WEEKEND DE VIS LA ORADEA!

Federatia Nationala a Crescatorilor de Porumbei din România a premiat în cadrul Galei Campionilor, desfasurata la Oradea în weekendul ce tocmai s-a încheiat, cei mai meritorii columbofili români din anul 2017. Într-o atmosfera de vis, sub bagheta magica a „Zânei“ Andreei Marin, cei mai buni competitori din toate provinciile României si-au primit binemeritatele aplauze pentru rezultatele extraordinare obtinute într-un an competitional foarte greu din toate punctele de vedere.

Pentru prima data în istoria columbofiliei românesti, 20 de columbofili au primit premii consistente din punct de vedere financiar ca urmare a rezultatelor obtinute în Campionatul National Gold al României, competitie organizata în premiera în acest an de catre Federatia Nationala a Crescatorilor de Porumbei din România. În plus, câstigatorii primelor locuri în competitia rezervata masculilor si femelelor au primit câte un trofeu din partea familiei Herbots, o initiativa care, speram, sa devina o traditie în columbofilia româneasca. Amfitrionul acestei premieri a fost nimeni altul decât celebrul luptator de arte martiale Sandu Lungu, „Muntele Bihorului“, invitat special de catre organizatori pentru a marca importanta acestei frumoase competitii. Totodata, în cadrul Expozitiei Nationale gazduita sâmbata si duminica de elegantul centru de afaceri Trade Center Oradea, câstigatorii concursurilor nationale de maraton Berlin si Harkov au fost recompensati cu trofee si premii importante.

Daca în ultimii doi ani gazda Expozitiei Nationale a FNCPR si a Galei Campionilor a fost Oradea, în premiera, presedintele FNCPR, Marius Tunduc, a anuntat sâmbata seara ca, „în proportie de 99,99%“, cel mai important eveniment columbofil de profil din România va fi gazduit anul viitor de catre Brasov.

inapoi