ZILELE COLUMBOFILIEI OLTENESTI 2015

Incepand cu data de 24.01.2015 in Centrul Multifunctional din Municipiul Craiova, Asociatia Columbofila a Judetului Dolj ” Gelu Ioan Gatejescu” in parteneriat cu Primaria Municipiului Craiova a organizat prima editie a Expozitiei Columbofile Provinciale in care au fost prezente 7 judete din Oltenia si anume: Dolj, Olt, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Teleorman care au expus un numar de 270 de porumbei cu rezultate bune si foarte bune la toate categoriile de zbor din anul competitional 2014 la nivel provincial, national si international.
Pe langa porumbeii voiajori sport a fost invitat si Clubul National Voiajorul Romanesc de Frumusete care a expun un numar de 104 exemplare deosebite.
Pe langa marele sprijin acordat de catre Primaria Municipiului Craiova am fost sustinuti si de federatia in care activam si anume Federatia Nationala a Crescatorilor de Porumbei din Romania care a tinut sa ne trimita frumosul stand de prezentare pentru porumbei, ca pasarile din Provincia noastra ce au reprezentat Romania la Olimpiada de la Budapeste sa fie expusi la loc de cinste.
In mijlocul noastru l-am avut prezent pentru a impartasi bucuria acestui eveniment pe Domnul Deputat Florentin Gust un om de o foarte mare valoare, un columbofil foarte pasionat care detine cateva linii de porumbei extrem de buni, porumbeii dumnealui fiind jucati la metoda natural cu minimul de pregatire si reusesc sa tina piept la toata Provincia prin marea lor valoare, Domnul Deputat avand expusi in expozitie 2 exemplare, unul dintre ele fiind locul I Provincial demifond maturi iar in clasamentul National detine locul 4 demifond maturi. Motto-ul Domnului Deputat pe care vrea sa ni-l impartaseasca noua tuturor columbofililor este urmatorul: ” Porumbei si nu Cupe” . Intrebandu-l ce reprezinta acest lucru Domnul Deputat ne-a explicat sa fim foarte preocupati sa cladim porumbei puternici si sa nu alergam dupa o cupa cu orice pret, avand porumbei puternici cupele vor veni de la sine iar viitorul coloniei noastre va fi asigurat pe mult timp.
Expozitia a fost un mare succes si ne da increderea ca pe viitor sa facem o traditie din acest eveniment, expozitia fiind vizitata la acesta prima editie de aproximativ 800 de persoane printre care au fost prezente si doamne si copii, copii pe mainele carora va fi intr-o buna zi dat si viitorul columbofiliei.
In cadrul acestei expozitii a avut loc si o licitatie caritabila cu porumbei donati de catre columbofilii de frunte ai judetului Olt pentru strangerea de fonduri care sa ajunga la Catalina o fetita diagnosticata cu autism careia ii dorim cu totii ca de acum inainte sa aiba parte de tot binele din lume.
La festivitatea de premiere au fost premiati prin cupe si diplome toti porumbeii si crescatorii care au ocupat primul loc Provincial la toate categoriile de zbor, locurile I la maratoanele Nationale Pavlohrad si Harkov si toti porumbeii care au fost prezenti in Olimpiada de la Budapesta din zona Olteniei.
A fost premiat si judetul cu cele mai bune rezultate in anul 2014 si anume judetul Mehedinti, diplome de participare au fost eliberate tuturor porumbeilor participanti la acest frumos eveniment.
Asociatia Columbofila Dolj ” Gelu Ioan Gatejescu” multumeste pentru sprijinul acordat Primariei Municipiului Craiova , Federatiei Columbofile a Crescatorilor de Porumbei din Romania, tuturor participantilor si celor care au sustinut organizarea acestui minunat eveniment, iar tuturor columbofililor le transmite ca la urmatoarea editie ii asteptam cu drag!

 

inapoi