AU CUMPARAT INELE GOLD, ACUM INCASEAZă PREMIILE! (PARTEA I)

Sezonul 2018 a ajuns la final, iar cei mai valoroÅŸi crescători care au pariat pe inelele Gold culeg acum roadele muncii lor. Vorbim despre 64 de columbofili din 15 judeÅ£e, acolo unde asociaÅ£iile au reuÅŸit să vând peste 250 de inele, care vor împărÅ£ii premii de peste 45.000 de lei. Este dovada că această competiÅ£ie gândită de FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România (FNCPR) ÅŸi-a atins scopul principal, acela de a oferi columbofililor români ÅŸansele unei satisfacÅ£ii materiale, dincolo de gloria sportivă.

Bihorul în top
Pentru perfomanÅ£a lor de a comanda aproape 1.500 de inele Gold, crescătorii din Bihor sunt în fruntea listei câÅŸtigătorilor, atât ca număr de premii, cât ÅŸi ca valoare a acestora. Astfel, conform schemei de premiere, zece crescătorii vor încasa premii în valoare de 1.440 de lei fiecare. Pe primul loc în clasamentul Gold, cu un punctaj de 51,93 de puncte, este un porumbel aparÅ£inând crescătorului Flavius Vancea, care, de asemenea, a reuÅŸit să claseze un porumbel ÅŸi pe locul al 4-lea. Pe locul secund, la o diferenţă de 26 de puncte, este un porumbel aparÅ£inând tandemului Buda Constantin + Fildan IonuÅ£, în vreme ce poziÅ£ia a treia a revenit unei păsări aparÅ£inând tandemului Podean I. + Gavruţă A. Top 10 este completat, în ordine de Flavius Vancea (locul 4), Sebastian Pali (locurile 5 ÅŸi 6), Bogdan Oros (locul 7), Familia MicloÅŸ (locurile 8 ÅŸi 9) ÅŸi, din nou, Sebastian Pali (locul 10).

7 dintr-o lovitură
După Bihor, judeÅ£ele unde s-au distribuit cele mai multe inele Gold au fost Prahova ÅŸi Vâlcea. Acest lucru le-a adus asociaÅ£iilor judeÅ£ene 7.760 de lei, respectiv 6.000 de lei, bani care vor fi folosiÅ£i pentru premierea primilor ÅŸapte porumbei din fiecare judeÅ£, conform clasamentului Gold.
În Prahova, cele ÅŸapte premii în valoare de 1.109 lei fiecare vor ajunge la Istudor Cătălin (locul 1 cu 119.04 puncte), NegreÅŸ Andrei (locul 2), Toader Florin (locul 3), Olteanu Cosmin (locurile 4,5 ÅŸi 6) ÅŸi Åžtefan Ionel Valentin (locul 7).
În ceea ce priveÅŸte clasamentul pentru judeÅ£ul Vâlcea, acesta este deschis de Claudiu Iordănescu, cu un rezultat de excepÅ£ie reuÅŸit de porumbiÅ£a sa, de doar 29.87 de puncte. Tot lui îi revine ÅŸi locul al treilea, în vreme ce Echipa „Catrinescu“ ÅŸi-a adjudecat locurile 2 ÅŸi 4. Topul crescătorilor care vor încasa câte un premiu în valoare de 857 de lei este completat de George Baicucu (locul 5), tandemul Bădiţă + Petrache (locul 6) ÅŸi tandemul Åžipoteanu ÅŸi Åžuiu (locul 7).

Premii pentru crescătorii din Sud
De premii în bani se vor bucura ÅŸi crescătorii din Olt ÅŸi vecinii lor din ArgeÅŸ, ambele judeÅ£e fiind în topul naÅ£ional în ceea ce priveÅŸte distribuirea de inele Gold. GraÅ£ie interesului columbofililor din cele două judeÅ£e pentru cea mai în vogă competiÅ£ie organizată sub sigla FNCPR, asociaÅ£iile din Olt ÅŸi ArgeÅŸ sunt în măsură să premieze cu 720 de lei, respectiv 600 de lei, primii 5 crescători din fiecare judeÅ£.
Astfel, primul dintre olteni este Florin Cristuinea, cu un punctaj de 55,34, urmat de Remus NicuÅŸor Cernătoiu (locul 2) ÅŸi Iulian Dumitru Marloi (locul 3), în vreme ce premiile pentru locurile 4 ÅŸi 5 vor merge către Ion Stancu.
De partea cealaltă, în ArgeÅŸ, Adrian Tănase a reuÅŸit să se claseze pe primele două poziÅ£ii, cu un punctaj de 37,28, respectiv 38,00 de puncte. Acesta este urmat, la diferenţă de doar câteva sutimi, de Mihai Anghel, care a revendicat locurile 3 ÅŸi 4, iar pe locul al 5-lea se regăseÅŸte Robert Model.

Pe câÅŸtigătorii din celelalte 10 judeÅ£e care, pentru performanÅ£ele obÅ£inute cu inele Gold în acest sezon, vor încasa premii în bani din fondul de premiere ce a revenit asociaÅ£iilor judeÅ£ene îi veÅ£i cunoaÅŸte în următorul articol!

Adaugat: 13.12.2018 09:34:36