.

Reporter: A fost şi este această competiţia este una transparentă?
Team MyLoft: S-au introdus multe elemente de siguranţă în cadrul campionatului Gold, şi aici fac referire la clemarea cu stickere, îmbarcarea în lăzi separate sau filmarea pe traseu a porumbeilor respectivi, da, toate aceste au sporit siguranţa organizării unei compeţii cinstite şi transparente.

Reporter: A fost premiul de 10.000 de lei unul satisfăcător pentru această competiţie?
Team MyLoft: Este şi acesta un aspect esenţial şi bineînţeles o extramotivaţie a crescătorului, daca joci să şi câstigi. Însă, pe mine sincer m-a bucurat mult mai mult faptul că porumbelul a reuşit să claseze în primii 20 Naţional la această categorie.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre porumbelul câştigător?
Team MyLoft: Porumbelul este o femelă, reprodusă din doi porumbei 100% myloft.ro, o combinaţie lucrată pe porumbei Koopman/Gaby Vandenabeele/Noel Lippens/Lotterman/Vd Pasch/V Loon/Frans Burtin/Prange. În pedigree putem regăsi porumbei celebri ca Porsche 911, Ringlose sau Vital. Femela a fost concurată la văduvie totală şi a fost angajată la doar trei etape de fond, clasându-le pe toate trei. Evident, va fi concurată şi în acest an.

Reporter: De când concuraţi porumbeii şi cu ce rezultate?
Team MyLoft: Porumbeii am început să îi concurăm din toamna anului 2012, la iniţiativa prietenului nostru Iuga Dorin, care în acel moment ne-a făcut cadou şi un lot de pui pentru a începe cu dreptul în acest sport. Ca şi o paranteză, daca tot am deschis acest subiect, bunica femelei câştigătoare la Gold este un porumbel original Iuga Dorin, concurat de către tandemul nostru şi prezent în Expoziţia Provincială Transilvania la categoria As Fond în anul 2014. Categoriile preferate sunt General şi Fond.

Reporter: Ce produse folosiţi pentru întreţinerea porumbeilor?
Team MyLoft: Ca şi produse folosim hrană de la Versele Laga, iar condiţionatori/medicamentaţie folosim produse de la producătorii Rohnfried, Belgica de Weerd, Tolissan şi Dac Pharma.

 

inapoi