VALENTIN IONEL STEFAN, CASTIGATOR CLUBUL GOLD: „ERA SI TIMPUL SA SE ORGANIZEZE O ASTFEL DE COMPETITIE“

Locul I pe zona de Sud şi locul I pe judeţul Prahova în competitivul campionat „Clubul Gold“, organizat de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România, i-au asigurat tânărului columbofil Valentin Ionel Ştefan un cec în valoarea de 10.000 de lei şi onoarea de a fi primul prahovean care câştigă cea mai nouă şi cea mai râvnită competiţie. 

„Sincer, era şi timpul ca şefii Federaţiei să gândească şi să organizeze o astfel de competiţie. Este un concurs care nu face altceva decât să vină în ajutorul tuturor columbofililor. O competiţie curată, echidistantă, cu un regulament bun pentru toţi columbofilii“, a declarat Valentin Ionel Ştefan în prag de nou sezon competiţional. Columbofilul prahovean este îndrăgostit iremediabil de Clubul Gold, achiziţionând inelele speciale pentru această competiţie încă din primul an: „Am fost atât de încântat de idee, încât am luat inele în fiecare an, fără excepţie. Şi atunci, ca şi acum, le-am spus tuturor că este o competiţie minunată, foarte transparentă, şi i-am sfătuit să intre în joc. Unii au făcut-o, alţii nu, însă pot să spun că anul acesta am observat o mai mare cerere decât în anii precedenţi“. Porumbelul câştigător al lui Ştefan este o combinaţie între două linii recunoscute pentru aptitudinile de zbor la categoria Fond, Vandenabeele-Frederik, şi a fost zburat ca văduv. „Eu sunt atras în primul rând de concursurile de demifond şi fond şi din acest motiv lucrez cu porumbei din liniile de sânge care se pretează la aceste distanţe. Încă nu m-am decis dacă voi mai concura sau nu masculul care mi-a făcut această mare bucurie. Rămâne să mă decid cât mai curând“, a adăugat Valentin Ionel Ştefan.

El a mărturisit că banii câştigaţi i-a reinvestit în această pasiune, conştient fiind că acesta este pasul potrivit pentru a avea speranţe că va reedita succesul din acest an: „Banii au fost reinvestiţi în columbofilie. Având în vedere puterea mea financiară, rezultatele pe care le-am obţinut din 2010, de când am pornit pe acest drum, şi până acum, sunt bune, însă tot timpul trebuie să facem un pas în faţă dacă vrem să contăm“. Columbofilul prahovean este bucuros că anul viitor competiţia se anunţă a fi mult mai acerbă având în vedere numărul mai mare de cotizaţii Gold achitate la început de 2018, însă spune că de câştigat va avea columbofilia română, în general, pentru că performanţele vor reflecta investiţiile făcute de columbofili.

 

inapoi