VICTORII ROMANESTI LA TRENCIN!

Participare de succes a columbofililor români la Cupa Europei Centrale ce se desfăşoară în această perioadă în oraşul slovac Trencin!

Patru columbofili din ţara noastră, membri ai Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România, au reuşit să prindă un loc onorant pe podiumul acestei prestigioase competiţii internaţionale.

Alexe Toma din Prahova a câştigat un excepţional Loc I la categoria Sport A, masculul său 864266/15 având un extraordinar coeficient de doar 23,746 după peste 2900 kilometri clasaţi anul trecut.

Tot Locul I a reuşit să obţină şi tandemul Dan + Lucian Pigeon Team, dar la categoria Sport G! Păsarea celor doi columbofili prahoveni cu numărul matricol 824102/16 a avut un coeficient de numai 3,437 după ce a clasat aproape 1400 de kilometri!

Din Bucureşti, tandemul bucureştean Miki&Cornel s-a clasat pe Locul II la categoria Sport H cu porumbelul seria 472704/15. Această minunată pasăre a clasat nu mai puţin de 2300 de kilometri cu un extraordinar coeficient de 9,713!

În cele din urmă, dar nu ultimul, este tandemul Manole Victoraş + Răzvan, care a reuşit un meritoriu Loc III la categoria Sport F cu puiul 288029/17. Pasărea celor doi columbofili din Giurgiu a reuşit să obţină trei locuri unu la trei concursuri de viteză cu mii de porumbei participanţi, adunând doar 1,128 puncte de penalizare!

Felicitările noastre columbofililor români care ne-au reprezentat cu cinste la ediţia din acest an al Cupei Europei Centrale şi le mulţumim pentru faptul că au înfipt tricolorul românesc pe podiumurile din Slovacia! Totodată, îi felicităm pe organizatorii slovaci pentru organizarea excepţională a acestei importante competiţii columbofile!

inapoi