VALENTIN IONEL STEFAN, CASTIGATOR CLUBUL GOLD: „ERA SI TIMPUL SA SE ORGANIZEZE O ASTFEL DE COMPETITIE“

Locul I pe zona de Sud ÅŸi locul I pe judeÅ£ul Prahova în competitivul campionat „Clubul Gold“, organizat de FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România, i-au asigurat tânărului columbofil Valentin Ionel Åžtefan un cec în valoarea de 10.000 de lei ÅŸi onoarea de a fi primul prahovean care câÅŸtigă cea mai nouă ÅŸi cea mai râvnită competiÅ£ie. 

„Sincer, era ÅŸi timpul ca ÅŸefii FederaÅ£iei să gândească ÅŸi să organizeze o astfel de competiÅ£ie. Este un concurs care nu face altceva decât să vină în ajutorul tuturor columbofililor. O competiÅ£ie curată, echidistantă, cu un regulament bun pentru toÅ£i columbofilii“, a declarat Valentin Ionel Åžtefan în prag de nou sezon competiÅ£ional. Columbofilul prahovean este îndrăgostit iremediabil de Clubul Gold, achiziÅ£ionând inelele speciale pentru această competiÅ£ie încă din primul an: „Am fost atât de încântat de idee, încât am luat inele în fiecare an, fără excepÅ£ie. Åži atunci, ca ÅŸi acum, le-am spus tuturor că este o competiÅ£ie minunată, foarte transparentă, ÅŸi i-am sfătuit să intre în joc. Unii au făcut-o, alÅ£ii nu, însă pot să spun că anul acesta am observat o mai mare cerere decât în anii precedenÅ£i“. Porumbelul câÅŸtigător al lui Åžtefan este o combinaÅ£ie între două linii recunoscute pentru aptitudinile de zbor la categoria Fond, Vandenabeele-Frederik, ÅŸi a fost zburat ca văduv. „Eu sunt atras în primul rând de concursurile de demifond ÅŸi fond ÅŸi din acest motiv lucrez cu porumbei din liniile de sânge care se pretează la aceste distanÅ£e. Încă nu m-am decis dacă voi mai concura sau nu masculul care mi-a făcut această mare bucurie. Rămâne să mă decid cât mai curând“, a adăugat Valentin Ionel Åžtefan.

El a mărturisit că banii câÅŸtigaÅ£i i-a reinvestit în această pasiune, conÅŸtient fiind că acesta este pasul potrivit pentru a avea speranÅ£e că va reedita succesul din acest an: „Banii au fost reinvestiÅ£i în columbofilie. Având în vedere puterea mea financiară, rezultatele pe care le-am obÅ£inut din 2010, de când am pornit pe acest drum, ÅŸi până acum, sunt bune, însă tot timpul trebuie să facem un pas în faţă dacă vrem să contăm“. Columbofilul prahovean este bucuros că anul viitor competiÅ£ia se anunţă a fi mult mai acerbă având în vedere numărul mai mare de cotizaÅ£ii Gold achitate la început de 2018, însă spune că de câÅŸtigat va avea columbofilia română, în general, pentru că performanÅ£ele vor reflecta investiÅ£iile făcute de columbofili.

 

inapoi