VICTORIE!!!!

MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI SOLICITA IMPERATIV SESIZAREA INSTANTEI DE JUDECATA, IN VEDEREA PIERDERII PERSONALITATII JURIDICE A FEDERATIEI ROMANE DE SPORT COLUMBOFIL


In urma cu unsprezece ani, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, forul tutelar al sportului romanesc in perioada respectiva, a fost comis un abuz grosolan, prin recunoasterea in mod nelegal a ramurii de sport columbofil in tara noastra, fara a respecta pasii legali (Legea Sportului nr. 69/2000) si realitatea existenta in Romania la acea data. Astfel, a luat nastere Federatia Romana de Sport Columbofil. Mai mult de un deceniu, federatia noastra a uzat de toate demersurile legale de natura administrativa si juridica, in vederea indreptarii acestui urias abuz si, mai mult, a raspuns la hartuirea permanenta la nivel national , dar si la FCI, promovata de reprezentantii FRSC. Conducerea FRSC din toata aceasta perioada, cu apetenta deosebita, cea actuala, au intreprins o serie de demersuri impotriva noastra, in scopul iluzoriu de a diviza columbofilia si a prelua anumite grupari columbofile locale, prin trnsformarea acestora in cluburi de sport columbofil. Desi in anul 2012, Ministrul Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului, doamna Ecaterina Andronescu a constatat aceasta grava incalcare a legii si a dispus abrogarea Ordinului nr. 2135/19-11-2009 privind recunoasterea sportului columbofil in Romania, aparatul administrativ al ministerului ,fara vreo explicatie pertinenta, nu a inteles sa aplice dispozitiile legale ale Ordinului si a amanat, in mod nejustificat, intrarea in normalitate si cel mai important, in legalitate.

In data de 24-04-2020, FEDERATIA NATIONALA A CRESCATORILOR DE PORUMBEI DIN ROMANIA , a solicitat Ministerului Tineretului si Sportului, prin doua sesizari intemeiate pe o serie de inscrisuri doveditoare, adoptarea urgenta a doua decizii, imperios necesare, in restabilirea legalitatii si cel mai important, a adevarului:

-PUNEREA URGENTA IN APLICARE A PREVEDERILOR ORDINULUI NR. 5225/16.08.2012, PRIN CARE SE ABROGA ORDINUL NR. 2135/19.11.2009, PRIVIND RECUNOASTEREA SPORTULUI COLUMBOFIL IN ROMANIA,

-REVOCAREA RECUNOASTERII FUNCTIONARII FRSC, POTRIVIT ART. 48 DIN LEGEA 69/2000, CU CONSECINTA LEGALA A SUSPENDARII ACTIVITATII SI A CERTIFICATULUI DE IDENTITATE SPORTIVA NR. NR. 14/28.01.2011 SI RADIEREA SUS NUMITEI DIN REGISTRUL SPORTIV AL MTS, AVAND IN VEDERE FAPTUL CA RESPECTIVA ORGANIZATIE NU ASIGURA REPREZENTAREA ROMANIEI LA FEDERATIA COLUMBOFILA INTERNATIONALA, FIIND ASTFEL INCALCATE PREVEDERILE ART. 37, ALIN. (2) DIN LEGEA SPORTULUI 69/2000, IN CONFORMITATE CU CARE:

„ Federaţiile sportive naţionale asigură reprezentarea României în competiţiile sportive şi în organismele internaţionale la care sunt afiliate."

- INTREPRINDEREA DEMERSURILOR LEGALE, IN VEDEREA PIERDERII PERSONALITATII JURIDICE A ORGANIZATIEI RESPECTIVE.

GUVERNUL ROMANIEI , prin Ministerul Tineretului si Sportului, constatand legalitatea si temeinicia celor sesizate, a sesizat de urgenta Corpul de Control al Ministerului, care a cercetat cele invederate, a elaborat un raport detaliat, din care reies gravele incalcari ale legislatiei romanesti si a dispus "Sesizarea instantei competente, de catre Directia Generala Juridica si Patrimoniu, in vederea pierderii personalitatii juridice a Federatie Romane de Sport Columbofil."

Desi tarziu, adevarul a iesit la suprafata si columbofilii romani, atrasi de-a lungul timpului de mirajul unui "sport columbofil", nascut si dezvoltat pe premise false, au ocazia sa se intoarca acasa, in UFCR.
Anexam raspunsul MTS adresat federatiei noastre, inregistrat sub nr. 8788/18-08-20202.

Presedinte
Marius Florin Tunduc

inapoi