ADRIAN SCHIPOR: „CLUBUL GOLD ARE PUTEREA SA STIMULEZE CRESCATORII“

Privit la început cu o oarecare doză de scepticism, Clubul Gold, competiÅ£ie organizată de către FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România, pare să fi captat deja încrederea crescătorilor români. Dovadă stă numărul impresionant de inele Gold achiziÅ£ionate în acest sezon, care a suprins, în mod plăcut, întreaga comunitate columbofilă autohtonă. O confirmare a venit ÅŸi de la preÅŸedintele FNCPR, Marius Tunduc, care vede în Clubul Gold unul dintre motoarele principale ale dezvoltării columbofiliei româneÅŸti în anii următori: „Anul acesta, prima comandă de 10.000 de inele Gold s-a epuizat rapid. Următoarea, de 3.000 de bucăţi, la fel, motiv pentru care am fost nevoiÅ£i să mai solicităm încă 2.000. Este pentru prima dată când depăşim pragul de 10.000 de inele distribuite, motiv pentru care fondul de premiere de anul viitor va fi unul record. În plus, la solicitarea columbofililor, o parte importantă din suma totală de premiere va rămâne la nivel judeÅ£ean, unde vor fi premiate performanÅ£ele locale, independent de clasamentul naÅ£ional“.

AÅŸa cum spuneam, succesul Clubului Gold din acest an se datorează, în principal, încrederii pe care crescătorii din Å£ară au căpătat-o în acest proiect. Astfel, după un sezon ireproÅŸabil, la finalul căruia au fost acordate cele mai mari premii în bani din istoria competiÅ£iilor organizate în România, cererile pentru inelele Gold au explodat. Una dintre asociaÅ£iile care a înregistrat o creÅŸtere fabuloasă este ÅŸi AsociaÅ£ia Columbofilă JudeÅ£eană Suceava, care, de la doar 260 de inele comandate sezonul precedent, a ajuns acum la 1080! Fără nicio îndoială, creÅŸterea a fost determinată ÅŸi de faptul că doi crescători din acest judeÅ£ s-au aflat pe lista marilor câÅŸtigători de anul trecut, unul dintre ei plecând acasă cu premii de 20.000 de lei. „Nu pot spune că am fost surprins de această creÅŸtere. Eram convins că vom avea o cerere semnificativ mai mare din două motive. Primul, pentru că lumea a văzut că este o competiÅ£ie serioasă, transparentă ÅŸi columbofilii au căpătat încredere. MulÅ£i ar fi vrut să cumpere inele ÅŸi anul trecut, dar au zis să vadă mai întâi cum merg lucrurile. În al doilea rând, ÅŸi foarte important, pe lista câÅŸtigătorilor din acest an au fost doi crescători de la noi, din asociaÅ£ie, care au câÅŸtigat împreună trei premii. Vorbim despre 30.000 de lei, o sumă care are puterea să stimuleze. În plus, noi avem mulÅ£i jucători de Fond care ne-au spus că preferă această competiÅ£ie pentru că pot să joace de acasă, decât să bage porumbei la columbodroame. Aspectul acesta a contat. Vreau să vă mai spun că, din punctul meu de vedere, Clubul Gold este o competiÅ£ie bine-venită, care are capacitatea să motiveze crescătorii, ÅŸi sper că va creÅŸte de la un sezon la altul“, a declarat Adrian Schipor, reprezentant al AsociaÅ£iei Columbofile JudeÅ£eane Suceava. Acesta a mai spus că, faţă de anul trecut, a crescut foarte mult ÅŸi numărul crescătorilor care au achiziÅ£ionat inele Gold, numărul maxim de inele achiziÅ£ionate de un singur crescător fiind de 50. „Am avut doi crescători care au luat câte 50 de inele. Cei mai mulÅ£i au luat 10-20. Asta ne bucură foarte mult pentru că avem mulÅ£i crescători în competiÅ£ie. Să nu uităm că, după schimbarea din acest an, la finalul sezonului vom putea acorda ÅŸi noi un număr de 10 premii pentru columbofilii noÅŸtri, în valoare de 1080 de lei fiecare. Sunt bani care, sunt convins, le vor fi de ajutor ÅŸi vin ca o răsplată suplimentară pentru crescătorii cu rezultate“, a precizat Schipor.
Iată cum seriozitatea ÅŸi profesionalismul conducerii FederaÅ£iei NaÅ£ionale a Crescătorilor de Porumbei din România, transpus în organizarea, fără reproÅŸ, a unui prim sezon Gold, au reuÅŸit să câÅŸtige încrederea crescătorilor ÅŸi, în acelaÅŸi timp, să transforme competiÅ£ia Clubul Gold dintr-un proiect ambiÅ£ios într-o realitate ce nu poate fi contestată.

Adaugat: 09.06.2018 00:52:24