30.000 DE LEI, PREMIUL CASTIGAT DE UN BACAUAN LA CLUBUL GOLD

Florin Vartolomei: „Pentru a avea rezultate ai nevoie de muncă, documentare, pasiune ÅŸi investiÅ£ie în porumbei de calitate“

Åžapou:

Din inima Moldovei, de la Bacău, Florin Vartolomei a reuÅŸit o performanţă uluitoare în primul an al Clubului Gold, cea mai importantă competiÅ£ie columbofilă, cu importante premii în bani, organizată în premieră la noi în Å£ară de către FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România. În urma concursurilor de fond tineret zburate în 2017 la nivelul AsociaÅ£iei Columbofile Bacău, tânărul columbofil moldovean a reuÅŸit să claseze trei porumbei în primii douăzeci pe plan naÅ£ional, încasând la începutul acestui an, în cadrul Galei Campionilor, cel mai mare premiu oferit vreodată de o organizaÅ£ie columbofilă din România: 30.000 lei.


Pentru mulÅ£i un necunoscut până mai ieri, Florin Vartolomei a devenit deja un nume de referinţă în lumea columbofilă din România. Rezultatul său uluitor obÅ£inut în prima ediÅ£ie a Clubului Gold, competiÅ£ie organizată în exclusivitate de FCPR, l-a propulsat pe tânărul columbofil bacăuan în prim planul columbofiliei româneÅŸti. „Sunt, ca ÅŸi alte mii de români, un tânăr sclav al acestei nobile pasiuni: columbofilia. Am 45 de ani, locuiesc ÅŸi îmi zbor porumbeii din localitatea ComăneÅŸti, judeÅ£ul Bacău, acolo unde îmi ÅŸi administrez propriul bussines, o firmă locală de transport“, se prezintă, simplu, Florin Vartolomei. Columbofilul recunoaÅŸte că „a fost sedus“ de prima oară când a auzit care sunt regulile Clubului Gold, motiv pentru care încă din primul an a achitat mai multe cotizaÅ£ii Gold: „Ideea FederaÅ£iei de a înfiinÅ£a un Club Gold este una dintre cele mai bune alegeri din toate punctele de vedere pe care o putea face o organizaÅ£ie columbofilă. O astfel de competiÅ£ie pune în valoare cei mai buni porumbei din campionatul de fond tineret ÅŸi, totodată, oferă columbofililor care se înscriu la startul acestui concurs o satisfacÅ£ie materială importantă în susÅ£inerea financiară a acestei pasiuni. Sper ca această competiÅ£ie să capete contur cât mai accentuat pe plan naÅ£ional ÅŸi să motiveze cât mai mulÅ£i membrii columbofili să participe.“

„A fost competiÅ£ie corectă ÅŸi transparentă“

Vartolomei a Å£inut să aprecieze în mod deosebit transparenÅ£a organizatorilor acestui Club, iar, în opinia sa, regulamentul competiÅ£iei „este echidistant, chiar dacă zonele diferă, dând ÅŸanse de caÅŸtig tuturor columbofililor în mod egal, indiferent de locul în care concurează“.
Succesul răsunător din acest an nu putea să nu îl determine pe Vartolomei să continue pe această cale: „După toate aceste rezultate obÅ£inute, faptul că am fost locul 12, 14, 17, NaÅ£ional Gold din cele 20 locuri premiate, m-a determinat ÅŸi mai mult să particip, achiziÅ£ionând în acest an 100 de inele Gold pentru sezonul următor. Ca unul care am câstigat deja un premiu important în cadrul acestei competiÅ£ii, recomand cu toată încrederea columbofililor să participe începând cu acest an, deoarece oricine are ÅŸanse de a câÅŸtiga, iar premiile vor creÅŸte direct proporÅ£ional cu numărul de participanÅ£i“.

Simplitatea, răsplătită cu rezultate de excepţie

În ceea ce priveÅŸte modul în care Vartolomei îÅŸi gestionează pasiunea, lucrurile sunt simple în volierele sale: 12 cupluri de reproducÅ£ie, 100 de pui zburaÅ£i anual, 80 de maturi aliniaÅ£i la startul campionatului naÅ£ional în fiecare an. „Porumbeii mei zboară la natural, aÅŸa cum au făcut-o ÅŸi yarlingi care mi-au adus cele trei premii. Masculul 3006646-2016 este dintr-un Brockamp ÅŸi mama de la reputatul columbofil Cor de Heijde, femela 3006595-2016 provine tot dintr-un mascul Brockamp ÅŸi femela Noel Peiren, iar 3006617-2016 are tatăl de origine Freialdenhofen&Sohne ÅŸi mama de origine Brockamp. De fapt, aceste trei păsări minunate sunt strâns înrudite cu porumbeii mei campioni ÅŸi vicecampioni naÅ£ionali în 2017 ÅŸi, cu siguranţă, vor zbura ÅŸi în 2018“, ne-a declarat Florin Vartolomei.
Pentru menÅ£inerea porumbeilor în condiÅ£ii optime în timpul sezonului competiÅ£ional, bacăuanul foloseÅŸte produse veterinare de la Dr. Brockamp Vet, Schroeder+Tollisan ÅŸi hrană Verselle-Laga. „Pe lângă toate acestea, Å£in să precizez faptul că doar prin multă muncă, documentare, pasiune ÅŸi investiÅ£ie în porumbei de calitate, am obÅ£inut rezultatele foarte bune de-a lungul timpului ÅŸi premii în bani!“, a conchis Dlorin Vartolomei. Iar rezultatele, cel puÅ£in în 2017, au fost unele la superlativ: locul 1 NaÅ£ional As Fond Palmares 3 ani, locul 1 NaÅ£ional Crescator Fond Palmares 2 ani, locul 1 NaÅ£ional As Maraton Palmares 2 ani, locul 2 NaÅ£ional As Fond maturi, locul 2 NaÅ£ional Fond Palmares 2 ani, locul 2 lot olimpic al României la Categoria C, locul 3 NaÅ£ional Maraton maturi ÅŸi locul 3 NaÅ£ional As Maraton maturi!

 

Adaugat: 28.02.2018 18:59:00